Απατημένη και χρεωμένη...



O άντρας της την απατούσε με μια Ταϊλανδή ιερόδουλη και την ίδια στιγμή έπαιρνε δάνεια στο όνομα της. Η απίστευτη ιστορία μιας Βρετανίδας που βρέθηκε, χωρίς να το γνωρίζει, να χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες



Μια απίστευτη ιστορία δημοσίευσε η αγγλική εφημερίδα Telegraph.  Αναγνώστρια έστειλε επιστολή με την οποία αποκαλύπτει το δράμα που ζει μετά τις αποκαλύψεις που έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η αναγνώστρια ήταν πολλά χρόνια παντρεμένη και το 2016 αποκάλυψε ότι ο σύζυγος της ζούσε διπλή ζωή. Χώρισαν, ο άντρας της στη συνέχεια πέθανε αλλά και μετά τον θάνατο του την... στοιχειώνει.

Η επιστολή αναφέρει:

"Χώρισα με τον σύζυγο μου το 2016, όταν ανακάλυψα ότι κοιμόταν με ιερόδουλες στην Ταϊλάνδη όπου εργαζόταν. Ήταν ένα τεράστιο σοκ. Έφυγε από το σπίτι μας και τελικά χωρίσαμε και τυπικά τον Αύγουστο του 2019. Παρ' όλα αυτά είχε απομείνει στον αέρα ο τελικός οικονομικός διακανονισμός. Στο παρελθόν εμπιστευόμουν τον σύζυγο μου να διαχειρίζεται να οικονομικά μας αλλά πλέον αρνούνταν να μου δώσει ακόμα και βασικές πληροφορίες. Ένιωθα ότι το έκανε επίτηδες για να κερδίσει χρόνο.

Περίπου εκείνη την εποχή ανακάλυψα ότι από το τεράστιο δάνειο που είχαμε πάρει για το σπίτι μας, το οποίο αγοράσαμε 130.000 λίγες το 2003, χρωστούσαμε ακόμα 115.000 λίρες. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν είχε μειωθεί. Επιπλέον έμαθα ότι το 2007, όταν το δάνειο μας είχε περάσει σε άλλη τράπεζα, ο άντρας μου το είχε ανεβάσει στις 225.000 λίρες χωρίς να γνωρίζω τίποτα γι' αυτό.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια. Η υγεία του επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα και πέθανε τον Δεκέμβριο. Δεν είχε υπάρξει καμία οικονομική συμφωνία μεταξύ μας. Ενώ περνούσε τον τελευταίο του διάστημα, παντρεύτηκε μια πρώην πόρνη την οποία είχε συναντήσει στην Ταϊλάνδη. Έτσι αυτή λαμβάνει τη σύνταξη του και ένα ποσό που της άφησε.

Ενώ ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση έκανα μια ακόμα τρομακτική ανακάλυψη. Ο άντρας μου είχε χρησιμοποιήσει μια δυνατότητα που υπήρχε στον λογαριασμό του δανείου μας, ο οποίος ήταν και στο δικό μου όνομα, για να πάρει ακόμα 100.000 λίρες. Δεν γνώριζα ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο και ότι υπήρχε αυτή τη δυνατότητα. Υπήρχε όμως και όταν χωρίσαμε αύξησε την ικανότητα δανεισμού μας και πήρε τα λεφτά.

Υποπτεύομαι ότι αγόρασε ένα σπίτι στην Ταϊλάνδη, ένα τζιπ, ακριβά ρούχα και κοσμήματα για την Ταϊλανδή φιλενάδα του. Η τράπεζα λέει ότι καταλαβαίνει την κατάσταση μου αλλά εγώ έχω την ευθύνη για το χρέος. Παρότι δεν είχα πρόσβαση στη δυνατότητα επέκτασης του δανεισμού και όλες οι κινήσεις έγιναν από τον πρώην σύζυγο μου. Μόνο ο τόκος είναι πλέον 400 λίρες το μήνα και η ασφάλεια ζωής που είχε δεν καλύπτει το αρχικό ποσό του χρέους".

Η εφημερίδα Telegraph απάντησε στην απελπισμένη αναγνώστρια και έκανε και σχετική έρευνα απευθυνόμενη στην τράπεζα της. "Αγαπημένη μας αναγνώστρια είμαστε σαφώς στο πλευρό σου και κάναμε την έρευνα μας. Όμως φοβόμαστε ότι το γεγονός ότι τον εμπιστεύτηκες απόλυτα και δεν άνοιγες την αλληλογραφία που σου έστελνε η τράπεζα ήταν ένα τραγικό λάθος", τονίζει η εφημερίδα.
Αναφέρει ότι ο άντρας της συσσώρευε χρέη από το 2007 σε μόνιμη βάση. Η τράπεζα έστελνε ενημερώσεις κάθε εβδομάδα και ζητούσε έναν διακανονισμό όμως δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Η παρέμβαση της εφημερίδας

Η τράπεζα ενημέρωσε ότι δεν έγινε τίποτα παράνομο και δεν είχε στοιχεία ότι η αναγνώστρια δεν γνώριζε τι γίνεται πίσω από την πλάτη της. Όταν το 2010 η κατάσταση με το δάνειο έφτασε σε οριακό σημείο ο πρώην σύζυγος μίλησε με την τράπεζα για έναν διακανονισμό και έδωσε ένα μικρό ποσό. Στη συνέχεια το 2015 τους διαβεβαίωσε με οικονομικά στοιχεία ότι μπορεί να καλύψει το δάνειο και το 2017 τους ενημέρωσε πως επίκειται ένα φιλικό διαζύγιο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Τελικά μέσω της παρέμβασης της εφημερίδας η τράπεζα παραδέχθηκε ότι δεν χειρίστηκε σωστά την υπόθεση και δεν προστάτευσε την πελάτη του. Η μείωση που έκανε όμως στα χρωστούμενα ήταν 23.500 λίρες. Η αναγνώστρια λοιπόν καλείται να πληρώσει 115.000 λίρες για το δάνειο και 100.000 λίρες για τα επιπλέον χρέη του άντρα της τα οποία χάρηκε με τη σύντροφο του στην Ταϊλάνδη.

Όπως τονίζει η Telegraph η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια προειδοποίηση για όσους σε ένα ζευγάρι δεν ασχολούνται καθόλου με τα οικονομικά. "Μην σταματάτε ποτέ να ελέγχετε τα στοιχεία και τις πληροφορίες ακόμα και αν δεν φαίνεται τίποτα περίεργο. Δυστυχώς η οικονομική εκμετάλλευση από μέλη της ίδιας μας της οικογένειας είναι τρομακτικά συχνή" αναφέρει χαρακτηριστικά