Πεντάγωνο: Έχουμε εκατοντάδες νέες αναφορές για UFOs αλλά...


Ο υπεύθυνος της επίσημης έρευνας που κάνει το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι έχουν πλέον στα χέρια τους εκατοντάδες αναφορές και καταγραφές αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων
 

«Ερευνούμε εκατοντάδες αναφορές» επιβεβαίωσε ο Ρόναλντ Μούλτρι, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή έρευνα αναφορικά με τις εμφανίσεις UFOs η οποία έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νέες αναφορές οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Τον Ιούνιο του 2021 ανακοινώθηκε επίσημα από την αμερικανική κυβέρνηση ότι από το 2004 έως το 2021 υπήρξαν 144 αναφορές για παρατήρηση UFΟs. Στις 80 από αυτές τις αναφορές υπήρξε και κάποιου είδους καταγραφή (ραντάρ, βίντεο, φωτογραφία κτλ).

Ο Μούλτρι όμως δήλωσε ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει βρει αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι εξωγήινα σκάφη μας επισκέφθηκαν ή προσεδαφίστηκαν στον πλανήτη μας.

«Η έρευνα είναι ακόμα στην αρχή της αλλά προς το παρόν δεν έχουν δει κάτι που θα μας οδηγήσει να πιστέψουμε ότι αυτά τα αντικείμενα έχουν εξωγήινη καταγωγή» τόνισε ο Μούλντρι.

Ο Σον Κερκπάτρικ, διευθυντής στην έρευνα του Πενταγώνου, από την μεριά του είπε ότι προσεγγίζει το θέμα επιστημονικά και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλείσει την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

«Απλά θα πω ότι έχουμε δομήσει την ανάλυση μας έτσι ώστε να είναι πολύ λεπτομερής και πολύ προσεκτική. Θα ερευνήσουμε κάθε αναφορά. Όταν ξεκίνησε η έρευνα παρατηρήσαμε ότι πολλοί πιλότοι της αμερικάνικης αεροπορίας είχαν παρατηρήσει κάποια φαινόμενα αλλά ήταν διστακτικοί να τα αναφέρουν υπό τον φόβο του στιγματισμού. Πλέον έχουμε πάρα πολλές νέες αναφορές. Εκατοντάδες» είπε ο Κερκπάτρικ.

Η πλειονότητα των αναφορών μιλά για σκάφη που εμφανίζονται να κινούνται με τρόπο που αψηφά τους νόμους της φυσικής και τις τεχνολογικές μας δυνατότητες. Πολίτες αλλά και στρατιωτικοί όχι μόνο έχουν υπάρξει μάρτυρες τέτοιων φαινομένων αλλά τα έχουν καταγράψει κιόλας. Το ίδιο το Πεντάγωνο είχε δημοσιεύσει βίντεο από ραντάρ αεροσκάφους το οποίο παρακολουθεί σκάφος που κινείται… εξωγήινα.

Ο βασικός λόγος που άναψε το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθεί αυτή η έρευνα είναι ένα ερώτημα που προβληματίζει τον  αμερικανικό στρατό. Θα μπορούσε αυτά τα σκάφη να είναι τελικά κάποιο άγνωστο πρότζεκτ άλλης χώρας όπως η Κίνα η ή Ρωσία; Διαθέτει κάποια άλλη υπερδύναμη τεχνολογία για την οποία δεν γνωρίζουν τίποτα οι ΗΠΑ;

Είναι δεδομένο ότι πειραματικά αεροσκάφη και πύραυλοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εντύπωση ότι είναι UFOs. Από την άλλη υπάρχουν καταγραφές που δείχνουν μια συμπεριφορά η οποία θα απαιτούσε τεράστια τεχνολογικά άλματα για να δικαιολογηθεί.

Ο Κερκπάτρικ λέει ότι η Επιτροπή θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών ώστε να γνωρίζει κάθε νέα τεχνολογική εξέλιξη. Έτσι μπορεί να αναγνωρίζει κάθε UFO που τελικά είναι πειραματικό αεροσκάφος ή drone. «Πολύ ξεκάθαροι μηχανισμοί έχουν δημιουργηθεί ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας δοκιμής ή κάποια τεχνολογίας που έχουμε στις ΗΠΑ», τόνισε ο Κερπάτρικ.

Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα δώσει στη δημοσιότητα μια επικαιροποίηση των ευρημάτων της έρευνας του.