Έχουμε έρθει σε επαφή με εξωγήινους;



Ο πιο διάσημος πληροφοριοδότης στην ιστορία, ο Έντουαρτ Σνόουντεν, δίνει την απάντηση και αποκαλύπτει τα πάντα για την πρώτη επίσκεψη στο φεγγάρι, την κλιματική αλλαγή και τους... αεροψεκασμούς


Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που όχι μόνο ξέρει όλα τα μυστικά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά έχει και κάθε πρόθεση να τα αποκαλύψει αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο Έντουαρντ Σνόουντεν! Έτσι, όταν ο Σνόουντεν δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία γνώση για την ύπαρξη εξωγήινων όντων μάλλον θα πρέπει να τον πάρουμε σοβαρά.


Ο Σνόουντεν (ΦΩΤΟ) πριν από λίγες μέρες εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Permanent Record» ή «Το μεγάλο φακέλωμα», όπως μεταφράστηκε για την ελληνική του έκδοση από τον «Ψυχογιό». Σε αυτήν, ο Σνόουντεν κάνει μια αναδρομή στο πώς κατέληξε να εργάζεται στη CIA και την NSA, στις οποίες μάλιστα έφτασε σε ένα από τα ανώτερα επίπεδα ασφαλείας με ανοιχτή πρόσβαση ακόμα και στα πιο μεγάλα μυστικά. Φυσικά δεν παραλείπει να αποκαλύψει και πώς κατέληξε να γίνει από σκοτεινός πράκτορας, ο μεγάλος πληροφοριοδότης που αποκάλυψε όλα όσα ήξερε.

Ωστόσο, το σημείο που ξεχωρίζει ίσως περισσότερο στο βιβλίο του, είναι αυτό που αφορά ένα θέμα που όλοι αγαπούν: τους εξωγήινους!

Οι ΗΠΑ και οι εξωγήινοι

Κάθε καλός συνωμοσιολόγος που σέβεται τον εαυτό του είναι σίγουρος ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όχι μόνο ξέρουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά έχουν έρθει και σε επαφή μαζί τους, πιθανότατα στην Περιοχή 51. Ο Σνόουντεν ωστόσο μας διαλύει το «όνειρο». Όπως περιγράφει, όταν πια είχε πρόσβαση και στα πλέον απόρρητα αρχεία έκανε αυτό που μάλλον όλοι μας θα κάναμε: έψαξε για… εξωγήινους!

«Για την ιστορία, απ’ όσο μπορώ να πω, ποτέ δεν έχουν επικοινωνήσει εξωγήινοι με τη Γη ή τουλάχιστον δεν έχουν επικοινωνήσει με τις μυστικές υπηρεσίες», έγραψε ο Σνόουντεν στο βιβλίο του.
Πριν λίγες μέρες μίλησε μάλιστα και σε ένα επεισόδιο του «The Joe Rogan Experience», στο οποίο επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του.

«Ξέρω, Τζο, ότι θέλεις να υπάρχουν εξωγήινοι», είπε αστειευόμενος στον οικοδεσπότη και συνέχισε: «Πιθανότατα υπάρχουν, σωστά; Αλλά η ιδέα ότι τους κρύβουμε – εάν τους κρύβουμε… Είχα απόλυτη πρόσβαση στα δίκτυα της NSA, της CIA, του στρατού και όλων αυτών των ομάδων. Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Επομένως αν είναι κρυμμένα- και θα μπορούσε να είναι κρυμμένα- τότε είναι κρυμμένα πολύ καλά και από ανθρώπους εκ των έσω», ανέφερε αφήνοντας ένα… παραθυράκι για επαφή με τους εξωγήινους, την οποία θα γνωρίζουν μόνο οι πολύ ψηλά ιστάμενοι που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Οι άλλες αποκαλύψεις

Ο Έντουαρτ Σνόουντεν δεν σταμάτησε ωστόσο στους εξωγήινους. Επιβεβαίωσε και αυτά που πολλοί αρνούνται ως σήμερα, όπως η πρώτη βόλτα του ανθρώπου στη Σελήνη, αλλά και η κλιματική αλλαγή.

«Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν: Ναι, ο άνθρωπος πάτησε στ’ αλήθεια στο φεγγάρι. Η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή. Οι αεροψεκασμοί δεν ισχύουν», προσθέτει.

Φυσικά, ακόμα και τώρα που ένας άνθρωπος όπως ο  Σνούντεν που είχε απόλυτη πρόσβαση στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά προχώρησε σε αυτές τις αποκαλύψεις, οι περισσότεροι άνθρωποι δύσκολα θα απαρνηθούν όσες συνωμοσίες πιστεύουν. Αλλά, ο Σνόουντεν έχει μια απάντηση και γι’ αυτό:
«Όλοι θέλουμε να πιστέψουμε σε θεωρίες συνωμοσίας επειδή βοηθάει στο να βγάζει νόημα η ζωή. Μας βοηθάει να πιστέψουμε ότι κάποιος έχει τον έλεγχο, ότι κάποιος παίρνει τις αποφάσεις».

Ποιος είναι ο Έντουαρντ Σνόουντεν

Ο Σνοούντεν ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 για την CIA στο τμήμα των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών, ενώ φοίτησε στο ειδικό μυστικό σχολείο της υπηρεσίας που εκπαιδεύει ειδικούς τεχνολογίας. Σύντομα, άρχισε να θεωρείται ένας από τους καλύτερους τεχνικούς και υπεύθυνους για την κυβερνοασφάλεια. Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται και για την NSA φτάνοντας σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. Εργαζόμενος στην NSA άρχισε να κατεβάζει άκρως απόρρητα αρχεία, τα οποία τελικά το 2013 τα δημοσιοποίησε με τη βοήθεια των δημοσιογράφων Γκλένν Γκρένουολντ, Λάουρα Πόιτρας και Ίγουεν ΜακΆσκιλ. Αυτά αποκάλυπταν  τις διαδικασίες που ακολουθούσε η αμερικανική κυβέρνηση για να υποκλέπτει και να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail οποιουδήποτε πολίτη κατασκοπεύοντας ουσιαστικά και ελέγχοντας την ιδιωτική ζωή τους.

Εκτός από αυτό, όπως αναφέρει ο Σνόουντεν στο βιβλίο του, οι αναλυτές της NSA χρησιμοποιούσαν τα προγράμματα  αυτά ώστε να διαβάζουν τα emails των πρώην και νυν συντρόφων τους και να τους κατασκοπεύουν.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ένα πρόγραμμα που ονομαζόταν XKEYSCORE είχε τη δυνατότητα να διατρέχει όλο το ιστορικό των browser κάθε Αμερικάνου πολίτη. Πέρα από την κατασκοπία, το πρόγραμμα αυτό του έδωσε και κάποια… στατιστικά στοιχεία! Όπως λέει στο βιβλίο του, διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι όσοι συνδέονται στο διαδίκτυο έχουν παρακολουθήσει κάποια στιγμή ερωτικές ταινίες, ενώ αποθηκεύουν πάντα στους υπολογιστές τους φωτογραφίες και βίντεο των οικογενειών τους.

«Είναι πραγματικότητα σχεδόν για κάθε χρήστη, οποιοδήποτε φύλου, εθνικότητας, φυλής και ηλικίας από τον χειρότερο τρομοκράτη μέχρι τον πιο νομοταγή πολίτη, ο οποίος μπορεί να είναι ο παππούς, ο γονιός ή ο ξάδερφος του χειρότερου τρομοκράτη», αναφέρει

Οι αποκαλύψεις του  Σνόουντεν το 2013 προκάλεσαν τεράστιο κύμα αντιδράσεων και κατακραυγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία «ανταπέδωσε» κατηγορώντας τον για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας και της κλοπής κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Ο ίδιος κατάφερε να βρει καταφύγιο αρχικά στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια στη Ρωσία προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη. Όπως λέει στο βιβλίο του ωστόσο είχε προετοιμαστεί σαν να επρόκειτο να πεθάνει. Άδειασε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, έβαλε τα χρήματα σε ένα παλιό μεταλλικό κουτί πυρομαχικών για την κοπέλα του και διέγραψε κάθε στοιχείο από τους παλιούς του υπολογιστές.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν σήμερα

Σήμερα ζει σε άγνωστη τοποθεσία στη Ρωσία, η οποία του έχει δώσει πολιτικό άσυλο. Τις περισσότερες ώρες του τις περνά πίσω από έναν υπολογιστή σε διαδικτυακές συναντήσεις με άλλα μέλη της Οργάνωσης για την Ελευθερία  του Τύπου. «Εμφανίζονται σε διάφορες πλατφόρμες σε όλον τον κόσμο για να συζητήσω για τις ελευθερίες του ατόμου», αναφέρει στο βιβλίο του.

Όταν βγαίνει έξω προσπαθεί να αλλάζει την εμφάνισή του, ενώ κοιτάει πάντα χαμηλά, όταν περνά από κτίρια με κάμερες ασφαλείας. Μια φορά λέει πως τον αναγνώρισαν σε ένα μουσείο στη Μόσχα και συμφώνησε να βγάλει μια selfie με ένα έφηβο κορίτσι που μιλούσε αγγλικά με γερμανική προφορά.