Έπεσαν με αλεξίπτωτο από την στρατόσφαιρα! Η εντυπωσιακή πτώση τριών Ρώσων (VIDEO)

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα

Θα τολμούσατε να πέσετε στο κενό με αλεξίπτωτο και αν ναι πόσο ψηλά θα ξεκινούσατε; Μια ομάδα τριών Ρώσων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ καθώς τόλμησαν να πέσουν με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα, για να προσγειωθούν στον Βόρειο Πόλο.

Συγκεκριμένα, οι Μιχαήλ Κορνιγένκο, Αλεξάντρ Λίνικ και Ντένις Γεφρέμοφ έπεσαν από ένα αεροπλάνο Ilyushin-76, που πετούσε σε ύψος 10.500 μέτρων, και έκαναν για περίπου δυόμισι λεπτά ελεύθερη πτώση πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους 1.000 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η πτώση τους καταγράφηκε σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:




Και οι τρεις φορούσαν θερμαινόμενες κάσκες για να αντιμετωπίσουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τόσο μακριά από την επιφάνεια της γης, ωστόσο δεν γλίτωσαν από κάποια κρυοπαγήματα στα μάγουλά τους, δήλωσε ο οργανωτής του εγχειρήματος Νικίτα Τσάπλιν. Στην στρατόσφαιρα, η θερμοκρασία του αέρα που επικρατούσε ήταν γύρω στους -50 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι ταχύτητες που ανέπτυξαν οι τρεις καθώς έπεφταν ξεπέρασαν τα 300 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα η αισθητή θερμοκρασία να είναι γύρω στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Μετά την πτώση τους, οι τρεις προσγειώθηκαν κοντά στη ρωσική βάση Μπαρνέο στον Βόρειο Πόλο.

Η πτώση τους ουσιαστικά χρησίμευσε επίσης ως τεστ ενός νέου συστήματος επικοινωνιών για χρήση στην Αρκτική. Σύμφωνα με τον Τσάπλιν, όταν έπεσαν στη Μπαρνέο μπόρεσαν να τροφοδοτήσουν έναν σέρβερ χρησιμοποιώντας γεννήτριες ντίζελ και να συνδεθούν με ένα δορυφόρο. Ο εξοπλισμός είχε ριφθεί νωρίτερα από χαμηλότερο ύψος.

Οι επικοινωνίες στην Αρκτική πιθανολογείται ότι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία, καθώς χώρες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, ανταγωνίζονται για πόρους, για εμπορικές οδούς και για στρατιωτικό πλεονέκτημα.

Ο Τσάπλιν δήλωσε πως οι Ρώσοι μπόρεσαν να στείλουν δεδομένα μέσω ενός πειραματικού συστήματος, αν και παραδέχθηκε πως προς το παρόν το σύστημα αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δυνατότητες της Iridium Communications Inc, η οποία έχει έδρα τις ΗΠΑ και προσφέρει κάλυψη και των δύο πόλων της Γης.

«Φυσικά το εγχείρημά μας είναι κάτι πιλοτικό και πάλι όμως καταφέραμε να συνδεθούμε με τον δορυφόρο μας μέσω του σέρβερ μας και να διαβιβάσουμε δεδομένα», δήλωσε ο Τσάπλιν, ο οποίος είναι εταίρος και συνιδρυτής του ρώσου παρόχου RUVDS.

«Ασφαλώς δεν έχει φτάσει ακόμα τα επίπεδα του Iridium, όμως κάναμε μερικά μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό ήταν ο στόχος μας: να δούμε κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να κατασκευάσουμε μια λύση χαμηλού κόστους για να έχουμε πρόσβαση από ένα υπολογιστή σε ένα δορυφόρο».