H ξέφρενη ερωτική ζωή του… Batman


Οι ιστορίες για την ερωτική ζωή του ηθοποιού Άνταμ Γουεστ αγγίζουν τα όρια του μύθου

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι οθόνες μας γέμισαν «BANG», «POW», «ZAP». Μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 ο Batman συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό. Ήταν η καλτ αμερικανική σειρά η οποία στις ΗΠΑ «έπαιξε» από τον Ιανουάριο του 1966 έως τον Μάρτιο του 1968. Πρωταγωνιστής ήταν ο Άνταμ Γουέστ, ο τρίτος ηθοποιός που υποδυόταν τον «άνθρωπο-νυχτερίδα» μετά τον Λιούς Γουίλσον το 1943 και τον Ρόμπερτ Λόουερι το 1949.

Παρότι η σειρά ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και γραφικότητας ο Γουέστ αποτέλεσε ένα πρότυπο για τους Batman που θα ακολουθούσαν. Όμορφος, γοητευτικός και γυμνασμένος. Μέχρι το τέλος της ζωής του, τον Ιούνιο του 2017, ο Γουέστ κουβαλούσε την… ταμπέλα του Batman. Υπήρξε όμως και ένας άλλος μύθος που τον ακολουθούσε, αυτός για την ξέφρενη ερωτική του ζωή.

Τρεις γάμοι

Ο Άνταμ Γουέστ γεννήθηκε το 1928 στη μικρή πόλη Γουέιλα Γουέιλα που βρίσκεται στα νότια της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Σε ηλικία 22 ετών παντρεύτηκε την Μπίλι Λου Γίγκερ με την οποία είχε σχέση από το κολέγιο. Χωρίσαν έξι χρόνια μετά. Το 1957 παντρεύτηκε την χορεύτρια Νγκατοκορούα Φρίσμπι Ντόουσον με την οποία απέκτησε δύο παιδιά πριν χωρίσουν το 1962. Ο τρίτος του γάμος έγινε το 1970 και κράτησε ως το τέλος της ζωής του. Τελευταία του σύζυγος ήταν η Μαρσέλ Τάγκαντ Λιρ με την οποία επίσης απέκτησε δυο παιδιά.

Σαν παιδιά σε ζαχαροπλαστείο

Ο Γουέστ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής υποδυόμενος τον Batman και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιρρεπής στο φλερτ και τα ερωτικά παιχνίδια. «Ήμασταν σαν παιδιά σε ζαχαροπλαστείο. Ήταν η εποχή του ελεύθερου έρωτα και οι γυναίκες έπεφταν πάνω μας» θα πει σε μια συνέντευξη του και θα παραδεχθεί ότι η στολή έπαιξε μεγάλο ρόλο: «Ήταν κάτι σαν δόλωμα. Τα κορίτσια τρελαίνονταν να με βλέπουν με τη στολή».

Σε πολλά πάρτι που τον καλούσαν εμφανιζόταν με την στολή και πολλά από εκείνα τα πάρτι κατέληγαν σε ερωτικό όργιο. Σε ένα από αυτά ο Γουέστ πήγε μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του, Φρανκ Γκρόσιν ο οποίος υποδυόταν τον Riddler. Φορούσαν και οι δύο τις στολές τους. Τράβηξαν τόσο πολύ την προσοχή που οι διοργανωτές τους ζήτησαν τελικά να φύγουν.  

Όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος το σετ της σειράς ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για ερωτικά παιχνίδια και δεν έλεγε ποτέ όχι στις συμπρωταγωνίστριες του. «Κάποιες φορές έφτανα στις 7:45 το πρωί και αμέσως κάποια συμπρωταγωνίστρια ερχόταν στο καμαρίνι μου. Κάποιες άλλες κάναμε ένα γρήγορο σε κάποιο διάλλειμα των γυρισμάτων. Φυσικά δεν προλάβαινα να βγάλω τη στολή. Λόγω των φυσικών περιορισμών που δημιουργούσε η στολή γίνονταν όλα γρήγορα» θα αποκαλύψει.

Batman και Robin

Ο Batman και ο Robin ήταν αχώριστοι και εκτός σειράς. Ο 37χρονος τότε Γουέστ πήρε υπό την… προστασία του τον 20χρονο Μπαρτ Γουόρντ. «Όταν μπήκα στη σειρά ήμουν έναν αφελής 20χρονος που είχα βγει με δύο κορίτσια στη ζωή μου. Γνώρισα τον Άνταμ Γουέστ ο οποίος άμεσα με έβαλε στην πιο τρελή σεξουαλική ακολασία που μπορείτε να φανταστείτε. Όταν ήθελε να κάνει κάτι με έπαιρνε μαζί του. Ήταν μια τρελή κατάσταση. Κορίτσια χτυπούσαν τα παράθυρα μας, ενώ βρισκόμασταν μέσα με άλλα κορίτσια», θα γράψει ο Γουόρντ στη βιογραφία του που κυκλοφόρησε το 1995. Μέχρι το τέλος της σειράς η σχέση των δύο ηθοποιών χάλασε και έφτασαν στο σημείο να μην μιλούν. Ο Γουέστ θα υποστηρίξει πως όσα έχει πει ο Γουόρντ για τις σεξουαλικές του επιδόσεις δεν είναι απολύτως αλήθεια. «Ο Μπαρτ έπεσε θύμα της προσπάθειας του να φτιάξει ιστορίες για να πουλήσει βιβλία. Κατά κάποιο τρόπο ήταν κολακευτικό γιατί με έκανε να φαίνομαι σαν τον Κινγκ Κονγκ», θα πει ο Batman.

Το Άσπεν, ο Πάπας και η νύχτα με τις οκτώ

Πάντως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι δεν είχε όρια. Κάποτε τον έδιωξαν από το Άσπεν για τη συμπεριφορά του και του απαγόρευσαν να επισκεφθεί ξανά το χειμερινό θέρετρο για 15 χρόνια. Τελικά έλαβε ένα… συγχωροχάρτι από τον δήμαρχο της πόλης. Όταν τον ρώτησαν τι είχε συμβεί θα πει: «Γυναίκες, ποτό και αστυνομία».

Σε μια άλλη περίπτωση πήγε σε μια συνάντηση με τον Πάπα Παύλο τον Ε’ αμέσως μετά από ένα τρελό πάρτι. «Είχα τρομερό χανγκόβερ και όταν έφτασα μπροστά στον Πάπα δεν μπορούσα να σκύψω να φιλήσω το δαχτυλίδι του. Απλά κατέβασα το κεφάλι και του έσφιξα το χέρι. Ο Πάπας με γνώριζε και μου είπε ότι έβλεπε φανατικά τη σειρά», θα αποκαλύψει ο ηθοποιός.

Όσο για το… ρεκόρ του, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν μια ερωτική βραδιά με οκτώ γυναίκες. «Είναι σκληρή λέξη το όργιο αλλά ναι ήταν οκτώ γυναίκες μαζί την ίδια βραδιά» θα πει ο ίδιος.