Το πιο χοντρό παιδί του κόσμου έχασε 110 κιλά και θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής


Ο Άρια Περμάνα ήταν κάποτε το πιο χοντρό παιδί του κόσμου. Σήμερα έχει χάσει έναν... ολόκληρο άνθρωπο από πάνω του και συνεχίζει

Ο Άρια Περμάνα το 2016 ήταν 10 ετών, ωστόσο ήταν ταυτόχρονα και το πιο χοντρό παιδί στον κόσμο καθώς ζύγιζε 193 κιλά. Η εικόνα του ήταν εξωπραγματική και ο φόβος για την υγεία του τεράστιος. Όταν η ιστορία του έγινε γνωστή παγκοσμίως, οι αρχές της Ινδονησίας όπου ζούσε το παιδί αποφάσισαν να επέμβουν και να ξεκινήσουν μια συστηματική προσπάθεια για να αποκτήσει ο Άρια φυσιολογικό βάρος. Σήμερα, ο Άρια είναι ένας άλλος άνθρωπος.

Τέσσερα χρόνια και 110 κιλά μετά

Ο Άρια γεννήθηκε το 2006 σε ένα χωριό της δυτικής Ιάβας στην Ινδονησία έχοντας φυσιολογικό βάρος, το οποίο και διατήρησε για την περισσότερη παιδική του ηλικία. Ωστόσο, το 2014 σε ηλικία 8 ετών άρχισε να έχει μια ασταμάτητη όρεξη για φαγητό και έφτασε τελικά το 2016 να ζυγίζει 193 κιλά σε ηλικία μόλις δέκα ετών.



«Ήταν συνεχώς πεινασμένος και έπρεπε να τρώει τεράστιες ποσότητες φαγητού. Ένιωθε όμως κουρασμένος όλη την ώρα και παραπονιόταν ότι του κόβεται η αναπνοή. Το μόνο που έκανε ήταν να τρώει και να κοιμάται. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να βλέπεις το παιδί σου να υποφέρει», δήλωνε παλιότερα η μητέρα του, Ροκάχια.


Η ιστορία του έκανε τον γύρο του κόσμου και σύντομα εκφράστηκαν ανησυχίες για την ζωή του. Έτσι, ξεκίνησε η πορεία του για να κατακτήσει ένα φυσιολογικό βάρος. Η κατάστασή του ήταν τόσο ακραία που παρά την μικρή του ηλικία αναγκάστηκε να υποβληθεί σε βαριατρική εγχείριση ώστε να μπορέσει να χάσει ευκολότερα βάρος. Παράλληλα, ξεκίνησε αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής, ενώ επισκεπτόταν τακτικά το νοσοκομείο για ελέγχους.

Σήμερα, σε ηλικία 14 ετών ο Άρια δεν θυμίζει σε τίποτα το δεκάχρονο παιδί καθώς πλέον ζυγίζει 83 κιλά. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή έπαιξε και ο γυμναστής Άντε Ράι που τον ανέλαβε όταν έμαθε την ιστορία του και στάθηκε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, ο Ράι γεμάτος υπερηφάνια ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο που φανερώνει την τεράστια πρόοδο του Άρια. Σε αυτό φαίνεται αρχικά ο 10χρονος Άρια να προσπαθεί να κάνει με δυσκολία κάποιες ασκήσεις, ενώ σήμερα εκτελεί ό,τι χρειάζεται πολύ εύκολα.





Senang nya melihat aria hari ini... Fitnessmania, sekali lagi jangan salah paham ya... cerita SUKSES @ariaa.prm murni karena pola perilaku aria sendiri dan keluarga nya serta dukungan medis yg di dapatkan aria selama ini, saya lebih sekedar memotivasinya saja sebagai bagian dari orang-orang yang peduli akan perilaku sehat, terutama bicara dalam ikut berkontribusi mengurangi angka kelebihan berat badan yang selama ini menjadi kontributor utama penyakit kronis dan prematur kematian. Semoga cerita ARIA PERMANA menjadi pelajaran yang berharga bagi kita semua .. dan berharap anak-anak di indonesia memiliki orang tua dan keluarga yang mampu mempengaruhi nya secara positif sehingga bersedia dengan senang hati meniru perilaku sehat keluarga dan lingkungannya... Sebelum menjadi orang tua yang bijaksana bagi anak kita, berlaku lah bijaksana bagi diri sendiri, terutama dalam meningkatkan kemampuan kita menciptakan kesenangan pada TUBUH kita melalui pola perilaku sehari- hari... pola makan, pola gerak, pola istirahat, dan pola pandang .. TUT WURI HANDAYANI .. mengAJARkan cukup hanya dengan menCONTOHkan🙏
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ade Rai (@ade_rai) στις

Σύμφωνα με τον Άντε, ο Άρια κατάφερε να χάσει τόσο βάρος χάρη στην μεγάλη στήριξη που έλαβε τόσο από το ιατρικό προσωπικό όσο και από τους γονείς του.

«Κι εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τον στηρίζω. Ο ίδιος αγαπούσε τα αθλήματα και το ποδόσφαιρο ακόμα και πριν χάσει βάρος. Ο Άρια είναι πλέον ένα σύμβολο ελπίδας. Οι άνθρωποι τώρα λένε: Ακόμα και ο Άρια μπορεί να χάσει βάρος, γιατί όχι κι εγώ», ανέφερε ο Άντε.

Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του Άρια έπαιξε και η αγάπη του για τα αθλήματα. Όπως λέει και ο ίδιος πάντα αγαπούσε το ποδόσφαιρο και τώρα δεν σταματά να ονειρεύεται να γίνει και ο ίδιος ποδοσφαιριστής.

«Τώρα είμαι χαρούμενος, μπορώ να περπατώ και να παίζω. Έχω γίνει πιο ευκίνητος και μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο», δήλωνε ο Άρια πριν λίγο καιρό ενώ ακόμα δεν είχε χάσει όλα αυτά τα κιλά που έχει χάσει σήμερα.

«Μπορώ να περπατώ πέντε χιλιόμετρα με τους φίλους μου και κάθε απόγευμα παίζω ποδόσφαιρο μαζί τους», ανέφερε. Όπως είχε μάλιστα αποκαλύψει η ομάδα που υποστηρίζει είναι η Λίβερπουλ, ενώ ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είναι ο Ρομπέρτο Φιρμίνο.

«Θέλω να γίνω σαν αυτόν», έλεγε πριν έναν χρόνο.

Η προσπάθεια συνεχίζεται

Ο Άρια πλέον ζυγίζει 83 κιλά έχοντας χάσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 110 κιλών μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, σκοπεύει να συνεχίσει λίγο ακόμα. Επιπλέον, ο Άρια θα πρέπει να υποβληθεί σε τουλάχιστον ακόμα δύο πλαστικές επεμβάσεις ώστε να αφαιρεθεί το επιπλέον δέρμα από το σώμα του που έχει μείνει χαλαρό μετά την τεράστια απώλεια του βάρους.

«Θα κάνουμε εγχείριση στα χέρια του και στη συνέχεια θα ανορθώσουμε το δέρμα στο στήθος του και τέλος θα αφαιρέσουμε το επιπλέον δέρμα από την κοιλιά του», αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας πλαστικών χειρούργων που φροντίζει τον Άρια, Χαρντισίσβο Σοεντζάνα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εγχειρίσεις που έχουν γίνει ως τώρα και όλες αυτές που θα ακολουθήσουν γίνονται με έξοδα του υπουργείου Υγείας της χώρας το οποίο από την πρώτη στιγμή υποστήριξε τον Άρια, ο οποίος προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια.