New Jack: Ένας δολοφόνος στο καναβάτσο



Νυστέρια, τέιζερ και το νύχι του Wolverine. O wrestler που ουσιαστικά έκανε τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας εν ώρα αγώνα 


«Όταν ήμουν παιδί ζούσα στο γκέτο μέσα στη φτώχεια. Ήμουν πέντε χρονών όταν είδα τον πατέρα μου να πυροβολεί και να μαχαιρώνει τη μητέρα μου. Τι περιμένατε να γίνω; Αναρωτιέστε γιατί μερικές φορές τρελαίνομαι;" λέει ο Τζερόμ Γιανγκ, γνωστός στον κόσμο του wrestling ως New Jack.

Χωρίς καμία μόρφωση, εθισμένος από έφηβος στα ναρκωτικά, έψαχνε μια διέξοδο. Τη βρήκε στην επαγγελματική πάλη. Εκεί μπορούσε να διοχετεύσει την οργή του και να βγάζει χρήματα. Υιοθέτησε το επαγγελματικό του όνομα από την ταινία του 1991, New Jack City. Παρουσιαζόταν σαν μέλος συμμορίας που μισούσε τους λευκούς και δεν είχε κανένα όριο μέσα και έξω από το ρινγκ. Θα μπορούσε ακόμα και να σκοτώσει και αρκετές φορές επιχείρησε να το κάνει.

ECW

Το 1994 ο Γιανγκ γνώρισε τον Μουστάφα Σαΐντ, έναν τεράστιο τύπο που είχε τη συνήθεια να καπνίζει ξύσματα μολυβιών. Μαζί δημιούργησαν την ομάδα "Gangstas". Ο New Jack ήταν αυτός που μιλούσε και έδινε τον ρυθμό ενώ ο Μουστάφα ήταν η... μηχανή. "Παλεύαμε κυρίως μπροστά σε λευκό κοινό και εγώ κάθε βράδυ τους έλεγα ότι τους μισώ και ότι δεν είμαι ο αράπης τους. Με μισούσαν, το ένιωθα στην ατμόσφαιρα και αυτό ήταν η μεγάλη μου επιτυχία" λέει ο New Jack. Το ακραίο στιλ των Gangstas προσέλκυσε τον Πολ Χέιμαν της Extreme Championship Wrestling.
Η ECW απαιτούσε από τους wrestlers της να μην βάζουν κανένα όριο, ήταν δηλαδή αυτό που ακριβώς ζητούσαν οι Gangstas. Μπήκαν αμέσως στο κλίμα της "εταιρίας" και μέσα σε λίγους μήνες έγιναν οι αγαπημένοι του απαιτητικού κοινού. Οι δαίμονες του New Jack όμως τον κυνηγούσαν.

The Mass Transit incident

Στις 22 Νοεμβρίου 1996 οι Gangstas είχαν προγραμματισμένο αγώνα στη Μασαχουσέτη. Ένας από τους αντιπάλους δεν εμφανίστηκε και ο Χέιμαν (ο ισχυρός άντρας της ECW) έψαχνε αντικαταστάτη. Ένας από τους wrestler, του πρότεινε να δώσουν μια ευκαιρία στον νεαρό Έρικ Κούλας. Ήταν φανατικός του wrestling και ακολουθούσε τους αγώνες της ECW σε πολλές πολιτείες. Ο Κούλας είπε στον Χέιμαν ότι είναι 23 ετών, έχει παλέψει ξανά και τον προπονούσε ο διάσημος στο χώρο Killer Kowalski. Ο Χέιμαν πείστηκε και του έδωσε την ευκαιρία. Στην πραγματικότητα όμως ο Κούλας ήταν μόλις 17 ετών και πέραν από θεατής δεν είχε καμία άλλη εμπειρία από αγώνες.

Ενθουσιασμένος ο νεαρός βρήκε στα αποδυτήρια τον New Jack. "Ήμουν φτιαγμένος με κόκα και ήρθε αυτός ο χοντρός τύπος. Άρχισε να μου λέει αν μπορεί να μου κάνει αυτό και το άλλο. Με εξόργισε γιατί σκέφτηκα ότι δεν μπορεί ένας άσχετος να μου ζητάει πράγματα. Στο τέλος μου είπε να τον κόψω για να ματώσει. Του απάντησα ότι δεν είναι καλή ιδέα αλλά επέμενε. Μου έλεγε ότι θα είναι φοβερό, ότι θέλει να το κάνει για πρώτη φορά. Δέχτηκα και μέσα μου είπα: Θα σε κόψω τόσο καλά γαμ... που δεν θα το ξεχάσεις ποτέ" λέει ο New Jack.


Πριν βγουν στον ρινγκ ο Χέιμαν πλησίασε τον "NJ" και του ζήτησε να κάνουν έναν καλό αγώνα. "Του είπα ότι ο αγώνας θα είναι τόσο καλός που θα μιλάνε για αυτόν δέκα χρόνια. Έχουν περάσει είκοσι και ακόμα ασχολούνται με αυτόν. Οπότε είχα δίκιο", θυμάται.

O αγώνας ξεκίνησε με ανελέητο ξύλο στον Κούλας. Τον χτυπούσαν με γροθιές, με πατερίτσες, με τοστιέρα και ό,τι αντικείμενο έβρισκαν. Στο τέλος ο New Jack έπρεπε να κόψει στο μέτωπο τον Κούλας με ένα ξυραφάκι και το ματς να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, δεν είχε μαζί του ξυραφάκι. "Είχα μαζί μου ένα ιατρικό νυστέρι. Περίπου δέκα εκατοστά. Το έβγαλα και τον έκοψα βαθιά. Σας είπα ήμουν φτιαγμένος με κόκα" λέει. Το νυστέρι έκοψε δύο από τις αρτηρίες του Κούλας. Αυτός ούρλιαξε και έπεσε στο καναβάτσο αιμορραγώντας ακατάσχετα. Ο αγώνας  δεν μεταδιδόταν τηλεοπτικά αλλά το μαγνητοσκοπούσαν.

Στο βίντεο φαίνεται ο New Jack να σκύβει πάνω από τον Κούλας και να τον ρωτάει αν είναι καλά. Αυτός αν και αιμόφυρτος του κάνει σήμα να συνεχίσει και έτσι δέχεται νέα χτυπήματα. Ο πατέρας του Κούλας παρακολουθεί δίπλα από το ρινγκ και ακούγεται να φωνάζει "Χτυπήστε το γαμ... καμπανάκι είναι 17 ετών". Ενώ το ιατρικό τιμ ορμά στο ρινγκ για να σταματήσει την αιμορραγία του Κούλας ο New Jack παίρνει το μικρόφωνο και λέει: "Δεν με νοιάζει αν ο γαμ... πεθάνει. Είναι λευκός. Δεν μου αρέσουν οι λευκοί. Δεν μου αρέσουν όσοι είναι από τη Βοστόνη (περιοχή που γινόταν το ματς). Είμαι ο λάθος αράπης να μπλέξετε". Ο Κούλας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για την ECW. Η  οικογένεια του 17χρονου έκανε μήνυση στον New Jack για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι μαρτυρίες ότι ο ίδιος ο Κούλας του είχε ζητήσει να τον κόψει τον γλίτωσαν από τη φυλακή.


The taser incident

Toν Μάρτιο του 2000 ο New Jack είχε έναν ακόμα αγώνα με τον Βικ Γκράιμς. Το σενάριο έλεγε ότι ο Γκράιμς θα πετούσε τον "NJ" από ύψος έξι μέτρων. "Θυμάμαι που είπα στον Χέιμαν να μην το κάνουμε. Δεν ένιωθα καλά αλλά αυτός επέμενε, το ίδιο και ο Grimes" λέει. Ο Γκράιμς τον πέταξε και προσγειώθηκε στο τσιμέντο με το κεφάλι . Έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία και έχασε μόνιμα την όραση από το δεξί μάτι του. "Από τότε του το χρωστούσα" λέει.

Το Φλεβάρη 2002 δουλεύουν μαζί για την Xtreme Pro Wrestling όταν φτάνει η ώρα της εκδίκησης. "Είχα πάρει ένα τέιζερ και το είχα πει μόνο σε έναν φίλο μου. Θα του  ρίξω με το τέιζερ του καργ... Πριν τον αγώνα πήρα κόκα και ήμουν φτιαγμένος όσο δεν πάει" αποκαλύπτει.

Το σενάριο έλεγε πως θα ανέβουν σε μια σκαλωσιά 12 μέτρων. Ο Νew Jack θα πετούσε από εκεί τον Γκράιμς πάνω σε 12 τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί, το ένα πάνω στο άλλο, μέσα στο ρινγκ. Ο "NJ" όμως έχει άλλο σχέδιο. Ενώ ο Γκράιμς είναι πεσμένος στη σκαλωσιά βγάζει το τέιζερ και του ρίχνει τρεις φορές. Ενώ είναι ημιλυπόθυμος τον σηκώνει και τον ρίχνει με όλη του δύναμη, με σκοπό να μην πετύχει τα τραπέζια και να μην κοπεί η ταχύτητα πρόσκρουσης. "Ήθελα να τον στείλω να βρει το τσιμέντο. Να μην χτυπήσει στα τραπέζια. Αν δεν ήμουν τόσο φτιαγμένος ίσως να τα κατάφερνα. Ήθελα να τον σκοτώσω" λέει ο New Jack. O Γκράιμς τελικά βρήκε σε δύο τραπέζια και γλίτωσε με μικροτραυματισμούς.

The Gypsy Joe incident

Απρίλιος 2003 και ο New Jack έχει κανονίσει αγώνα σε ένα μικρό γυμναστήριο με τον παλαίμαχο του wrestling, Gypsy Joe, τον άνθρωπο που δεν ένιωθε πόνο. Το κοινό δεν ξεπερνούσε τα 30 άτομα και ο Gypsy Joe ήταν τότε 69 ετών. "Νομίζω ότι τότε το παράκανα. Ήξερα ότι είναι γέρος αλλά όταν μπήκα στο ρινγκ το ξέχασα και ξέφυγα. Πριν το ματς ήρθε ο Τζο και μου λέει: Άκου μικρέ θα σου διδάξω πως να παλεύεις. Του απαντάω: 'Σε εμένα μιλάς;' και δεν είπαμε ξανά ούτε λέξη. Όταν μπήκα στο ρινγκ άρχισαν να με βρίζουν, να λένε φύγε από εδώ γαμ... αράπη. Τρελάθηκα και άρχισα να χτυπάω τον Τζο αλλά αυτός δεν αντιδρούσε. Δεν έπεφτε κάτω. Είχα λοιπόν ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ τυλιγμένο με σύρμα. Το πήρα και τον χτύπησα στο κεφάλι τρεις φορές. Μετά τον χτύπησα με καρέκλες και ό,τι έβρισκα. Το κοινό συνέχιζε: Άντε γαμ... αράπη. Όσο με έβριζαν τόσο τον χτυπούσα πιο δυνατά" θυμάται ο New Jack. Τελικά με την παρέμβαση των διοργανωτών, αλλά και κάποιων θεατών, ο Gypsy Joe γλίτωσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



The Wolverine incident

Τον Οκτώβριο του 2004 ο New Jack έχει αγώνα σε ένα σχεδόν άδειο γυμναστήριο με τον Γουίλιαμ "Hunter" Λέιν. Είχαν από παλιότερα διαφορές καθώς ο "NJ" θεωρούσε ότι σε κάποιους αγώνες του έριχνε πραγματικές γροθιές. "Είχα αυτό το γάντι του Wolverine. Ξέρετε πως είναι. Έβγαλα τη μία λεπίδα και την έκρυψα στο παντελόνι μου. Σε κάποια φάση ο καργ.... με έκλεισε στη γωνία και μου έριξε γροθιά στη μύτη. Και μετά ξανά, πάλι γροθιά. Του λέω, θες να μου κάνεις ζημιά; Έβγαλα τη λεπίδα και τον μαχαίρωσα. Τον μαχαίρωσα εννέα φορές, δεν ξέρω γιατί λένε δεκαέξι. Τις μέτρησα, ήταν εννέα" λέει ο New Jack.


Αστυνομικός που βρισκόταν στο κοινό τηλεφώνησε στο τμήμα και μετά από λίγο ο "NJ" συλλαμβάνεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσει τη φυλακή. Ενώ όμως βρίσκεται στο κελί δέχεται μια απροσδόκητη επίσκεψη. "Ήρθε ο Hunter Λέιν και μου λέει: Θα αποσύρω τη μήνυση και θα το κάνουμε σενάριο για να στήσουμε κι άλλους αγώνες και να βγάλουμε λεφτά. Ήξερα ότι ήθελε απλά να βγω για να με εκδικηθεί. Του είπα ότι φυσικά συμφωνώ. Όταν απέσυρε της κατηγορίες και βγήκα, πήγα στο δωμάτιο μου, πήρα τα πράγματα και εξαφανίστηκα. Δεν του ξαναμίλησα ποτέ από τότε" αποκαλύπτει ο New Jack για το πώς ξεγλίστρησε για μια ακόμα φορά από το νόμο.

Είμαι ο New Jack

Όσοι γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί με τον New Jack λένε ότι απορροφήθηκε τόσο πολύ από το ρόλο του αδίστακτου συμμορίτη που έφτασε στο σημείο να ζει έτσι. Πλέον αυτός ήταν ο χαρακτήρας του μέσα και έξω από το ρινγκ. Κουβαλούσε το ρόλο του παντού. "Είμαι ο New Jack και θα συνεχίσω να είμαι μέχρι το τέλος της ζωή μου. O Τζερόμ Γιανγκ δεν υπάρχει, δεν τον θυμάμαι πλέον" λέει ο ίδιος και σε ερώτηση για το πως θα ήθελε να τελειώσει η ταινία της ζωής του τονίζει: "Θα κάθομαι σε αναπηρικό καροτσάκι, θα σνιφάρω κόκα και θα σας πω: Ευχαριστώ σκύλες".