Μία Καλίφα: Θέλω να κάνω τον κόσμο να ξεχάσει ποια ήμουν



Η 26χρονη μίλησε για την περίοδο που δούλεψε στη βιομηχανία του πορνό, τις απειλές από το ISIS και την προσπάθεια της να μην ορίζεται από το τετράμηνο που γύριζε ερωτικές ταινίες




Η Μια Καλίφα δούλεψε για περίπου τέσσερις μήνες στη βιομηχανία του πορνό. Γύρισε την τελευταία της ερωτική σκηνή τον Ιανουάριο του 2015 αλλά ακόμα και σήμερα παραμένει μια από τις πιο διάσημες πορνοστάρ. Στα 26 της πλέον η γεννημένη στο Λίβανο, Μια δηλώνει πως το τετράμηνο της στο πορνό έχει ορίσει τη ζωή της. Σε συνέντευξη της μίλησε για την ψεύτικο κόσμο των ερωτικών ταινιών, τις απειλές που δέχθηκε από το ISIS αλλά και τον αγώνα που δίνει ώστε να μην μπαίνει πάντα η λέξη "πορνοστάρ" δίπλα στο όνομα της.

Η Καλίφα γεννήθηκε στη Βηρυτό και η μετανάστευση στις ΗΠΑ έφερε δραματικές αλλαγές  στη ζωή της: "Ήμουν δέκα χρονών όταν φύγαμε από το Λίβανο. Πήγαινα σε ένα ιδιωτικό γαλλικό καθολικό σχολείο. Ένιωθα τόσο ελεύθερη εκεί κάτι που άλλαξε δραματικά όταν μετακομίσαμε στην Αμερική. Φτάσαμε την Πρωτοχρονιά του 2001 στην Ουάσινγκτον και δεν μιλούσαμε καλά αγγλικά. Εγώ ήξερα ελάχιστα. Έμαθα όμως σε λίγους μήνες και όταν ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά ένιωθα έτοιμη για την καινούργια μου ζωή. Τότε συνέβη η 11η Σεπτεμβρίου. Οπότε άμεσα έγινα τρομοκράτης και έτσι με έλεγαν καθ' όλη τη διάρκεια του σχολείου. Ξέρετε ότι τα παιδιά είναι πολύ σκληρά. Ήμουν τόσο αισιόδοξη και ενθουσιασμένη για τη ζωή στην Αμερική και όλα κατέρρευσαν μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Γενικότερα η μετανάστευση ήταν τεράστιο πολιτισμικό σοκ για την οικογένεια μου. Δεν εμπιστεύονταν κανέναν και έτσι δεν με άφηναν να πάω πουθενά. Από την πρώτη στιγμή που πήγαμε στις ΗΠΑ ένιωθα ότι είχα ένα λουρί στο λαιμό μου. Αυτό συνέχισε μέχρι να πάω στο Κολέγιο. Γι' αυτό ένιωθα αυτή την ανάγκη να επαναστατήσω. Να κάνω κάτι τόσο τρελό που θα καλύψει όλα εκείνα τα χρόνια που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα" λέει.

"Πίστευα ότι δεν θα μάθει κανείς"

Για το πως μπήκε στο κόσμο των ερωτικών ταινιών αποκαλύπτει: Πήγα στο Κολέγιο και σπούδασα ιστορία. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη σε αυτό. Μου άρεσε πολύ η ιστορία. Αποφοίτησα σε τρία χρόνια και μετά κατάλαβα ότι δεν θέλω να διδάξω. Βρέθηκα με ένα πτυχίο και κανένα πλάνο. Ήταν η εποχή που είχα μεγάλο θέμα με το σώμα μου. Στο Γυμνάσιο είχα πάρα πολλά κιλά και τεράστιο στήθος. Έχασα πολύ βάρος στο Κολέγιο και επηρέασε το σώμα και το στήθος μου. Ντρεπόμουν να φορέσω μπικίνι και ανοιχτό ντεκολτέ. Πήγα στο Μαϊάμι λοιπόν και έκανα επέμβαση. Όταν ξύπνησα από το χειρουργείο ένιωσα για πρώτη φορά όμορφη. Δεν ήταν όμως ένα υγιές συναίσθημα. Ένιωθα ότι πρέπει να μου λένε ότι είμαι όμορφη. Να επιβεβαιώνομαι. Ξαφνικά μπορούσα να έχω την αντρική προσοχή και τη λαχταρούσα. Μου έλειπε τα προηγούμενα χρόνια"

Έναν μήνα μετά το χειρουργείο περπατάω στο Μαϊάμι και ένα αυτοκίνητο σταματά δίπλα μου. Κατεβάζει το παράθυρο και ένας άντρας μου λέει: Είσαι εκπληκτική, θες να ποζάρεις για εμένα;
Ξέρετε ένιωσα εκπληκτικά και πήρε την κάρτα του. Πήγα σπίτι έψαξα στο google και είδα ότι είναι εταιρία πορνό. Το σκέφτηκα και είπα να πάω να τους μιλήσω απλά για να δω πως είναι όχι για να δουλέψω. Τα γραφεία ήταν εκπληκτικά και όλοι τόσο ευγενικοί. Ξέρετε πίσω από τις κάμερες στο πορνό δουλεύουν πάρα πολλές γυναίκες.
Ήταν όλα τόσο οργανωμένα, ο κόσμος έμοιαζε τόσο νορμάλ και όλοι μου έλεγαν πόσο εκπληκτική είμαι. Αυτός ο συνδυασμός με έκανε να νιώσω άνετα και να πω "ναι". Δεν το είπα σε κανέναν. Σκεφτόμουν ότι θα είναι το βρώμικο μου μυστικό και δεν θα το μάθει κανείς ποτέ. Ήταν μια ευκαιρία να επαναστατήσω και ήμουν σίγουρη ότι δεν θα γινόταν γνωστό. Ήταν αφελές να σκέφτομαι έτσι. Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο το είδε κάποιος γνωστός μου και το έστειλε σε όλους τους φίλους μου".

"To πορνό δεν είναι γλυκά και λουλούδια"

Για τον κόσμο του πορνό η Καλίφα τονίζει: "Οι άντρες στον χώρο είναι πολύ επαγγελματίες και με έκαναν να νιώσω πολύ χαλαρά. Δεν μπαίνουν στο πλατό και ξεκινάμε. Μου μιλούσαν πριν τις σκηνές. Με ρωτούσαν αν με ενοχλεί κάτι συγκεκριμένα. Μου έλεγαν ότι είναι το δικό μου σόου. Επιπλέον σου προσέφεραν φαγητό και αναψυκτικά στα διαλλείματα και μπορούσες να επιλέξεις το τι θα φορέσεις από μια μεγάλη γκαρνταρόμπα. Όλα γίνονται για να νιώθεις χαλαρά και να φαίνεται σαν διασκέδαση. Όλη η προσοχή ήταν πάνω μου και αυτό με έκανε να νιώθω όμορφα.
Για να γυρίσουμε μια σκηνή χρειαζόμαστε περίπου τέσσερις ώρες αλλά το ερωτικό κομμάτι ήταν 15 λεπτά. Εκείνη την ώρα στο δωμάτιο βρίσκεται μόνο ο καμεραμάν.
Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από τις ερωτικές σκηνές. Αυτό συνέβη μετά τη πρώτη φορά. Ήταν μάλλον ο εγκέφαλος μου που μου έλεγε ότι αυτό μάλλον δεν είναι σωστό που κάνεις. Κράτησε περίπου τέσσερις μήνες και μέσα σε αυτό το διάστημα άρχισε να φθίνει η αίσθηση της επιβεβαίωσης. Έφθινε γιατί ήταν ψεύτικη. To πορνό δεν είναι γλυκά και λουλούδια όπως σε κάνουν να πιστεύεις.
Κάθε φορά το ένιωθα περισσότερο και το σημείο καμπής ήρθε όταν έκανα τη σκηνή με το χιτζάμπ. Τότε έσκασε η βόμβα".

¨Το ISIS μου έστειλε φωτογραφία του σπιτιού μου"

Αναφερόμενη στις απειλές που δέχθηκε από τους τζιχαντιστές η 26χρονη τονίζει:
Ήρθαν οι απειλές από το ISIS και τα νέα έφτασαν σε όλα τα μεγάλα Μέσα. Έγινε παγκόσμια είδηση και εγώ λίγους μήνες πριν σκεφτόμουν ότι δεν θα το μάθει κανείς. Ολόκληρες χώρες με χαρακτήρισαν persona non grata. Εκείνη την περίοδο το CNN επικοινώνησε με τους γονείς μου και πλέον ήξεραν και αυτοί τι έκανα και τι είχε συμβεί. Όταν γύριζα τη σκηνή ήξερα ότι είναι ακραία για τον μουσουλμανικό κόσμο αλλά δεν περίμενα τόσες αντιδράσεις. Είχα πει στους υπεύθυνους "γαμ... θα με σκοτώσουν για αυτό" αλλά δεν πίστευα ότι θα ακολουθήσει αυτός ο χαμός.
Μέσα σε τρεις μέρες από 400 followers στο Instagram έφτασα τους 200.000. Ήταν σαν χιονοστιβάδα. Μεγάλωνε ενώ είχα σταματήσει το πορνό και έφτασα τα 2εκατ. μέσα σε έξι μήνες. Ήταν τεράστια η προσοχή που είχα τραβήξει και ήρθε η στιγμή που με χάκαρε το ISIS.
Έφτιαξαν μια φωτογραφία όπου φαινόταν ότι με είχαν αποκεφαλίσει και έγραψαν "είσαι η επόμενη ντροπή των μουσουλμάνων". Για την ιστορία είμαι Καθολική.
Η πρώτη μου απάντηση ήταν καλύτερα το κεφάλι παρά το στήθος γιατί είναι πολύ ακριβό. Μάλλον ήταν και αυτό βλακεία.
Λίγες μέρες μετά που έστειλαν μια φωτογραφία από το google maps με το μέρος που βρίσκεται το διαμέρισμα μου. Τρομοκρατήθηκα, έμεινα σε ξενοδοχείο 15 μέρες και μετακόμισα. Όταν κατάλαβα ότι ήξεραν που μένω ένιωσα τον απόλυτο φόβο".

Η γραμματέας Μία Καλίφα

Μιλώντας για τη ζωή της μετά το πορνό τονίζει: "Όλος ο κόσμος, κυριολεκτικά, ήξερε πλέον ότι είμαι πορνοστάρ και στην αρχή σκέφτηκα ότι δεν μπορώ πλέον να κάνω κάτι άλλο. Μετά από δύο μήνες όμως από τη σκηνή με το χιτζάμπ παραιτήθηκα, γιατί βλέπετε είχα πλέον υπογράψει και συμβόλαιο.
Διατήρησα την περσόνα που είχα online γιατί έβγαζα χρήματα και έψαξα για δουλειά. Τελικά με προσέλαβαν ως βοηθό ενός δικηγόρου. Ήμουν η γραμματέας του και το εκπληκτικό είναι ότι ήξεραν ποια είμαι. Όλοι στο γραφείο ήξεραν αλλά μόνο ένας έκανε ένα σχόλιο και ένιωσα τόσο άσχημα. Έμεινα εκεί έξι μήνες καθώς μετά χρεοκόπησαν. Στη συνέχεια δούλεψα οκτώ μήνες ως λογίστρια σε κατασκευαστική εταιρία.
Προσπάθησα να αλλάξω για να μην με αναγνωρίζουν. Έκοψα τα μαλλιά μου και τα έβαψα ξανθά και φορούσα τα πιο συντηρητικά ρούχα και πάλι αυτοκίνητα σταματούσε και άντρες μου φώναζαν.
Η επιβεβαίωση και το όμορφο συναίσθημα είχε γίνει πλέον ντροπή. Είχα καταλάβει πλέον πως όλη αυτή η επιβεβαίωσή ήταν προσωρινή. Κάθε φορά που ένα άντρας με κοιτούσε με συγκεκριμένο τρόπο σκεφτόμουν ότι με έχει δει γυμνή. Ο κόσμος ένιωθε και νιώθει ακόμα ότι μπορεί να με πλησιάζει και να με αγγίζει. Σκέφτονται ότι αφού έκανα πορνό έχουν αυτό το δικαίωμα.  Ακόμα και σήμερα προσπαθώ να μένω στο σπίτι όσο περισσότερο μπορώ και να μην βγαίνω ποτέ μόνη μου. Μάλλον θα είναι έτσι για πάντα. Μισώ να με αναγνωρίζουν, με κάνει να νιώθω τρομερά άβολα και φοβισμένη. Μακάρι να μπορούσα να μην βγαίνω από το σπίτι",

"Ο κόσμος δεν ξεχνάει"

H 26χρονη μίλησε για το γεγονός ότι ακόμα την αντιμετωπίζουν ως πορνοστάρ ενώ έχει κάνει τόσα διαφορετικά πράγματα και δούλεψε στις ερωτικές ταινίες μόνο για μήνες: "Είχα πάει σε ένα στούντιο για μια ραδιοφωνική συνέντευξη και ο οικοδεσπότης με παρουσίασε ως πορνοστάρ. Αυτό χτύπησε νεύρο. Έχω κάνει τόσα πράγματα αλλά με παρουσίασε στο κοινό του ως προνοστάρ. Μου δημιουργήθηκαν διάφορα συναισθήματα και πρώτα απ' όλα τεράστια ντροπή.
Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθείς και να είσαι περήφανη για αυτά που έχεις κάνει. Δουλεύω πολύ σκληρά πάνω στην αποδοχή γιατί συνέβη και δεν μπορώ να το αλλάξω αλλά σίγουρα δεν είμαι περήφανη ούτε θα γίνω.
Άμεσα ένιωσα ότι έπρεπε να τους κάνω να νιώσουν και αυτοί έτσι και αντέδρασα. Τελικά αυτοί πήραν αυτό που ήθελαν. Η συνέντευξη δεν μεταδόθηκε ραδιοφωνικά. Την ανέβασαν στο youtube και πήραν εκατομμύρια views. Ήταν η ντροπή που με έκανε να φερθώ έτσι και η συνειδητοποίηση ότι με αντιμετωπίζουν ακόμα ως πορνοστάρ. Μίλησαν πολύ με την ψυχολόγο μου και αυτό που είπα είναι ότι στόχος μου είναι να δω να γράφουν άρθρα για εμένα στα οποία δεν με αναφέρουν ως πορνοστάρ. Θέλω αυτά που κάνω να ξεπεράσουν και να αφήσουν πίσω την περίοδο εκείνη. Στην αρχή πίστευα ότι αν δεν μιλάω γι' αυτό, αν δεν το αναφέρω ο κόσμος θα
το ξεχάσει. Ο κόσμος όμως δεν ξεχνάει".

Τέλος αναφερόμενη για την προσπάθεια που κάνει να ξεπεράσει το παρελθόν ανέφερε: "Η σημαντικότερη αλλαγή μου ήταν όταν μετακόμισα στο Όστιν, ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό που μου αρέσει, τα σπορ. Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι δεν έχεις τα εργαλεία να ξεπεράσεις κάποιες καταστάσεις και να ζητήσεις βοήθεια.
Επίσης έμεινα μόνη μου για περίπου δύο χρόνια και δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν πλέον τι πρέπει να κάνω για να είμαι ευτυχισμένη".

Η Καλίφα "γιόρτασε" σήμερα τους 18εκατ. followers στο Instagram.
Κάνει εκπομπές για τα σπορ οι οποίες έχουν μεγάλη απήχηση ενώ παράλληλα εκμεταλλεύεται τη σέξι εικόνα της. Κάνει φωτογραφίσεις και εκδίδει ημερολόγια. Είναι αρραβωνιασμένη με έναν Δανό σεφ με τον οποίο γνωρίστηκε στον διαδίκτυο.