Μια πρώην πριγκίπισσα της Disney αποκαλύπτει...

Ο κόσμος της Disney δεν είναι τόσο παραμυθένιος για όσους υποδύονται τους αγαπημένους ήρωες. Μια πρώην πριγκίπισσα αποκαλύπτει...

Ο κόσμος των θεματικών πάρκων της Ντίσνεϊ είναι βγαλμένος κυριολεκτικά από παραμύθι. Όμορφες πριγκίπισσες βγαίνουν για να σε χαιρετήσουν από τα ψηλά κάστρα τους, ο Μίκι, η Μίνι και η παρέα τους κυκλοφορούν ανάμεσά σου, ενώ το παιχνίδι είναι ατελείωτο.

Πώς είναι όμως να είσαι ένας ενήλικας σε αυτόν τον κόσμο που υποδύεται κάποιον από τους παραμυθένιους ήρωες της Ντίσνεϊ. Μια πρώην… πριγκίπισσα του θεματικού πάρκου Disney World στην Φλόριντα μίλησε για όσα έζησε εκεί στα 12 χρόνια που υποδυόταν τις διάφορες πριγκίπισσες και τα όσα είπε δεν θυμίζουν και πολύ έναν παραμυθένιο κόσμο.

Οι ανατριχιαστικοί μπαμπάδες

Η Σάρα Ντάνιελς από την Φλόριντα των ΗΠΑ επί 12 χρόνια εργαζόταν στο Walt Disney World στη Φλόριντα υποδυόμενη διάφορους αγαπημένους ήρωες της Ντίσνεϊ. Η ίδια άρχισε να εργάζεται σε ηλικία 16 ετών και όλα αυτά τα χρόνια όπως είπε ήρθε αντιμέτωπη με «ανατριχιαστικούς μπαμπάδες», ενώ η πίεση να μοιάζει περισσότερο με την Άριελ από την ταινία «Η μικρή γοργόνα» την οδήγησε να αναπτύξει διατροφικές διαταραχές.


Η Ντάνιελς σήμερα είναι ηθοποιός μουσικού θεάτρου και διαθέτει έναν λογαριασμό με 65.000 ακολούθους στο TikTok. Μέσα από τον λογαριασμό της δέχθηκε ερωτήσεις από τους θαυμαστές της σχετικά με την δωδεκάχρονη εμπειρία της στην πασίγνωστη εταιρεία και η ίδια δεν έκρυψε τίποτα.

Όπως είπε  πολλοί μπαμπάδες που είχαν φέρει τα παιδιά τους στο πάρκο την προσέγγιζαν και της έδιναν ακόμα και τα κλειδιά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της καλώντας την να περάσουν μαζί την βραδιά! Αυτό συνέβαινε ιδιαίτερα όταν ήταν ντυμένη ως η μικρή νεράιδα Τίνκερ Μπελ από τον Πίτερ Παν.

«Αισθάνομαι ότι αυτοί οι τύποι, πρόκειται να σου την πέσουν, είτε είσαι ντυμένη ως κάποιος χαρακτήρας είτε όχι», είπε η Ντάνιελς. «Αλλά υπήρχαν πολλές στιγμές, ειδικά όταν ήμουν ντυμένη ως Τίνκερ Μπελ, όπου παντρεμένοι, μου έδιναν κλειδιά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και μου έλεγαν πού μένουν», πρόσθεσε.

Σε ένα επόμενο βίντεο, η Σάρα Ντάνιελς εξήγησε πως αν και «πάντα αιφνιδιαζόταν» όταν οι άντρες το έκαναν αυτό, η ίδια προσπαθούσε να τους χειριστεί χωρίς ξεφεύγει από τον ρόλο της.

«Δεν πρέπει να πεις όχι απευθείας. Ως χαρακτήρας ενός προσώπου, το ‘όχι’ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου. Πρέπει να βρεις άλλους τρόπους για να πεις όχι», είπε, δίνοντας ένα παράδειγμα για το πώς θα απαντούσε σε κάποιον που της ζήτησε να πετάξει ως Τίνκερμπελ (ΦΩΤΟ η Ντάνιελς).


«Λοιπόν, στη Fairy Mary δεν θα άρεσε γιατί τότε δεν θα είχα αρκετή σκόνη για να επιστρέψω στην ηπειρωτική χώρα, μπλα, μπλα, μπλα. Πράγματα σαν αυτό», είπε.

Συνήθως, όταν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, «έστρεφα την προσοχή στον βοηθό του χαρακτήρα και εκείνοι θα φρόντιζαν τους ανατριχιαστικούς μπαμπάδες», ανέφερε.

Τα… δύσκολα κοστούμια

Ορισμένοι από τους ακολούθους της Ντάνιελς την ρώτησαν για τα κοστούμια των χαρακτήρων και για το αν μυρίζουν ή όχι από τη συνεχή χρήση. «Πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτήν την ερώτηση», είπε σε πρόσφατο βίντεο. «Όχι, πλένονται. Δεν το φοράς αφού το φορέσει κάποιος άλλος. Όλα πλένονται. Οι περούκες ψεκάζονται. Όλα καθαρίζονται. Οπότε όχι, συνήθως τα πράγματα δεν μυρίζουν, και αν μυρίζουν απλά πηγαίνεις και διαλέγεις ένα διαφορετικό».

Σχετικά με το αν τα κοστούμια είναι βαριά ή όχι, είπε ότι εξαρτάται πραγματικά από το κοστούμι γιατί μερικά είναι πιο δυσκίνητα από άλλα.

«Πολλές πριγκίπισσες έχουν κάποια προβλήματα με τις φούστες που είναι πολύ βαριές ή έχουν πολύ βαριές περούκες, όπως η Ραπουνζέλ», είπε. «Γνωρίζω πολλούς φίλους που είχαν τραυματισμούς από αυτές τις συγκεκριμένες περούκες και τα κοστούμια».

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις και για το τι φορούν οι ηθοποιοί κάτω από τα κοστούμια τους. Όπως αποκάλυψε η Ντάνιελς αυτό εξαρτάται επίσης από τον χαρακτήρα που παίζει το άτομο. Η Ντάνιελς έχει αναλάβει τους ρόλους της Άριελ, της Αλίκης από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, αλλά και της Γουέντι και της Τίνκερμπελ από τον Πίτερ Παν.

Είπε ότι οι χαρακτήρες προσώπου – όταν οι ηθοποιοί έχουν κοστούμια που δείχνουν το πρόσωπό τους - συνήθως φορούν ό,τι θέλουν κάτω από τα ρούχα της εργασίας τους, αλλά οι πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ είναι υποχρεωμένες να φορούν φουφούλα και καλσόν.

Ο Ντάνιελς εξήγησε ότι στους περισσότερους χαρακτήρες παρέχονται «βασικά» ρούχα, δηλαδή γκρι μπλουζάκια και μαύρα σορτς με γραμμωτούς κώδικες (έτσι ώστε να μπορούν να σαρωθούν).

«Τα βασικά είναι αυτά που συνήθως φοράνε οι άνθρωποι και θα έφερνες κι εσύ μαζί σου μερικά από αυτά γιατί, ξέρεις, συνήθως ιδρώνεις μέσα από τις μπλούζες κατά τη διάρκεια της ημέρας», είπε.

Όπως είπε οι εργαζόμενοι ιδρώνουν πολύ και το γεγονός ότι η ζέστη στο Ορλάντο της Φλόριντα είναι αφόρητη, είναι ένας παράγοντας που συνέβαλε στην αντίληψη ότι τα κοστούμια μυρίζουν. Η λιποθυμία κυρίως από τη ζέστη είναι κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά και η Ντάνιελς είπε ότι οι χαρακτήρες έχουν το δικό τους σήμα κινδύνου.


«Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα και πρέπει να φύγεις, βάζεις το ένα χέρι πάνω από το ένα μάτι και μετά βάζεις το άλλο χέρι στον αέρα και έτσι ξέρουν ότι έχεις πρόβλημα», αποκάλυψε.

Μάχη με τη νευρική ανορεξία

Η Ντάνιελς αποκάλυψε και το ποιος ήταν ο αγαπημένος της χαρακτήρας να υποδύεται και πόσο της άρεσε να φέρνει χαρά στις οικογένειες, αλλά, όπως είπε, τα θετικά δεν υπερτερούν της ψυχικής ταλαιπωρίας που υπέστη.

Εξάλλου, σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2019 στην εφημερίδα Indianapolis's Star είχε αποκαλύψει ότι ανέπτυξε μια διατροφική διαταραχή που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία, αφού της είπαν να αδυνατίσει για να παίξει την Άριελ στο σόου Voyage of the Little Mermaid.

«Αυτό που κατέστρεψε την εντύπωση μου για την Ντίσνεϊ ήταν όταν ζύγιζα 52 κιλά μου είπαν ότι η σιλουέτα μου δεν ταιριάζει με την Άριελ αφού με είχαν ήδη κάνει πρόβα για την παράσταση», θυμάται σε πρόσφατο βίντεο.

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι η εμπειρία «με οδήγησε σε εννέα χρόνια διατροφικής διαταραχής που μου κόστισε χιλιάδες δολάρια σε θεραπεία».

«Μόλις κλείνω τα 32 μου φέτος και επιτέλους έχω μια ‘εντάξει’ σχέση με το φαγητό και το σώμα μου - λέω εντάξει, όχι τέλεια», πρόσθεσε.

Η Ντάνιελς έχει επίσης μοιραστεί τις σκέψεις της για τις χαμηλές αμοιβές των ανθρώπων που υποδύονται τους διάφορους ήρωες και όπως λέει δεν πιστεύει ότι θα αυξηθούν σύντομα. Οι χαρακτήρες στο θεματικό πάρκο κερδίζουν μόνο μεταξύ 11 και 20 δολαρίων την ώρα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση στο να γίνει κάποια μια πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο που θέλουν να γίνουν πριγκίπισσα της Disney. Μπορείτε να το δείτε μόνο με τις προβολές στα βίντεό μου στο TikTok», είπε. «Δεν έχω δουλέψει στην Ντίσνεϊ εδώ και πολύ καιρό και οι άνθρωποι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται να ακούσουν πώς είναι να δουλεύεις εκεί».

«Έτσι, νομίζω ότι επειδή υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που θα κάνουν τη δουλειά, δεν χρειάζεται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα. Λένε: “Λοιπόν, υπάρχει πάντα ένα 16χρονο κορίτσι που θα θέλει να το κάνει αυτό. Υπάρχει πάντα κάποιος που βγαίνει από το κολέγιο που θα θέλει να το κάνει αυτό. Υπάρχει πάντα ένα κορίτσι που αποφοιτά από το λύκειο και θα θέλει να το κάνει αυτό”. Και νομίζω ότι δεν σέβονται πόσο σκληρά δουλεύουν οι χαρακτήρες και δεν νομίζω ότι θα το κάνουν ποτέ».