H... κατάρα και το τραγικό τέλος του Texas Tornado


Ο Κέβιν Φον Έριχ ήταν ένα μεγάλο αστέρι στον κόσμο του wrestling. Τελικά ένα ατύχημα και οι δαίμονες του τον νίκησαν

Η οικογένεια Φον Έριχ είναι θρυλική στον μικρόκοσμο του wrestling, τόσο για τους διάσημους αθλητές της όσο και για την... κατάρα η οποία την ακολουθεί. Ο Κέρι προοριζόταν να γίνει το μεγάλο αστέρι και τα κατάφερε. Ένα παιχνίδι της μοίρας όμως αλλά και οι προσωπικοί-οικογενειακοί δαίμονες τον λύγισαν. Αυτή είναι η τραγική ιστορία του Texas Tornado.

Η άνοδος

O Κερι Τζιν Άντκισον γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1960. Πατέρας του ήταν ο Φριτς Μπάρτον Άντκισον, ο οποίος Φριτς Φον Έριχ είχε κάνει τεράστιο καριέρα στον χώρο του wrestling. Το "Άντκισον" ήταν μόνο για τα επίσημα έγγραφα, ο Κέρι έμαθε από πολύ μικρή ηλικία να δηλώνει Φον Έριχ. Έμαθε επίσης ότι πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα του διάσημου πατέρα του, όπως και όλα τα αδέλφια (συνολικά έξι). H πρώτη τραγωδία είχε ήδη χτυπήσει την οικογένεια πριν την γέννηση του Κέρι. Τον Μάρτιο του 1959 ο μόλις επτά ετών Τζακ Μπάρτον έχασε τη ζωή του σε ένα απίστευτο δυστύχημα. Ενώ έπαιζε ακούμπησε ένα γυμνό καλώδιο και έπεσε αναίσθητος μέσα σε έναν νερόλακκο και πνίγηκε.

Ο Κέρι προετοιμάστηκε από πολύ μικρή ηλικία για να μπει στα ρινγκ και ήταν μόλις 18 ετών όταν έδωσε τον πρώτο του επίσημο αγώνα wrestlng. Το εντυπωσιακό του σώμα και η εξωτερική εμφάνιση τον έκαναν αμέσως αγαπητό στον κόσμο. Υιοθέτησε το όνομα The Modern Day Warrior και η καριέρα του εκτοξεύθηκε μέσα σε λίγα χρόνια. Έγινε ένα από τα πιο καυτά ονόματα στον χώρο και δούλεψε μαζί με θρύλους όπως ο Ρικ Φλερ, ο Τζέικ Ρόμπερς και ο Τζέρι Λόουλερ. Για να αντέξει όμως τη ζωή του παλαιστή ο Κέρι κατέφυγε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Το ατύχημα

Το καλοκαίρι του 1986 βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του ενώ και οικογενειακά ήταν καλά με τη σύζυγο του να είναι έγκυος στο δεύτερο τους παιδί. Στις 4 Ιουνίου είχε βγει βόλτα με τη μηχανή του. Επιχείρησε να προσπεράσει ένα φορτηγό και συγκρούστηκε με ένα περιπολικό. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο δεξί του πόδι και τον γοφό. Παρά την τεράστια ζημιά οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το πόδι του. Ο Κέρι όμως βιαζόταν να περπατήσει και να επιστρέψει στα ρινγκ. Πίεσε το πόδι πριν αποθεραπευτεί με αποτέλεσμα το πέλμα να νεκρωθεί και να μην υπάρχει άλλη λύση πέρα από τον ακρωτηριασμό. Όλα πλέον συνηγορούσαν ότι η καριέρα του στο wrestling είχε τελειώσει.

The Texas Tornado

Ο Κέρι όμως ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει. Κράτησε κρυφό το γεγονός ότι το δεξί του πέλμα είχε ακρωτηριαστεί και επέστρεψε στο ρινγκ με προσθετικό το οποίο έκρυβε μέσα στην μπότα του. Δεν έβγαζε τις μπότες ακόμα και όταν έκανε ντους με τους συναθλητές του. Η δικαιολογία του ήταν πως έχει σπάσει τον αστράγαλο του και του τον είχαν σταθεροποιήσει με αποτέλεσμα να μην πρέπει να βγάζει την μπότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες.

Ελάχιστοι γνώριζαν το πρόβλημα του καθώς ο Κέρι θεωρούσε ότι αν μαθευτεί η καριέρα του θα τελειώσει. Σε έναν αγώνα στο Λας Βέγκας ο Colonel DeBeers (Έντουαρντ Βισκόσκι) του έβγαλε την μπότα. Ο Κέρι την πήρε και μπήκε κάτω από το ρινγκ, την φόρεσε πάλι και επέστρεψε στο ματς.

Παρά τα προβλήματα το 1990 υπέγραψε συμβόλαιο με την WWF που εκείνο τον καιρό μεσουρανούσε στον χώρο του wrestling. Εμφανίστηκε ως Texas Tornado καθώς το Modern Day Warrior και η εμφάνιση του παρέπεμπαν πολύ στον Ultimate Warrior. Μέσα σε λίγους μήνες σήκωσε τη ζωνή του πρωταθλητή απέναντι στον Mr Perfect και έδωσε αγώνες με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. Για λίγο φάνηκε ότι ο Κερι Φον Έριχ είχε νικήσει την κατάρα της οικογένειας. Τον Φλεβάρη του 1984 ο αδελφός του Ντέιβιντ είχε βρεθεί νεκρός από υπερβολική δόση χαπιών και τον Απρίλιο του 1987 ο Μάικ Φον Έριχ είχε αυτοκτονήσει με αλκόολ και χάπια.

Η πτώση

Όπως συμβαίνει πολλές φορές στον σκληρό κόσμο του wrestling έτσι και στην περίπτωση του Texas Tornado η λάμψη έσβησε γρήγορα. Το Σεπτέμβρη του 1991 ο Κέρι έχασε έναν ακόμα αδελφό. Ο Κρις αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Από τις αρχές του 1992 δεν ανήκε στην πρωταγωνιστική ομάδα της εταιρίας. Παράλληλα αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα και έφτασε σε διαζύγιο. Την άνοιξη του 1992 έγινε μια προσπάθεια να επανέλθει στο προσκήνιο αλλά δεν στέφθηκε με επιτυχία. Σταδιακά υποβιβάστηκε σε αγώνες κυρίως με «δεύτερα» ονόματα. Στις 26 Ιουλίου 1992 έδωσε το τελευταίο του ματς στην WWF και έχασε από τον Σον Μάικλς. Τον επόμενο μήνα το συμβόλαιο του λύθηκε.

Το τέλος

Ο Κέρι συνέχισε να δίνει αγώνες στο τοπικό πρωτάθλημα του Τέξας και έκανε διάφορες εμφανίσεις σε εταιρίες όμως η ECW και η GWF. Στις 12 Φεβρουαρίου 1993 ανέβηκε για τελευταία φορά στον ρινγκ. Ήταν ένας αγώνας ομάδων στον οποίο έχασε.

Μετά τον ακρωτηριασμό ο Κέρι είχε καταφύγει στις ουσίες και το ποτό. Έπινε μεγάλες ποσότητες παυσίπονων αλλά και ναρκωτικά. Την πρώτη φορά που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του παράνομες ουσίες τη γλίτωσε χωρίς να φυλακιστεί. Μετά τη δεύτερη σύλληψη όμως ήξερε ότι τον περίμενε καταδίκη και φυλάκιση. Ήταν 18 Φεβρουαρίου 1993 όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Πήγε στο ράντσο του πατέρα του, στην κομητεία Ντέντον στο Τέξας, και μέσα σε μια καλύβα αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά. Ήταν μόλις 33 ετών. Η κατάρα των Φον Έριχ τον είχε νικήσει.

Ο Μπρετ Χαρτ (The Hitman) στην αυτοβιογραφία του αποκαλύπτει ότι το 1990 ο Κερι του είχε πει ότι είχε αποφασίσει να πάει να βρει τα αδέλφια του και περίμενε να του πει ο Θεός πότε να το κάνει. Του το επανέλαβε το καλοκαίρι του 1992 όταν πλέον είχε αυτοκτονήσει και ο αδελφός του Κρις. «Με τα προβλήματα που είχε και τον γάμο του να έχει καταρρεύσει πίστευα ότι πλέον ο θάνατος του ήταν αναπόφευκτος» γράφει ο Χαρτ.