Η ιστορία πίσω από τα πιο αξιόπιστα βίντεο με UFO


Ο άνθρωπος που τα έδωσε στους New York Times εμφανίστηκε και αποκάλυψε πως ήρθαν στα χέρια του. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι είναι αυτά τα αντικείμενα, επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο

To 2017 οι New York Times δημοσίευσαν τρία βίντεο με UFO τα οποία άλλαξαν τα δεδομένα στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο των αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Το υλικό δεν ήταν γυρισμένο από κάποιον ερασιτέχνη ούτε είχε άγνωστη προέλευση. Τα UFO είχαν «συλλάβει» κάμερες των μαχητικών αεροσκαφών της αεροπορίας των ΗΠΑ σε πτήσεις τους από το 2004 έως το 2015. Έμπειροι πιλότοι αδυνατούσαν να κατανοήσουν τι ήταν αυτό που έβλεπαν και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς είχε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες κινήσεις. Τα τρία βίντεο βρίσκονταν στο αρχείο του Πενταγώνου και δεν επρόκειτο να δοθούν στη δημοσιότητα. Οι αναλυτές είχαν αποφανθεί ότι με την τεχνολογία της εποχής μας ήταν αδύνατο ένα αεροσκάφος να κινείται με αυτό τον τρόπο και είχαν χαρακτηρίσει το φαινόμενο ανεξήγητο. Τα βίντεο όμως έφτασαν τελικά στα χέρια των New York Times και είδαν το φως της δημοσιότητας. Το πώς συνέβη αυτό αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ «The Phenomenon» το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η ιστορία θυμίζει επεισόδιο από τα X-Files.

Μια συνάντηση σε πάρκινγκ

Ο άνθρωπος που έδωσε στην εφημερίδα το υλικό είναι ο Κρις Μέλον. Πρόκειται για έναν 63χρονο ο οποίος είχε πολύ σημαντικές θέσεις στις Κυβερνήσεις Κλίντον και Τζορτζ Μπους τζούνιορ. Μιλώντας στην κάμερα αποκαλύπτει πως ένα άτομο, το οποίο ήθελε η ταυτότητα του να παραμείνει κρυφή, επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως έχει στην κατοχή του συγκλονιστικό υλικό με UFO.

«Συναντηθήκαμε σε ένα πάρκινγκ. Εκεί αυτό το άτομο που εργάζεται στο υπουργείο Άμυνας μου έδωσε τα βίντεο. Έχω ακόμα το πακέτο. Αυτός ο άνθρωπος αποφάσισε να παρακάμψει τους κανόνες για το γενικότερο καλό» τονίζει ο Μέλον.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με την εφημερίδα που έδειξε αμέσως ενδιαφέρον και το θέμα προχώρησε.

Το υλικό ήταν διαβαθμισμένο και ανήκε στο πρόγραμμα του Πενταγώνου με την ονομασία AATIP (Πρόγραμμα ταυτοποίησης εξελιγμένων αεροπορικών απειλών) το οποίο επέβλεπε ο γερουσιαστής Χάρι Ριντ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με άκρα μυστικότητα το 2007 και το 2012 άλλαξε όνομα και τμήμα για να χαθούν τα ίχνη του.

Το Πεντάγωνο έδινε αναφορές σε μια συγκεκριμένη επιτροπή του Κογκρέσου, μέλη της Κυβέρνησης και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αεροπορίας. Οι αναφορές περιείχαν βίντεο και καταγραφές στρατιωτικών ραντάρ με «ανεξήγητα αεροπορικά φαινόμενα».

Οι New York Times δημοσίευσαν συνολικά τρία βίντεο. Το πιο εντυπωσιακό είναι γνωστό ως «Tic Tac UFO» καθώς το αντικείμενο ήταν λευκό σε οβάλ σχήμα και έμοιαζε με τις γνωστές καραμέλες.

Το «έπιασε» η κάμερα του F-18 του πιλότου Τσαντ Άντεργουντ έξω από τις ακτές του Σαν Ντιέγκο στις 15 Νοεμβρίου 2004. «Οι αλλαγές στο ύψος της πτήσης και την ταχύτητα ήταν απίστευτες. Συμπεριφερόταν με τρόπο πέραν του φυσικού. Κάθε επανδρωμένο ή μη αεροσκάφος πρέπει να υπακούει στους νόμους της φυσικής. Το Tic Tac δεν το έκανε αυτό. Πετούσε στα 50.000 πόδια και μέσα σε δευτερόλεπτα έπεφτε στα 100 κάτι που είναι αδύνατο» λέει ο πιλότος και προσθέτει ότι δεν φαινόταν να έχει κάποιο είδος μηχανής ή να βγάζει προωθητικά αέρια.

Οι αναλυτές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποιο περίεργο καιρικό φαινόμενο, αεροσκάφος ή πουλί.


Τι στο διάολο είναι αυτό;

Τα άλλα δύο βίντεο καταγράφηκαν στις 21 Ιανουαρίου 2015. Το ένα έδειχνε ένα όχημα να περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα ενώ πετούσε και το άλλο να κινείται πολύ γρήγορα σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πιλότος που το παρακολουθεί ακούγεται να λέει: «Τι στο διάολο είναι αυτό το πράγμα».

Όπως αποκαλύπτει ο Μέλον (φωτό κάτω) στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους των New York Times, όπου τους παρουσίασε τα βίντεο, έδωσε το παρών και ο πρώην διευθυντής του ΑΑΤΙP, Λουίς Ελιζόντο. Επισήμως το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο τον Απρίλιο του 2020, δυόμιση χρόνια μετά την αποκάλυψη των Times.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι τα βίντεο κυκλοφόρησαν επίσημα «προκειμένου να ξεκαθαρίσουν κάποιες παρανοήσεις αναφορικά με το αν το υλικό που είχε κυκλοφορήσει είναι αληθινό και αν υπάρχουν πλάνα που δεν παρουσιάστηκαν». Επισήμως τα οχήματα που παρουσιάζονται στα βίντεο χαρακτηρίζονται ως «αγνώστου ταυτότητος».

Υπάρχει κι άλλο υλικό

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και ο πρώην γερουσιαστής Χάρι Ριντ, ο οποίος είχε την επίβλεψη του προγράμματος ΑΑΤΙΡ. Υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση αποκρύπτει από το κοινό πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για τα UFO και τις καταγραφές που υπάρχουν. Σε ερώτηση αν υπάρχουν εξίσου σημαντικά ντοκουμέντα τονίζει: «Μπορώ να σας πω ότι τα περισσότερα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

Ο Ριντ έφυγε από τον Κογκρέσο το 2017 και από τότε μιλάει πολύ συχνά για το θέμα των UFO και ζητά το θέμα να μελετηθεί διεξοδικά. «Πρέπει όμως να γίνει με επιστημονικό τρόπο. Να μείνουμε στην επιστήμη και όχι στα παραμύθια για πράσινα ανθρωπάκια. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε γιατί βρίσκονται εδώ αλλά πρέπει τουλάχιστον να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για να ερευνήσουμε το φαινόμενο» αναφέρει.

Στο «Phenomenon» παρουσιάζεται και η ιστορία των μυστικών ερευνών που έχει κάνει το Πεντάγωνο πάνω στο θέμα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια επίσημη αναφορά από το 1967 στην οποία τονίζεται ότι ένα αντικείμενο εμφανίστηκε πάνω από αεροπορική βάση στην Μοντάνα και οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι που διέθετε απενεργοποιήθηκαν ξαφνικά. Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται επίσης υποθέσεις από την Αγγλία και την Ρωσία.

Οι δύο όψεις...

Με τους ειδικούς να μην μπορούν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που κατέγραψαν οι κάμερες των μαχητικών τα βίντεο που αποκάλυψαν οι New York Times αποτελούν απόδειξη ότι κάτι άγνωστο κυκλοφορεί στον πλανήτη μας. Οι σκεπτικιστές θα μιλήσουν για πειραματικό αεροσκάφος. Στο άλλο... στρατόπεδο μιλούν ήδη για απόδειξη ότι οι εξωγήινοι μας επισκέπτονται. Όπως θα έλεγε και ο πράκτορας Φοξ Μόλντερ ένα είναι σίγουρο, η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω...