Αυτός ήταν ο Zodiac!


Μια ομάδα ερευνητών υποστηρίζει πως εντόπισε στοιχεία που αποκαλύπτουν την πραγματική ταυτότητα του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του

To μεγαλύτεροo ίσως σύγχρονο εγκληματολογικό μυστήριο είναι η πραγματική ταυτότητα του κατά συρροή δολοφόνου ο οποίος αυτοαποκαλούταν Zodiac. Παρά τις περιγραφές των θυμάτων που επέζησαν από τις επιθέσεις και παρά τα στοιχεία ο Zodiac δεν εντοπίστηκε ποτέ. Τα επιβεβαιωμένα του θύματα είναι πέντε αλλά ο ίδιος υποστήριζε ότι σκότωσε συνολικά 37 άτομα. Οι αρχές θεωρούν ότι πιθανότατα είναι υπεύθυνος για πάνω από 20 δολοφονίες. Διάφορές θεωρίες και πολλά ονόματα έχουν κυκλοφορήσει αναφορικά με το ποιος ήταν ο Zodiac αλλά τίποτα δεν έχει αποδειχθεί.

Μια ομάδα όμως που ασχολήθηκε ενδελεχώς με την διαβόητη υπόθεση υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο και γνωρίζει το όνομα του δολοφόνου που τρομοκράτησε την Καλιφόρνια τη δεκαετία του '60.

Η ομάδα Case Breakers έχει πάνω από 40 μέλη. Αποτελείται από πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας, στρατιωτικούς της υπηρεσίας πληροφοριών και δημοσιογράφους. Ανακοίνωσε πως πλέον έχει αρκετά στοιχεία ώστε να μπορεί να γνωστοποιήσει την ταυτότητα του Zodiac.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα τους ο «Ζωδιακός» δολοφόνος ήταν Γκάρι Φράνσις Ποστ ο οποίος πέθανε το 2018. Η ομάδα υποστηρίζει ότι βρήκε στοιχεία στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε ως σκοτεινό θάλαμο ο Ποστ, ο οποίοςποίος ήταν ελαιοχρωματιστής και ερασιτέχνης φωτογράφος.

Η ομάδα τονίζει ότι τα σημάδια στο μέτωπο του Ποστ ταιριάζουν απόλυτα με αυτά στα σκίτσα που δημιουργήθηκαν καθ υπόδειξη των θυμάτων του Zodiac που επέζησαν των επιθέσεων.


Επιπλέον οι Case Breakers υποστηρίζουν ότι αποκρυπτογράφησαν κάποιες κωδικοποιημένες επιστολές του Zodiac και εντόπισαν εκεί το πραγματικό του όνομα. Θεωρούν μάλιστα ότι ο Ποστ είναι υπεύθυνος και για τη δολοφονία της Τσέρι Τζο Μπέιτς στις 31 Οκτωβρίου 1966 στο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια. Πρόκειται για έναν φόνο που έγινε εκατοντάδες μίλια νότια του Σαν Φρανσίσκο όπου έδρασε ο Zodiac δύο χρόνια πριν. Η 18χρονη Μπέτις είχε βρεθεί νεκρή σε ένα δρομάκι στο κολέγιο του Ρίβεσαϊντ.

Την επόμενη χρονιά (1967) οι αρχές είχαν λάβει μια χειρόγραφη επιστολή που συνέδεε τη δολοφονία με τον Zodiac. Το 2016 όμως ερευνητές είχαν λάβει μια άλλη επιστολή στην οποία ο αποστολέας υποστήριζε ότι αυτός είχε στείλει το γράμμα το 1967. «Ήταν ένα άρρωστο αστείο μου» είχε παραδεχθεί.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών του Ρίβερσαϊντ ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί ότι η δολοφονία της Τσέρι Τζο Μπέιτς έχει σχέση με τον Zodiac και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Οι Case Breakers επιμένουν ότι το 1975 το FBI είχε στείλει μια αναφορά η οποία τόνιζε ότι η Μπέις είναι θύμα του Zodiac Υποστηρίζουν ότι το τμήμα του Ρίβερσαϊντ αρνείται να συνεργαστεί και να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν εντοπίσει..

Τονίζουν επίσης ότι ο Ποστ ήταν βετεράνος της αεροπορίας κάτι που τον συνδέει με τον Zodiac ο οποίος σε κάποια από τα εγκλήματα του φορούσε μπότες της αεροπορίας. Επιπλέον στο σημείο της δολοφονίας της Μπέιτς βρέθηκε ένα ρολόι με ένα σημάδι από μπογιά πάνω του. Θεωρείται ότι ανήκε στον δολοφόνο και ο Ποστ εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής.

Η ομάδα βρήκε επίσης στο σπίτι του Ποστ ένα αποτύπωμα μπότας που είναι το ίδιο στιλ και μέγεθος με αυτές που φορούσε ο Zodiac.

Μια γυναίκα που γνώριζε τον Ποστ τόνισε ότι τα στοιχεία την έπεισαν ότι πράγματι αυτός ήταν ο κατά συρροή δολοφόνος. «Ζούσε διπλή ζωή. Ως ενήλικας πλέον σκέφτομαι αυτά που συνέβαιναν τότε και πλέον βγάζουν νόημα. Τώρα που τα βάζω σε μια σειρά βλέπω ότι ο Γκάρι ήταν ο Zodiac» λέει.

Σύμφωνα με τους Case Breakers πληροφοριοδότης, τον οποίο αναφέρουν μόνο ως Γουίλ, τους είπε ότι ο Ποστ ηγούταν μια συμμορίας με εγκληματική δράση. Υποστήριξε ότι τον είχε δει να θάβει όπλα τα οποία είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκλήματα. Η νύφη του Ποστ επιβεβαίωσε πως ο πεθερός της είχε συμμορία από νεαρούς άντρες τους οποίους ήλεγχε απόλυτα.

Ελπίζω να διασκεδάζετε...

Η γνωστή τουλάχιστον δράση του κατά συρροή δολοφόνου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1968 όταν σκότωσε ένα ζευγάρι που καθόταν μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Τον Ιούλιο του 1969 πυροβόλησε ένα ακόμα ζευγάρι με τον άντρα να επιζεί και να δίνει περιγραφή του δολοφόνου ο οποίος φορούσε χαρακτηριστικά κοκάλινα γυαλιά. Δύο μήνες μετά επιτέθηκε, φορώντας στολή και μάσκα αυτή τη φορά, σε ένα ζευγάρι στη λίμνη Μπεριέσα. Τους έδεσε και τους μαχαίρωσε με τον άντρα να επιζεί και να δίνει την περιβόητη περιγραφή του Zodiac (κεντρική φωτό).

Τον Οκτώβριο του 1969 πυροβόλησε και σκότωσε έναν οδηγό ταξί στο Σαν Φρανσίσκο. Η έρευνα έχει δείξει ότι εκείνο το βράδυ πιθανότατα ήρθε τετ α τετ με έναν αστυνομικό ο οποίος δεν τον σταμάτησε καθώς το κέντρο του είχε δώσει λανθασμένα την οδηγία ότι ο ύποπτος ήταν ένας μαύρος άντρας και όχι λευκός.

Ο Zodiac έστελνε κάρτες και κρυπτογραφημένες επιστολές στην αστυνομία και στον Τύπο. Μια από αυτές αποκρυπτογραφήθηκε το 2020. Την είχε στείλει στην εφημερίδα San Francisco Chronicle και όπως αποδείχθηκε ανέφερε: «Ελπίζω να διασκεδάζετε πολύ προσπαθώντας να με πιάσετε. Δεν φοβάμαι τον θάλαμο γιατί θα με στείλει νωρίτερα στον παράδεισο καθώς πλέον έχω αρκετούς σκλάβους που θα δουλεύουν για εμένα». Ο Zodiac είχε αναφέρει ξανά τη διεστραμμένη ιδέα του σύμφωνα με την οποία όλα του τα θύματα θα γίνονταν σκλάβοι του όταν πλέον θα πέθαινε.