Ο Τραμπ υποδυόταν τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και αποθέωνε τον εαυτό του



Ένα περιστατικό από το μακρινό πλέον 1991 που λέει πολλά για τον χαρακτήρα του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Τζον Μίλερ και ο Τζον Μπάρον που μιλούσαν σαν τον Τραμπ



To 1991 η ρεπόρτερ του περιοδικού People, Σου Κάρσγουελ τηλεφώνησε στο γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας να της παραχωρήσει συνέντευξη. Την εποχή εκείνη ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στο επίκεντρο του σκανδαλοθηρικού Τύπου λόγω της προσωπικής του ζωής. Ο γάμος του με την Ιβάνα Τραμπ είχε καταρρεύσει λόγω της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Μάρλα Μέιπλς ενώ φήμες τον ήθελαν να απατά και την ερωμένη του με την Κάρλα Μπρούνι (την μετέπειτα σύζυγο του Νικολά Σαρκοζί).

Η Κάρσγουελ μίλησε με την γραμματέα του Τραμπ η οποία της είπε ότι θα ενημερώσει τον επιχειρηματία για το αίτημα και θα την πάρει τηλέφωνο.

"Μέσα σε πέντε λεπτά το τηλέφωνο μου χτύπησε και άκουσα μια αντρική φωνή" θυμάται η Κάρσγουελ. Ο άντρας της συστήθηκε ως Τζον Μίλερ και υποστήριξε ότι είναι ο νέος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Τραμπ.

"Είμαι νέος εδώ, αλλά είμαι κάποιος που ο Ντόναλντ γνωρίζει, εμπιστεύεται και συμπαθεί. Δεν είμαι μόνιμος, θα το κάνω περιστασιακά και μετά θα συνεχίσω με τη ζωή μου", είπε στη δημοσιογράφο.

Χωρίς καν να τον πιέσει, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο Τζον Μίλερ ξεκίνησε να μιλά με λεπτομέρειες και ονόματα για την προσωπική ζωή του Τραμπ αλλά και την οικονομική του κατάσταση. "Δεν θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο. Βγαίνει από έναν γάμο και αρχίζει να πηγαίνει εκπληκτικά καλά στα οικονομικά. Είναι καλός τύπος και δεν πρόκειται να πληγώσει κανέναν. Φέρθηκε καλά στη σύζυγο του και θα φερθεί καλά και στην Μάρλα" είπε.

«Τον θέλει η Μαντόνα και η Κιμ Μπέσιντζερ»

Στη συνέχεια άρχισε να μιλά για τα προσωπικά του Τραμπ τονίζοντας ότι ο επιχειρηματίας έχει τεράστιες επιτυχίες και πολιορκείται από διασημότητες. "Ηθοποιοί παίρνουν τηλέφωνο και ρωτούν αν μπορούν να βγουν μαζί του και τέτοια. Η Κιμ Μπέσιντζερ θέλει να βγουν ραντεβού. Η Μαντόνα ήθελε να βγει μαζί του. Ενώ ζει με την Μάρλα έχει ακόμα τρεις ερωμένες. Νομίζω ότι η Κάρλα Μπρούνι είναι κάποια που... ξέρεις. Είναι όμορφη. Την είδα κάποτε στα γρήγορα και ήταν όμορφη" είπε ο Μιλερ μιλώντας κατά διαστήματα σε πρώτο πρόσωπο για το... αφεντικό του.


Ο Μίλερ συνέχισε να δίνει λεπτομέρειες για μια συνάντηση του Τραμπ με την Μαντόνα. "Ήρθε με βραδινό φόρεμα και στρατιωτικές μπότες" είπε και ξεκαθάρισε πως "τίποτα δεν έγινε εκείνη τη νύχτα". Ξεκαθάρισε στην Κάρσγουελ πως ο επιχειρηματίας θέλει κάθε είδους δημοσιότητα. "Δεν έχω δει άλλον να έχει τέτοια ανοσία στην κακή δημοσιότητα. Όσο περισσότερο ο Τύπος γράφει για οικονομικά προβλήματα τόσο καλύτερα γι' αυτόν και τις διαπραγματεύσεις του" τόνισε. Η Κάρσγουελ ρώτησε και πάλι τον Μίλερ πού αλλού έχει δουλέψει κι αυτός προσπάθησε να αλλάξει την κουβέντα και της απάντησε γενικά: "Βασικά έχω εργαστεί σε διάφορες φίρμες.

"Ήταν πολύ περίεργο όλο αυτό και η φωνή μου φαινόταν πολύ γνωστή. Ο Μίλερ συνέχιζε να αποθεώνει τον Τραμπ για το πόσο καλός χαρακτήρας είναι και πόσο πιστεύει στο θεσμό της οικογένειας και τον γάμο. Χρησιμοποιούσε όμως αυτό το χαρακτηριστικό λεξιλόγιο με φράσεις όπως "φοβερό" και "εκπληκτικό" και ήταν και αυτός ο τόνος στη φωνή. Ήταν τόσο περίεργο που ο Ντόναλντ είχε προσλάβει κάποιον που ακούγεται τόσο σαν αυτόν" αναφέρει η δημοσιογράφος.


«Α αυτός είναι ο Ντόναλντ»

Το τηλεφώνημα με τον Τζον Μίλερ κράτησε περίπου 20 λεπτά. Η Κάρσγουελ είχε ηχογραφήσει τη συζήτηση και ζήτησε από τη συνάδελφο της Σίντι Άνταμς να την ακούσει. Γνώριζε τον Τραμπ από το 1970 και είχε άριστες σχέσεις με όλη την οικογένεια. "Α αυτός είναι ο Ντόναλντ. Μα τι κάνει;" είπε η Άνταμς.

Στη συνέχεια η Κάρσγουελ επικοινώνησε με την ερωμένη του Τραμπ, Μάρλα Μέιπλς. "Αναγνώρισε με την μια τον Ντόναλντ και έβαλε τα κλάματα όταν άκουσε να λέει ότι δεν έχει σκοπό να την παντρευτεί" τονίζει η δημοσιογράφος.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πλέον. Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο Τζον Μίλερ. Υποδύθηκε έναν... φανταστικό υπεύθυνο για να αποθεώσει τον εαυτό του και να πυροδοτήσει δημοσιεύματα. Μάλιστα η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ υποδύθηκε εκπρόσωπο του. Η δημοσιογράφος Λίντα Στάζι αναφέρει πως κάποιος με φωνή που έμοιαζε με αυτή του Τραμπ της άφηνε μηνύματα στο τηλεφωνητή και την πληροφορούσε για τις νυχτερινές εξόδους του επιχειρηματία με μοντέλα και διάσημους.


Στις αρχές της δεκαετίας του '80 είχε μιλήσει στους New York Times ως Τζον Μπάρον.  Ο Μπάρον έκανε δηλώσεις είτε ως εκπρόσωπος του Τραμπ, είτε ως αντιπρόεδρος της εταιρίας του. Ο Τραμπ είχε εμμονή με το όνομα Μπάρον, το χρησιμοποιούσε σε διάφορες περιστάσεις και τελικά βάφτισε έτσι και το γιο που έχει με την Μελάνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ερωτηθεί για το θέμα των Μίλερ και Μπάρον. Έχει διαψεύσει ότι ήταν αυτός που έκανε τα τηλεφωνήματα και έστελνε δηλώσεις. Δικαστικά αρχεία όμως δείχνουν ότι έχει καταθέσει πως έχει χρησιμοποιήσει "σε τουλάχιστον μια περίπτωση" αυτά τα ονόματα.
Το 2016 σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε ο δημοσιογράφος των ρώτησε: "Είχατε προσλάβει κάποιον Τζον Μίλερ ως εκπρόσωπο σας;". Ο Τραμπ έκλεισε το τηλέφωνο.
Σύμφωνα με την Κάρσγουελ ο πρόεδρος των ΗΠΑ της είπε σε μια συνάντηση τους πως το τηλεφώνημα ως Τζον Μίλερ ήταν απλά μια φάρσα που πήγε στραβά.