«Ξυπνάω και το πρώτο που σκέφτομαι είναι ποιον θα γ...»



Νερό στο... μύλο της θρυλικής ερωτικής ζωής του Μάρλον Μπράντο ρίχνει ένα ακόμα βιβλίο. Θα έκανε σεξ και με γραμματοκιβώτιο, λέει ο φίλος του Κουίνσι Τζόουνς


Ένα ακόμα κεφάλαιο στη... μυθική ερωτική ζωή του Μάρλον Μπράντο έρχεται να προσθέσει το βιβλίο "Ο Υποψήφιος". Το έγραψε ο Γουίλιαμ Μαν και αφορά τη ζωή του κορυφαίου ηθοποιού που πέθανε την 1η Ιουλίου του 2004, σε ηλικία 80 ετών.

Οι ιστορίες για την εκκεντρικότητα και τη σεξουαλικότητα του Μπράντο αγγίζουν τα όρια του θρύλου. Του έχουν χρεώσει δεκάδες σχέσεις με διάσημες και διάσημους χωρίς να αποκλείεται να ισχύουν όλες.

Ο Μαν στον "Υποψήφιο" θέλησε να παρουσιάσει τον Μπράντο χωρίς ρετουσάρισμα. Έναν άνθρωπο που δεν είχε όρια, με αδυναμίες και ψυχολογικά θέματα. Η προβληματική παιδική του ηλικία σε συνδυασμό με την εξωτερική εμφάνιση και τη διασημότητα αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Ο Μπράντο έζησε σε μια οικογένεια όπου ήταν μέλη της σέχτας Cristina Science. Πίστευαν ότι όλα τα προβλήματα έρχονται από το Θεό και μόνο αυτός μπορεί να τα λύσει. Έτσι δεν πήγαιναν ποτέ σε γιατρούς ούτε έπαιρναν φάρμακα. Αντιμετώπιζαν κάθε ασθένεια με προσευχή.

Η μητέρα του ήταν ηθοποιός και αλκοολική. Τη μάζευε από μπαρ ο πατέρας του και τη χτυπούσε συνέχεια. Ο Μπράντο έφτασε σε σημείο να τον απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει αν δεν σταματούσε. Όπως είναι λογικό αυτά τα βιώματα τον στιγμάτισαν και καθόρισαν το πώς αντιμετώπιζε τις σχέσεις με τις γυναίκες και την οικογένεια.

Ήταν ήδη ακαταμάχητος, λόγω της εντυπωσιακής του εξωτερικής εμφάνισης και όταν ήρθε η δημοσιότητα ο Μπράντο έχασε κάθε όριο. «Όταν ξυπνάω το πρωί το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ποιον θα γαμ*** σήμερα. Ακόμη και αν υπάρχει μια γυναίκα πλάι μου στο κρεβάτι» λέει ο ίδιος στο βιβλίο του Μαν.

Ο συγγραφέας τονίζει πως ο ηθοποιός:  «Ήταν ένας άνδρας ιδιαίτερα άνετος αναφορικά με ό,τι είχε να κάνει με την σεξουαλικότητα, κάποιος που αδιαφορούσε για τα όρια στον έρωτα και το φύλο». Ο ίδιος ο Μπράντο φέρεται να λέει: «Είχα πάρα πολλές σχέσεις. Τόσες πολλές που δύσκολα θα μπορούσα να με περιγράψω ως απόλυτα φυσιολογικό, λογικό, ευφυή άτομο».

Θα μπορούσες να κάνεις σεξ και με καλοριφέρ...

«Έκανε σεξ με οτιδήποτε. Οτιδήποτε! Θα έκανε σεξ ακόμη και με γραμματοκιβώτιο. Τον συγγραφέα Τζέιμς Μπάλτουιν, τον Ρίτσαρντ Πράιορ, τον Μάρβιν Γκέι» τονίζει ο μουσικός παραγωγός Κουίνσι Τζόουνς για τον Μάρλον Μπράντο σε συνέντευξή του πριν από ενάμιση χρόνο. Τη σεξουαλική επαφή του Μάρλον Μπράντο με τον Ρίτσατντ Πράιορ άλλωστε την επιβεβαίωνε και η χήρα του Πράιορ, Τζένιφερ Λι. «Δεν ντρεπόταν γι' αυτό» έλεγε σε δηλώσεις της τον περασμένο Μάρτιο. «Ήταν τα ‘70s! Αν έπαιρνες αρκετή κοκαΐνη, θα μπορούσες να κάνεις σεξ και με καλοριφέρ και να του στείλεις λουλούδια το επόμενο πρωί» έλεγε.

Η Λι Πράιορ πρόσθεσε πως ο σύζυγός της είχε γράψει εκτενώς για τις σεξουαλικές του σχέσεις στα ημερολόγιά του, πτυχές που όπως λέει σκοπεύει να δημοσιεύσει στο μέλλον. Ο κωμικός, που πέθανε το 2005, παντρεύτηκε επτά φορές με πέντε διαφορετικές γυναίκες. Η Λι και ο Πράιορ χώρισαν μετά από ένα χρόνο γάμου το 1982, αλλά ξαναπαντρεύτηκαν το 2001 και έμειναν μαζί μέχρι το θάνατό του.

Η ηθοποιός Ρίτα Μορένο ήταν μια από τις πιο μακρόχρονες σχέσεις της ζωής του Μπράντο και παρέμεινε ερωτευμένη μαζί του μέχρι το τέλος. «Να υποστηρίξει κανείς πως ήταν ένας υπέροχος εραστής – αισθησιακός, γενναιόδωρος, απολαυστικά ευρηματικός – θα ήταν λίγο μπροστά σε αυτό που έκανε όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή μου. Κάθε πτυχή της επαφής με τον Μάρλον ήταν συναρπαστική, γιατί ήταν ο πιο αφοσιωμένος στον κόσμο από οποιονδήποτε άλλο έχω γνωρίσει» λέει η ηθοποιός για την περίοδο που ήταν ζευγάρι.


Η Μέριλιν, η Τζάκι και οι άντρες της ζωής του

Οι φήμες θέλουν από το κρεβάτι του να έχει περάσει και η Μέριλιν Μονρόε. Όλα συνηγορούν ότι ήταν σχέση λίγων ημερών. «Η Μονρόε δεν ήταν ο τύπος του Μάρλον, αλλά είχε μια γήινη αίσθηση του χιούμορ που σίγουρα θα του άρεσε» γράφει ο Μαν.

Ο Ντέιβιντ Χέιμαν στο βιβλίο του "Bobby and Jackie: A Love Story" υποστηρίζει ότι από το κρεβάτι του Μπράντο πέρασε και η Τζάκι Κένεντι. Αναφέρει ότι το 1964 πέρασαν δύο βραδιές μαζί και μάλιστα την πρώτη κίνηση προσέγγισης την είχε κάνει η πρώην "Πρώτη Κυρία".

Στην αυτοβιογραφία της η ηθοποιός Σέλι Γουίντερς αναφέρει ότι είχε με τον Μπράντο μια φιλία με προνομία. "Ήταν αδύνατο να μην νιώσεις μια σεξουαλική έλξη για αυτόν" αναφέρει.

Πολλά έχουν ακουστεί και για τη στενή φιλία του με τον ηθοποιό Γουόλι Κοξ. "Αν ο Γουόλι ήταν γυναίκα θα τον παντρευόμουν και θα ζούσαμε για πάντα ευτυχισμένοι" έχει πει ο ίδιος ο Μπράντο πυροδοτώντας φήμες πως είχαν κάτι παραπάνω από μια δυνατή φιλία.

Οι πιο ακραίες φήμες τον θέλουν να έχει μια σχέση σαδομαζοχισμού με τον Τζέιμς Ντιν και να έχει... ξελογιάσει τον άλλο μεγάλο γόη του Χόλιγουντ, Κάρι Γκαρντ.

Ο Μάρλον Μπράντο παρέμεινε σεξουαλικά ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του. Παρότι είχε παρατήσει το σώμα του και είχε πάρει υπερβολικά πολλά κιλά συνέχισε να γοητεύει τις γυναίκες και όχι μόνο.

«Ήταν αναμφισβήτητα ο πιο σεξουαλικός και χοντρός άντρας, με τον οποίο είχα κοιμηθεί ποτέ. Παρά την παχυσαρκία του είχε απίστευτη αντοχή. Πήγα στο σπίτι του και πέρασα τις οκτώ πιο εξαντλητικές αλλά ικανοποιητικές ώρες της ζωής μου. Το μόνο του αρνητικό είναι ότι είχε αυτή τη συνήθεια να μασάει ρώγες από σταφύλι καθ' όλη τη διάρκεια των ερωτικών μας περιπτύξεων» αποκάλυψε η Χάιντι Φλάις, η διάσημη μαστροπός του Χόλιγουντ.


Τρεις γάμοι και έντεκα παιδιά...

Ο Μάρλον Μπράντο παντρεύτηκε τρεις φορές. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Ινδή ηθοποιός Άννα Κασφί. Χώρισαν δύο χρόνια μετά καθώς ανακάλυψε την μακροχρόνια σχέση του με τη Ρίτα Μορενο. Το 1960 παντρεύτηκε τη Μεξικάνα ηθοποιό Μοβίνα Καστανιέδα. Και αυτός ο γάμος κράτησε δύο χρόνια.

Λίγους μήνες μετά το διαζύγιο παντρεύτηκε την ηθοποιό Ταρίτα Τεριπάια. Ήταν 18 χρόνια μικρότερη του. Ο γάμος τελείωσε επίσημα το 1972.

Η πιο μακρόχρονη σχέση του θεωρείται μια καμαριέρα από την Γουατεμάλα, η Μαρία Κριστίνα Ρουίς με την οποία είχε δεσμό για 14 χρόνια. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο, επίσημα ο ηθοποιός έχει έντεκα παιδιά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πάνω από 15.