Χιού Χέφνερ: Μια πρώην σύντροφος του αποκαλύπτει


Η Χόλι Μάντισον υπήρξε «βασική» σύντροφος του Χέφνερ και έμεινε για χρόνια στην έπαυλη. Αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα χαμογελαστά κορίτσια και την πολυτελή ζωή

 Ο Χιού Χέφνερ, ο οποίος γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα το 1926. κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία πάνω σε μια από τις... κινητήριες δυνάμεις του πλανήτη, το σεξ. Βασιζόμενος στην εικόνα και το προσεκτικό μάρκετινγκ ο Χέφνερ κατάφερε να ισορροπήσει αριστοτεχνικά και να.. θολώσει τις «κόκκινες γραμμές». «Απενοχοποίησε τον ερωτισμό», υποστηρίζουν κάποιοι, «ωραιοποίησε την εκπόρνευση και τις γυναίκες αντικείμενα» κάποιοι άλλοι.

Το 2017 ο ιδρυτής του Playboy έφυγε από τη ζωή και όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις πολλά στόματα άνοιξαν στη συνέχεια. Αποκαλύψεις για τη ζωή και τη συμπεριφορά του και κυρίως για όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της έπαυλης του Χέφνερ, του περιβόητου Playboy Mansion.

Η Χόλι Μάντισον υπήρξε μια από τις συντρόφους του Χέφνερ. Από το 2001 έως το 2009 ζούσε μαζί του στην έπαυλη και συμμετείχε στο ριάλιτι «Τhe Girls Next Door». Η Μάντισον ήταν μια από τις τρεις επίσημες συντρόφους που είχε εκείνη την περίοδο ο Χέφνερ. Η μόλις 19 ετών Κέντρα Γουίλκινσον και η Μπρίτζετ Μάρκαρντ ήταν οι άλλες. 

Το 2015 η Μάντισον κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Down the Rabbit Hole» στο οποίο εξιστορούσε τη ζωή της ως «κουνελάκι» του Playboy. Εκεί αποκάλυπτε πολλές πληροφορίες για τη ζωή του Χέφνερ και τα όσα συνέβαιναν στην έπαυλη.

Σε ραδιοφωνικής της συνέντευξη η 42χρονη σήμερα Μάντισον επανήλθε και έδωσε λεπτομέρειες για τα όσα βίωσε. Τα όσα είπε είναι λίγο πολύ αναμενόμενα αλλά αποτελούν μια ακόμα απόδειξη ότι πίσω από τα χαμόγελα και την πολυτελή ζωή υπήρχε σκοτάδι και ένα συνεχές «αλισβερίσι» μεταξύ του μεγιστάνα και των κοριτσιών που θυσίαζαν σχεδόν τα πάντα για τη χλιδή και τη δημοσιότητα.

«Ήμουν απελπισμένη. Κοιμόμουν στο καναπέ ενός γνωστού μου. Ένιωθα ότι είχα ανάγκη από μια επανεκκίνηση στη ζωή μου. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν μείνω στην έπαυλη τουλάχιστον δεν θα έχω να ανησυχώ για τους λογαριασμούς. Πήρα την απόφαση χωρίς να ξέρω τι να περιμένω από τη ζωή στο σπίτι αλλά και το τι ακριβώς περίμενε αυτός από εμένα» υποστηρίζει η Μάντισον όταν την ρωτούν γιατί επέλεξε να μείνει στην έπαυλη.


Στην συνέχεια επιβεβαιώνει το... αυτονόητο, το οποίο όμως άλλα κορίτσια αποφεύγουν. «Ναι έπρεπε πρώτα να κοιμηθώ μαζί του. Δεν θέλω να ντροπιάσω κανένα από τα κορίτσια. Η αλήθεια είναι όμως καμία δεν κλήθηκε να μείνει στην έπαυλη αν δεν είχε κοιμηθεί πρώτα μαζί του. Δεν υπήρχε περίπτωση» τονίζει.

Αποκαλύπτει ότι ο Χέφνερ έδινε σε όλα τα κορίτσια τα χάπια Quaaludes τα οποία αποκαλούσε «thigh openers (ανοιχτήρια μηρών). Οι ουσίες που περιέχουν δημιουργούν μια χαλαρή διάθεση. Η Μάντισον υποστηρίζει ότι δεν έπαιρνε τα χάπια αλλά είχε καταφύγει στο αλκοόλ.

«Την πρώτη βραδιά που πήγα μαζί του ήμουν τόσο λιώμα και απλά το έκανα. Όταν τελείωσε η όλη εμπειρία με έκανε να νιώσω ότι έχασα τον έλεγχο. Παρότι ένιωθα άσχημα όμως έμεινε στο πλάνο μου να μετακομίσω στην έπαυλη. Ήταν σαν να καταπίεζα μέσα μου όλη αυτή τη ντροπή και ένιωθα ότι από αυτή την εμπειρία πρέπει να κερδίσω κάτι. Να παλέψω για τον εαυτό μου και να πάρω κάτι» τονίζει.

Όταν πλέον μετακόμισε στο Playboy Mansion διαπίστωσε πως τα πράγματα δεν ήταν όπως τα ονειρευόταν. «Θεωρούσα ότι το να ζω εκεί θα είναι μια εκπληκτική εμπειρία. Ήμουν πολύ νέα και περίμεναν ότι θα διασκεδάζουμε συνέχεια. Πίστευα ότι δεν θα είναι τίποτα συμβατικό και αυτό με εξίταρε και ήθελα να το ζήσω. Τελικά όμως ήταν πολύ διαφορετικά» λέει.

Ο Χέφνερ έλεγχε τα πάντα στο σπίτι. Από το τι θα φορέσουν τα κορίτσια μέχρι τα χρώματα στους τοίχους των δωματίων τους. Υπήρχε αυστηρός κανονισμός που απαγόρευε στις κοπέλες να φέρνουν άντρες στην έπαυλη και φυσικά να έχουν σχέσεις. Πολλά κορίτσια παρέκαμπταν τον συγκεκριμένο κανόνα αλλά αν ο οικοδεσπότης το αντιλαμβανόταν τις έδιωχνε. Κάθε Παρασκευή έδινε σε κάθε κοπέλα 1.000 δολάρια για να αγοράζει ρούχα. Το τελετουργικό ήταν συγκεκριμένο με τον Χέφνερ να δίνει πάντα σε μετρητά τα χρήματα αφού έχει κάνει σε κάθε μία τα παράπονα του για το τι δεν του αρέσει και τι πρέπει να αλλάξει. Τα βράδια της Κυριακής γινόταν προβολή ταινίας. Ο Χέφνερ εξηγούσε την πλοκή και έκανε σχόλια για τα φιλμ και τα κορίτσια προσποιούνταν ότι ενδιαφέρονταν. Όλες είχαν το δικό τους αυτοκίνητο το οποίο ήταν μισθωμένο με leasing ώστε να μην μπορούν να το πάρουν και να φύγουν.

 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Μάντισον, από μια ακόμα κοπέλα της έπαυλης έγινε η βασική σύντροφος του Χέφνερ και «μετακόμισε» στην κρεβατοκάμαρα του. «Δεν είχα καμία ιδιωτικότητα μέσα στο σπίτι. Υπήρχε μόνιμη γκρίνια μεταξύ των κοριτσιών και στοχοποιήθηκα όταν έγινα η βασική σύντροφος του Χέφνερ. Ζούσαμε μέσα σε αυτό το σπίτι και ουσιαστικά ήμασταν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Έφτασα στο σημείο να κάνω σκέψεις αυτοκτονίας. Ακόμα και όταν υπογράψαμε τα συμβόλαια για το ριάλιτι το κάναμε υπό πίεση» αποκαλύπτει.

Στην έπαυλη έμεινε για περίπου οκτώ χρόνια και κάποια στιγμή σκέφτηκε πως ίσως μια λύση να βγει από το αδιέξοδο θα ήταν να κάνει ένα παιδί με τον Χέφνερ. Ήταν όμως αδύνατο. «Νιώθω ότι ήταν κάτι σαν σύνδρομο της Στοκχόλμης. Είχα φτάσει στο σημείο να μην μπορώ να σκεφτώ τη ζωή έξω από το σπίτι. Θεωρούσα ότι αυτή είναι η τελευταία μου στάση. Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι καιρός να κάνω παιδιά, να προσπαθήσω τουλάχιστον. Κάποια στιγμή όμως συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν είναι εφικτό μαζί του λόγω της ηλικίας. Προσπαθήσαμε και τεχνική γονιμοποίηση αλλά δεν δούλεψε. Τότε ένιωσα σαν να μου έχει επιβληθεί η ποινή του θανάτου».

Η 41χρονή μιλάει και για τη συμμετοχή της στο ριάλιτι και τονίζει πώς ήταν ένας συνεχής αγώνας να μην καταρρεύσει. «Όταν το θυμάμαι βλέπω τον εαυτό μου απλά να προσπαθεί να αντέξει. Ήμουν συνέχεια τσιτωμένη και σαν ρομπότ. Έλεγα μόνο πράγματα που ένιωθα ότι ο Χέφνερ θα ήθελε να πω. Πράγματα που θα τον κάνουν να δείχνει καλός. Δεν το μετανιώνω που ήμουν έτσι γιατί δεν νομίζω ότι θα άντεχα αν φερόμουν διαφορετικά» τονίζει.

Φυσικά η Μάντισον δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ερωτικό κομμάτι. Ο Χέφνερ έπαιρνε μόνιμα βιάγκρα με αποτέλεσμα στα τελευταία χρόνια της ζωής να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ακοής. Η κρεβατοκάμαρα του ήταν μονίμως ακατάστατη και βρώμικη. Πολλές φορές έβρισκες τις ακαθαρσίες των σκυλιών στο χαλί. Ο Χέφνερ είχε ένα συγκεκριμένο τελετουργικό που ακολουθούσε. Ξάπλωνε στο τεράστιο κρεβάτι του και έβαζε να κορίτσια να σταθούν γύρω από αυτό. Ήξεραν ότι πρέπει να ερωτοτροπήσουν μεταξύ τους για να τον ερεθίσουν. «Κάποια στιγμή τραβούσε ένα κορίτσι. Κάθε κοπέλα είχε έναν γρήγορο γύρο μαζί του. Ήταν τόσο γρήγορο που πολλές φορές δεν καταλάβαινες τίποτα. Ένιωθες μόνο ένα κορμί από πάνω σου» αναφέρει η Μάντισον. Έξω από την κρεβατοκάμαρα υπήρχε μια πλακέτα που προειδοποιούσε όποιον ήθελε να μπει  «If You Dont Swing, Dont Ring» στέλνοντας το μήνυμα πως όσοι εισέλθουν θα πρέπει να ξεχάσουν την ερωτική αποκλειστικότητα.