Σε ηλικία 13 ετών η Λόριν Χιλ γιουχαΐστηκε έντονα αλλά συνέχισε και μετέτρεψε τη γιούχα σε χειροκρότημα (VIDEO)


To 1988 η Λόριν Χιλ ανέβηκε στην σκηνή και το κοινό, παρά την ηλικία της, δεν συγχώρησε το κακό της ξεκίνημα. Αυτή όμως συνέχισε και στο τέλος κέρδισε το χειροκρότημα

Από πολύ μικρή ηλικία η Λόριν Χιλ θεωρούταν πολύ μεγάλο ταλέντο στη μουσική και το τραγούδι. H γεννημένη το 1975 στο Νιού Τζέρσεϊ καλλιτέχνιδα κυνηγούσε από πολύ μικρή μια καριέρα στον χώρο. Το 1988 ανέβηκε στη σκηνή του Apollo Theater στο Χάρλεμ για να τραγουδήσει το κομμάτι του Σμόκι Ρόμπινσον «Whos Loving You». Η Χιλ ήταν μόλις 13 ετών και η εμφάνιση της έγινε στα πλαίσια του τηλεοπτικού σόου «It's Showtime at the Apollo and Apollo» που έδινε την ευκαιρία σε νεαρούς καλλιτέχνες να δείξουν το ταλέντο της.

Η 13χρονη ξεκίνησε με άγχος και δεν μπήκε καλά στο τραγούδι. Το κοινό δεν της το συγχώρησε και άρχισε άμεσα να γιουχαΐζει. Παρότι σε τόσο μικρή ηλικία η Λόριν Χιλ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να τραγουδά. Σταδιακά το κοινό σταμάτησε να γιουχαΐζει και άρχισε να την επευφημεί. Η εμφάνιση της Λόριν Χιλ στο Apollo Theater θεωρείται παράδειγμα ψυχικής δύναμης και καλλιτεχνικής πίστης.

Κάποια χρόνια μετά η τραγουδίστρια θα γινόταν παγκοσμίως γνωστή ως μέλος των Fugees και το 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ. Το «The Miseducation of Lauryn Hill» θεωρείται ένας από τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών στο είδος του. Στα 48 της πλέον η Λόριν Χιλ, έχοντας ξεπεράσει μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου πάλεψε με εθισμούς και ψυχολογικά προβλήματα, έχει βρει τον εαυτό της, γράφει μουσική και δίνει συναυλίες.