Οι πιο παρανοϊκές στιγμές των εκπομπών του Τζέρι Σπρίνγκερ


Η εκπομπή που οδήγησε σε φόνο, ξύλο, μαλλιοτραβήγματα. Ο εραστής του αλόγου, οι ρατσιστές και μια μασέλα. Ο βασιλιάς της Trash TV στις πιο χαρακτηριστικές του στιγμές


Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 ο Τζέρι Σπρίνγκερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Πίσω του άφησε μια… τηλεοπτική κληρονομιά που δικαίως του έδωσε τον τίτλο του βασιλιά της Trash TV. Για περίπου τρεις δεκαετίες τα σόου του Σπρίνγκερ καθήλωναν εκατομμύρια Αμερικάνους μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες και προσέφεραν ό,τι ζητά ο μέσος τηλεθεατής. Σκληρό reality, εκρήξεις, αδιανόητες ιστορίες και σε πάρα πολλές περιπτώσεις ξύλο μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι εκπομπές του ήταν ο ορισμός της κακής αλλά παράλληλα και εμπορικής τηλεόρασης. Σε κάθε γωνιά του κόσμου επιχείρησαν να τον αντιγράψουν και η χώρα μας δεν ξέφυγε από αυτή τη νόρμα. Σία Λιαροπούλου, Ανδρέας Μικρούτσικος, Ανίτα Πάνια, Τένια Μακρή και αρκετοί άλλοι «μαγείρεψαν» με την τηλεοπτική συνταγή Σπρίνγκερ ελπίζοντας σε μια παρόμοια επιτυχία. Από αυτές τις εποχές έμειναν κάποια viral βίντεο στο Youtube. Το προϊόν του Σπρίνγκερ ήταν τόσο κακό που τελικά ήταν καλό καθώς προσέλκυε τον τηλεθεατή ο οποίος σταδιακά εθίστηκε στον παρανοϊκό κόσμο που έχτισε ο παρουσιαστής.

Το παιδί του καταφυγίου που έγινε βασιλιάς της Trash TV

Από το ξεκίνημα της, η ζωή του Σπρίνγκερ είχε κάτι κινηματογραφικό. Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1944 στον σταθμό του Μετρό Χάϊγκειτ στο Λονδίνο. Ο σταθμός λειτουργούσε ως καταφύγιο και η οικογένεια του βρισκόταν εκεί κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από τους Ναζί. Οι γονείς του ήταν Γερμανοεβραίοι που δραπέτευσαν από την Πρωσία για να σωθούν. Πολλά μέλη της οικογένειάς του όμως χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, μετανάστευσαν στις ΗΠΑ.

Ο Σπρίνγκερ πήρε πτυχίο νομικής και πολιτικών επιστημών και εργάστηκε στην καμπάνια εκλογής του Τζον Κένεντι. Πέρασε ένα διάστημα το οποίο δούλεψε ως δικηγόρος, ενώ ασχολήθηκε και με την πολιτική. Για έναν χρόνο μάλιστα (το 1977) διετέλεσε δήμαρχος του Σινσινάτι. Επιχείρησε να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για κυβερνήτης του Οχάιο αλλά απέτυχε και ουσιαστικά κάπου εκεί έκλεισε η πολιτική του καριέρα.

Στον κόσμο των μίντια ο Σπρίνγκερ μπήκε μέσω του ραδιοφώνου. Ξεχώρισε και ανελίχθηκε πολύ γρήγορα. Το 1991 ξεκίνησε το σόου του το οποίο αρχικά ήταν μια σοβαρή εκπομπή πολιτικού διαλόγου. Τρία χρόνια μετά ο Σπρίνγκερ μαζί με τον νέο παραγωγό του Ρίτσαρντ Ντόμινικ αποφάσισαν να στραφούν στο reality και ουσιαστικά στην Trash TV. Άνθρωποι της καθημερινότητας μοιράζονταν την ιστορία τους με το κοινό του σόου να συμμετέχει ενεργά και τον Σπρίνγκερ να διευθύνει μαεστρικά. Μοιχεία, ομοφυλοφιλία, πορνεία, ρατσισμός και κάθε είδους θέμα που είναι ελκυστικό στο τηλεοπτικό κοινό παρουσιαζόταν στο The Jerry Springer Show. Αποκαλύψεις που σόκαραν και οδηγούσαν σε συγκρούσεις, οι οποίες συχνά ξέφευγαν από κάθε έλεγχο. Έως το 1998 ο Σπρίνγκερ ξεπερνούσε σε τηλεθέαση την Όπρα Γουίνφρεϊ σε πολλές μεγάλες πόλεις και είχε ένα σταθερό κοινό περίπου 7 εκατ. ανθρώπων. Χρειάζεται μια… εγκυκλοπαίδεια για να παρουσιάσουμε τα όσα εκτυλίχθηκαν στα σόου του Σπρίνγκερ. Σταχυολογήσαμε δέκα από τις πιο ακραίες και χαρακτηριστικές στιγμές της εκπομπής.

Φόνος μετά την εμφάνιση στην εκπομπή

Τον Μάιο του 2000 η εκπομπή φιλοξένησε την Νάνσι Κάμπελ-Πάνιτζ, τον πρώην σύζυγο της Ραλφ Πάνιτζ και τη νέα σύντροφο του Έλεανορ Πάνιτζ. Το επεισόδιο δεν είχε μεγάλες εκρήξεις και η Νάνσι Κάμπελ-Πάνιτζ αποχώρησε σχετικά ήρεμη μετά την αποκάλυψη του γάμου του πρώην συζύγου της. Λίγο μετά όμως η Νάνσι Κάμπελ-Πάνζιτζ θα βρισκόταν νεκρή. Ο πρώην σύζυγος της τη δολοφόνησε χτυπώντας τη βάναυσα και επιχείρησε να διαφύγει με τη νέα σύντροφο του. Το σόου κατηγορήθηκε ότι δημιούργησε το κλίμα που οδήγησε στη δολοφονία.

Η οικογένεια ρατσιστών

Το 1995 ο Σπρίνγκερ φιλοξένησε έναν ρατσιστή αντισημίτη πάστορα και τις κόρες του. Το θέμα έγινε προσωπικό καθώς ο παρουσιαστής είχε χάσει μέλη της οικογένειας τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τελικά χρειάστηκε η ασφάλεια.

Είμαι άντρας…

Ένας έρωτας, μια αποκάλυψη και ένα happy ending. Φυσικά στημένο σκηνικό το οποίο όμως έκανε τεράστια νούμερα τηλεθέασης και προκάλεσε εντύπωση και επαναλήφθηκε με άλλους πρωταγωνιστές. 

Παντρεύτηκα ένα άλογο

Το 2004 ένας άντρας από το Μιζούρι σόκαρε το κοινό μιλώντας για τον έρωτα του με ένα άλογο. Ο Μαρκ μπήκε σε απίστευτες λεπτομέρειες και παραδέχθηκε ότι κάνει σεξ με το άλογο. Ο Σπρίνγκερ υποστήριξε ότι δεν ήξερε τι ακριβώς θα αποκαλύψει ο καλεσμένος του και κατά τη διάρκεια της εκπομπής ένιωσε τάση για εμετό.


Έκανα σεξ με 251 άντρες σε 10 ώρες

Το 1995 ο Σπρίνγκερ φιλοξένησε την 22χρονη τότε πορνοστάρ Άναμπελ Τσονγκ η οποία έκανε ένα ξεχωριστό ρεκόρ. Αργότερα θα φιλοξενούσε και την Τζάσμιν Σεντ Κλαρ η οποία υποστήριξε (ψευδώς) ότι έσπασε το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Σε απάτησα με τον πατέρα σου, αλλά σε θέλω πίσω

Μια κλασική ιστορία αγάπης α λα Τζέρι Σπρίνγκερ. Ένας Καλιφορνέζος περπάτησε 1.200 μίλια για να συναντήσει τον έρωτα της ζωής του στη Μοντάνα. Τελικά αυτή τον παράτησε για τον πατέρα του αλλά το μετάνιωσε και πήγε στην εκπομπή του Σπρίνγκερ για να του ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι δύο αφέντρες και ο σκλάβος 

Απλά πράγματα. Μητέρα και κόρη είναι αφέντρες και τους αρέσουν τα S/M παιχνίδια. Έχουν κι έναν σκλάβο μαζί τους. Με λίγα λόγια...σόου του Τζέρι Σπρίνγκερ. 

Κοιμήθηκες με τη στρίπερ αδελφή μου

Ό,τι λέει ο τίτλος. Αποκάλυψη της μοιχείας και έκρηξη. Φωνές μαλλιοτραβήγματα, ξύλο και το μήλο της έριδος να προσπαθεί να απολογηθεί μόνο για να τα κάνει χειρότερα. Αγνή και ανόθευτη Trash TV.

Η μασέλα

Η ιστορία δεν είναι κάτι το ξεχωριστό για σόου του Σπρίνγκερ. Μια καλεσμένη όμως χάνει τη μασέλα της αλλά συνεχίζει. Η κάμερα εστιάζει στην μασέλα στο πάτωμα. Η αποθέωση έρχεται όταν ένας μέλος της ασφάλειας της εκπομπής σηκώνει ένα ποτήρι με νερό και μέσα τη μασέλα.

Έκοψα τα πόδια μου και το λατρεύω

Η Σάντρα εμφανίζεται στην εκπομπή και λέει πως αποφάσισε ότι δεν θέλει πλέον τα πόδια της και απλά τα έκοψε. Ο Σπρίνγκερ την βάζει σε αντιπαράθεση με έναν άντρα που γεννήθηκε χωρίς πόδια.