Η αρκούδα του wrestler που κατασπάραξε την σύντροφο του


Την εποχή που όλα επιτρέπονταν ο Ντέιβιντ ΜακΚίνγκνεϊ πάλευε με αρκούδες. Μια από αυτές σκότωσε τη σύντροφο του, ένα αρκουδάκι υπέγραψε το δικό του τέλος

Κυνηγώντας μια καριέρα στον κόσμο της επαγγελματικής πάλης (wrestling) ο Καναδός Ντέιν ΜακΚίνγκνεϊ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι εκείνη την εποχή ο χώρος λειτουργούσε χωρίς κανόνες. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε. Πήρε από ένα τσίρκο, το οποίο είχε χρεοκοπήσει,  τον Terrible Ted, μια μαύρη αρκούδα η οποία στεκόμενη στα πίσω πόδια της είχε ύψος 2.13μ. και βάρος 270 κιλά.  

Στο τσίρκο ήδη είχαν βγάλει τα δόντια και τα νύχια του Ted και αυτό βοήθησε τον ΜακΚίνγκνεϊ να τον εκπαιδεύσει ώστε να παλεύει μαζί του. Έτσι γεννήθηκε ο «Bearman». Με το όνομα αυτό ο ΜακΚίνγκνεϊ έδινε αγώνες επίδειξης. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1957 και σταδιακά το… θέαμα της αρκούδας που πάλευε με έναν άνθρωπο προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον. Υπήρχαν αγώνες στους οποίους έδωσαν το παρών πάνω από 10.000 άνθρωποι.

Μπλεξίματα με τον νόμο

Σταδιακά όμως το ενδιαφέρον χάθηκε και ο ΜακΚίνγκνεϊ (στο βίντεο αναφέρεται ως Τζιν Ντιμπουά, ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε στην αρχή της καριέρας του) σκαρφίστηκε κάτι καινούργιο. Προσέφερε 3.000 δολάρια σε όποιον κατάφερνε να ακινητοποιήσει πάνω στο καναβάτσο τον Ted.

Ένας 36χρονος οδηγός φορτηγού, ο Τζον Σιγκέτι τα κατάφερε αλλά δεν πήρε ποτέ τα λεφτά με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια. Σε μια άλλη περίπτωση ο ΜακΚίνγκνεϊ πρόσφερε 1.500 δολάρια σε όποιον θα νικούσε τον Τεντ. Όταν όμως ένας γιγαντόσωμος οικοδόμος αποδέχθηκε την πρόκληση ο «Bearman» προφασίστηκε ότι ο Ted είναι εξαγριωμένος και ακύρωσε τον αγώνα. Και πάλι κάθισε στο εδώλιο.

Η δολοφονία της συντρόφου του Bearman

Η τελευταία αναφορά για αγώνα του ΜακΚίνγκνεϊ με την αρκούδα είναι τον Μάρτιο του 1975 στο Οχάιο. Στη συνέχεια ο «Bearman» απέσυρε τον Τεντ και πήρε μια πιο νεαρή αρκούδα για να συνεχίσει το σόου του. Την ονόμασε Smokey.

Στις 2 Ιουλίου 1978 ο ΜακΚίνγκνεϊ ξέχασε να κλειδώσει το κλουβί του Smokey. Η αρκούδα μπήκε στο σπίτι του. Εκείνη την ώρα η μνηστή του παλαιστή, η 30χρονη Λιν Όρσερ έκανε μπάνιο. Η αρκούδα της επιτέθηκε και την σκότωσε.

Σοκαρισμένος ο ΜακΚίνγκνεϊ επιχείρησε να αιτιολογήσει την επίθεση λέγοντας ότι ήταν περίοδος ζευγαρώματος και οι αρκούδες φέρονται αλλοπρόσαλλα. Μετά τη δολοφονία οι αρχές του πήραν και τις δύο αρκούδες και η τύχη του Ted και του Smokey είναι άγνωστη.

Ένα αρκουδάκι «υπέγραψε» το τραγικό τέλος

Ο «Bearman» συνέχισε την καριέρα του στο wrestling και πέρασε ένα διάστημα στην Ιαπωνία. Επέστρεψε και συνεργάστηκε με μεγάλες εταιρίες του χώρου. Στις 4 Ιουλίου 1988 βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον διάσημο παλαιστή Άντριαν Αντόνις και τα δίδυμα αδέλφια Μάικ και Πατ Κέλι (επίσης wrestlers). Οδηγούσαν σε έναν επαρχιακό δρόμο όταν μπροστά τους εμφανίστηκε ένα αρκουδάκι. Ο Πατ Κέλι, ο οποίος οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκαν με έναν τεράστιο βράχο.

Ο «Bearman», ο Αντόνις και ο Πατ Κέλι σκοτώθηκαν. Ο Μάικ Κέλι επέζησε. Το αυτοκίνητο τους ακολουθούσε ένα άλλο με συνεργάτες τους. Δύο από αυτούς κατέβηκαν, πήγαν στο κατεστραμμένο όχημα και έκλεψαν τους τέσσερις παλαιστές που είτε είχαν ήδη πεθάνει, είτε ψυχορραγούσαν…