Wrestlemania εν πτήσει...



Όταν προσφέρεις δωρεάν αλκοόλ σε πτήση γεμάτη wrestlers τα αποτελέσματα είναι... καταστροφικά. Αυτή είναι η ιστορία της "Plane Ride from Hell"


Πέρα από χορογραφημένους αγώνες, στημένες κόντρες και επικίνδυνα ακροβατικά αυτό που ξεχωρίζει στον "εξωφρενικό" κόσμο του wrestling είναι οι ιστορίες. Μέσα στο πέρασμα των δεκαετών, από την εποχή που το "άθλημα" ξέφυγε από τα τοπικά γυμναστήρια και έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, έχουν καταγραφεί απίστευτα περιστατικά κάθε είδους. Τραγωδίες όπως το δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο του Οwen Hart και η δολοφονία του Brusier Brody αλλά και σκηνικά που, ακόμα και σήμερα, χαρίζουν άφθονο γέλιο όπως αυτό στο Πουέρτο Ρίκο όταν ο Andre the Giant ξαλάφρωσε πάνω στον Bad News Brown εν ώρα αγώνα.

Μέσα στο "τοπ" των ιστοριών κάθε φανατικού με το wrestling βρίσκεται πάντα η επονομαζόμενη "Plane Ride from Hell". Επί περίπου οκτώ ώρες μεθυσμένοι wrestlers προκάλεσαν χάος σε μια πτήση από την Αγγλία προς τις ΗΠΑ. Όλα όσα συνέβησαν οδήγησαν σε μηνύσεις και απολύσεις διάσημων αθλητών.

To... επάρατο ανοιχτό μπαρ

Το σκηνικό στήθηκε στις 5 Μαΐου 2002 όταν η ομάδα της WWE είχε δώσει το τελευταίο της σόου στην Αγγλία, ολοκληρώνοντας το ευρωπαϊκό της τουρ. Για την επιστροφή στις ΗΠΑ ο Vince MacMahon είχε μισθώσει πτήση τσάρτερ με την οποία θα ταξίδευαν όλοι μαζί. Στο "747" βρισκόταν, εκτός από τους wrestlers, όλο το προσωπικό της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες.

Για να ευχαριστήσει τους αθλητές και τους συνεργάτες του καθώς όλες οι παραστάσεις ήταν sold out είχε δώσει την εντολή να υπάρχει, καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης ανοιχτό μπαρ. Ήταν το μοιραίο του λάθος.
Με το που μπήκε η αποστολή στο αεροπλάνο όλοι άρχισαν να πίνουν. Η απογείωση άργησε για περίπου μια ώρα και όταν πλέον το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα οι επιβαίνοντες βρίσκονταν σε έξαλλη κατάσταση.

Ξύλο και μια κομμένη κοτσίδα

Η παράνοια ξεκίνησε με τον απόλυτα μεθυσμένο Michael Hayes που γυρνούσε στο αεροπλάνο φωνάζοντας και σπρώχνοντας. Σε κάποια φάση ένιωσε ότι ήθελε να ουρήσει και το έκανε επί τόπου δίπλα στην Linda McMahon που απέφυγε την τελευταία στιγμή τη... χρυσή βροχή.
Η συμπεριφορά του οδήγησε σε... αγώνα με τον John "Bradshaw" Layfield, γνωστό ως JBL. Ο Hayes άνοιξε το φρύδι του JBL που απάντησε με καταιγισμό χτυπημάτων. Έχοντας πιεί όσο.... χωρούσε μέσα του ο Hayes έπεσε λιπόθυμος. Ένας άλλος wrestler, ο X-Pac θεώρησε αστείο να εκμεταλλευτεί την κατάσταση του συνάδελφου του και να του κόψει την κοτσίδα όσο ήταν αναίσθητος.



Mr Perfect VS Brock Lesnar

Το main event ήταν μια.. μάχη μεταξύ δύο από τα κορυφαία ονόματα της εποχής. O Μr Perfect Curt Henning και ο Brock Lesnar ήταν πολύ φίλοι καθώς αμφότεροι είχαν καταγωγή από τη Μινεσότα, ήταν όμως και πολύ ανταγωνιστικοί. Έχοντας πιεί μπουκάλια αλκοόλ (ο Mr Perfect πιθανότατα και κάποιες ουσίες) είχαν την ιδέα να παλέψουν μέσα στο αεροπλάνο.

Ξεκίνησαν με κάποιες λαβές αλλά τα πράγματα γρήγορα ξέφυγαν. Η αδρεναλίνη ανέβηκε, το ποτό μίλησε και ο Lesnar άρχισε να χτυπάει τον Henning πάνω στην έξοδο κινδύνου. Αεροσυνοδοί και κάποιοι που ακόμα είχαν επαφή με την πραγματικότητα τρομοκρατήθηκαν και έπεσαν πάνω τους φοβούμενοι πως η πόρτα θα ανοίξει και θα σκοτωθούν με αφορμή έναν... φιλικό αγώνα.  

Ο Ric Flair μόνο με τη ρόμπα

Οι ιστορίες για τον Nature Boy είναι θρυλικές. Όταν η υπόθεση είχε αλκοόλ, στεροειδή ή ναρκωτικά ο Ric Flair ήταν πάντα μέσα. Με την τεράστια εμπειρία του... εκμεταλλεύτηκε άμεσα το ανοιχτό μπαρ και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είχε μείνει μόνο με μια γαλάζια ρόμπα. Κυκλοφορούσε μέσα στο αεροπλάνο επιδεικνύοντας το μόριο του. Το κρατούσε και το κουνούσε μπροστά στους συναδέλφους του και φώναζε. Η κατάσταση ξέφυγε τελείως όταν άρχισε να... ασχολείται με τις αεροσυνοδούς. Φορώντας πάντα μόνο την ρόμπα του συνέχισε τα ίδια κόλπα με το μόριο του και έφτασε στο σημείο να τους ζητάει να το αγγίξουν. Τους έπιανε τα χέρια και τα έβαζε πάνω σε αυτό και δεν τους επέτρεπε να φύγουν. Όταν τελικά επιχείρησε να στριμώξει μια από τις συνοδούς παρενέβησαν κάποιοι από τους wrestlers και δια της βίας τον έβαλαν να καθίσει.

Η καντάδα του Goldust

Ο Goldust ήταν σκάνδαλο μόνο και με την εμφάνιση του αλλά στην "Plane Ride from Hell" έδωσε ένα ξεχωριστό σόου. Αφού ενημέρωσε μια από τις αεροσυνοδούς ότι "εγώ και εσύ θα πηδηχτούμε" έπιασε το μικρόφωνο του αεροσκάφους και άρχισε να κάνει καντάδα στην πρώην σύζυγο του και εργαζόμενη στην WWE, Terri Runnels (η οποία επίσης βρισκόταν στην πτήση). Ο Goldust δεν σταματούσε να τραγουδάει και προκάλεσε έντονο εκνευρισμό. Κάποιοι απείλησαν να του κάνουν ό,τι συνήθως πάθαινε μέσα στο ρινγκ και τελικά επενέβη ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Jim Ross για να μπει τέλος στον μελωδικό του οίστρο.


O Razor Ramon σε καροτσάκι

Στο αεροπλάνο βρισκόταν και ο Scott Hall, ο διαβόητος Razor Ramon. Συμμετείχε σε κάθε περιστατικό που σημάδεψε την πτήση. Πλακώθηκε με συναδέλφους του επειδή τους έβαζε αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο, έγλυψε το πρόσωπο της μιας αεροσυνοδού και φλέρταρε χυδαία την άλλη και τελικά λιποθύμησε από το πολύ αλκοόλ. Ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση που μετά την προσγείωση στο "JFK" βγήκε με καροτσάκι από το αεροπλάνο καθώς δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Όλα όσα ακολούθησαν

Το πρώτο... θύμα της τρελής πτήσης ήταν ο Mr Perfect. Απολύθηκε άμεσα από την εταιρία. Όλοι όμως συμφωνούν πως απλά έδωσε την αφορμή που έψαχνε ο Vince McMahon για να τον διώξει. Ο Curt Henning ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και δημιουργούσε μόνιμα προβλήματα ενώ αδυνατούσε να κάνει αυτά που του ζητούσαν. Δέκα μήνες μετά την απόλυση του, τον Φεβρουάριο του 2003, θα πέθαινε από υπερβολική δόση.

Μετά την πτήση από την WWE απολύθηκε και ο Scott Hall που επίσης ήταν εθισμένος σε αλκοόλ και ναρκωτικά.
Όπως ήταν λογικό οι δύο αεροσυνοδοί κατέθεσαν μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση. Αρχικά οι συμμετέχοντες αρνήθηκαν τα πάντα αλλά όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε και πήρε μεγάλες διαστάσεις ανέλαβε η McMahon. Πέτυχε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις δύο κοπέλες που πήραν ένα σημαντικό ποσό για να αποσύρουν τις μηνύσεις.

Η "Plane Ride from Hell" θα είναι πάντα μια από εκείνες τις ιστορίες που κάνουν το wrestling τόσο γοητευτικό. Το ερώτημα βέβαια που θέτουν ακόμα και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές είναι πώς ο Vince McMahon επέτρεψε να υπάρχει ανοιχτό μπαρ σε μια πτήση γεμάτη wrestlers εθισμένους στο αλκοόλ.