«Υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη για τα UFOs, αλλά όχι αυτή που νομίζουμε»


Μετά από δύο χρόνια έρευνας ο δημοσιογράφος-συγγραφές Γκάρετ Γκραφ κυκλοφορεί το βιβλίο του για την αμερικανική κυβέρνηση και τα UFOs. Ο Γκραφ μίλησε για τα όσα αποκάλυψε και απαντά στο αν είμαστε μόνοι μας

To βιογραφικό του Τζον Μπρέναν υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει διαβαθμισμένη πληροφορία στην οποία δεν είχε πρόσβαση. Με θητεία 25 ετών στην CIA έφτασε έως τη θέση του διευθυντή της την περίοδο 2013-2017. Υπήρξε σύμβουλος για την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία του προέδρου Ομπάμα και αυτή τη στιγμή είναι κορυφαίος αναλυτής σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Και όμως αυτός ο άνθρωπος που μπορούσε να κινητοποιήσει μια στρατιά πρακτόρων για να βρει απαντήσεις και να ερευνήσει τις πιο απόρρητες πληροφορίες δήλωσε άγνοια πάνω στο ζήτημα των UFOs. Ο Μπρέναν παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα στον ουρανό μας τα οποία ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο δεν καταλαβαίνουμε.

«Ίσως να είναι το αποτέλεσμα από κάτι το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ή να υποδεικνύει ένα διαφορετικό είδος ζωής» τόνισε ο Μπρέναν.

Η δήλωση αυτή ιντρίγκαρε τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Γκάρετ Γκραφ που ξεκίνησε τη δική του έρευνα πάνω στο ζήτημα. «Αν δημιουργούσε ερωτηματικά ακόμα και στον Μπρέναν τότε άξιζε να το ερευνήσω. Για δύο χρόνια μπήκα όσο βαθύτερα μπορούσα στο ζήτημα της εμπλοκής της αμερικανικής κυβέρνησης με το θέμα των UFOs. Στον δρόμο πείστηκα ότι η συγκάλυψη είναι κάτι αληθινό αλλά όχι αυτό που νομίζουν όλοι», τονίζει ο Γκραφ.

«Αποκαλύψεις, έγγραφα και έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μια ενεργή προσπάθεια συγκάλυψής. Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση σίγουρα κρύβει πληροφορίες για τα πόσα γνωρίζει και τι εικάζει για τα όσα συμβαίνουν από πάνω μας.

Αλλά η συγκάλυψη που πιστεύω ότι υπάρχει είναι πολύ πιο πεζή από την απόκρυψη νοημοσύνης που θα άλλαζε για πάντα την κατανόησή μας για τον εαυτό μας και το σύμπαν μας. Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί, προφανείς λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση αποκρύπτει γνώση σχετικά με αυτά που σήμερα αποκαλούνται «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» ή UAP. Ορισμένες δημόσιες αναφορές UAP είναι πιθανότατα μυστικά projects, τεχνολογίες ή επιχειρήσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη CIA, οι δοκιμαστικές και αναπτυξιακές πτήσεις των κατασκοπευτικών σχεδίων U-2 και Oxcart «αποτελούσαν περισσότερες από τις μισές αναφορές όλων των UFO στα τέλη της δεκαετίας του 1950». Ο στρατός έχει περισσότερες μυστικές δοκιμαστικές πτήσεις, αναπτυξιακά έργα και ειδικά σκάφη από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Για παράδειγμα το νέο βομβαρδιστικό του Πενταγώνου, ένα stealth Β-21 επόμενης γενιάς μόλις πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση αυτόν τον μήνα.

Άλλες αναφερόμενες εμφανίσεις UFO είναι προηγμένες τεχνολογίες από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν που δοκιμάζονται ενάντια στην άμυνα των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση δεν θέλει να αποκαλύψει τι έχει εντοπιστεί και τι όχι. Σπάνιες ανακοινώσεις από αξιωματούχους το επιβεβαιώνουν, όπως όταν το Πεντάγωνο είπε σε μια ακρόαση στο Κογκρέσο το 2022 ότι αυτό που αρχικά φαινόταν ότι ήταν εξωγήινα, λαμπερά σκάφη σε σχήμα τριγώνου ήταν στην πραγματικότητα απλώς  drones που φωτογραφήθηκαν με φακούς νυχτερινής όρασης. Πολλά παράξενα περιστατικά, όπως ένα μυστηριώδες σμήνος αντικειμένων που παρενόχλησαν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια το 2019, δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για ξένα προγράμματα που δοκιμάζονται εναντίον της άμυνας των ΗΠΑ» τονίζει ο συγγραφέας που κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «UFO: The Inside Story of the U.S. Government's Search for Alien Life Here — and Out There» το οποίο είναι το αποτέλεσμα της διετούς έρευνας του.

Ο Γκραφ λέει πως προσέγγισε το θέμα με ανοιχτό μυαλό και συμπέρανε πως πίσω από το 90% ίσως και το 99,9% των αναφορών για UFOs υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Ένα πειραματικό σκάφος, ένα μετεωρίτης, μια κλιματική ανωμαλία. «Την ίδια ώρα όμως υπάρχει ένα μικρό ποσοστό το οποίο παραμένει ανεξήγητο. Είτε επειδή δεν έχουμε το επιστημονικό επίπεδο να το εξηγήσουμε, είτε επειδή πίσω του υπάρχει κάτι απόρρητο. Ακόμα και η Κυβέρνηση είναι μπερδεμένη με κάποιες από τις αναφορές και αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό. Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί λόγω των ορίων της γνώσης που μας περιορίζουν αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε για να κατανοήσουμε κάποια φαινόμενα και πολλά ακόμα να κατανοήσουμε για την πολυπλοκότητα του σύμπαντος» τονίζει.

Αναφορικά με την συγκάλυψη λέει πως πράγματι υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια: «Είναι βέβαιο πως η Κυβέρνηση καλύπτει ανάλογα με το πόσο την ενδιαφέρουν αυτά τα φαινόμενα. Όμως μετά την έρευνα μου πραγματικά πιστεύω ότι δεν ξέρει τι είναι αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα στα οποία η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Είναι κάτι ντροπιαστικό και δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Αυτό που για εμένα θα έπρεπε να αναστατώνει τους πολίτες είναι γιατί δεν το ψάχνουν περισσότερο, γιατί δεν είναι πιο ανήσυχοι για τα αντικείμενα που πετούν στον ουρανό και δεν γνωρίζουν τι είναι. Θα ήθελα η Κυβέρνηση να είναι πιο ενεργή σε αυτό».

Ο Γκραφ λέει ότι το βιβλίο του δεν μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο αν «είμαστε μόνοι μας». Δεν μπορεί γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, τονίζει.

Αναφέρει επίσης ότι αν ποτέ βρούμε αποδείξεις δεν θα έχουν καμία σχέση με σενάριο του Χόλιγουντ. «Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι πρώτα θα εντοπίσουμε μια… πλαστική σακούλα από έναν εξωγήινο πολιτισμό να περνά από το Ηλιακό Σύστημα. Επίσης υπερτιμούμε σε τεράστιο βαθμό το πόσο θα ενδιαφερόταν ένας εξελιγμένος εξωγήινος πολιτισμός για εμάς. Είμαστε μια μάλλον μέτρια κοινωνία, σε έναν μικρό πλανήτη με ένα μέτριο άστρο, σε έναν μέτριο γαλαξία. Είναι μάλλον αστεία η ιδέα ότι οι εξωγήινοι ενδιαφέρονται τόσο για εμάς.

Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι υπήρξαν εξωγήινοι πολιτισμοί πολύ πριν από εμάς. Εξαφανίστηκαν πριν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρόνια και εμείς απλά θα βρούμε κάτι που απέμεινε από αυτούς. Ελπίζω να βρούμε ένα τέτοιο διαστημικό… σκουπίδι όσο ζω. Είναι αδύνατο να ερευνάς το θέμα και να μη σε συνεπαίρνει η ελπίδα να βρεθεί κάτι Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που θα μεταμορφώσει την κατανόηση για τον εαυτό μας, για τον κόσμο και για το σύμπαν από την απάντηση στο αν είμαστε τελικά μόνοι. Ελπίζω οι αναγνώστες του βιβλίου μου να εμπνευστούν από το θαύμα και το πόσο εύθραυστη είναι η ζωή αλλά και την πιθανότητα να υπάρχει κάτι και κάπου αλλού», καταλήγει ο Γκραφ.