Κέιτι Πράις: Κάποιες φορές κοιτάζω στο καθρέφτη και λέω: Ω Θεέ μου τι έχεις κάνει; Έφτασα στον πάτο αλλά επέζησα


Από εκατομμυριούχος και παγκόσμιο ερωτικό σύμβολο η Βρετανίδα έφτασε στην χρεοκοπία και μπήκε σε ψυχιατρική κλινική για να επιβιώσει. Μιλάει για τη μεγάλη μάχη που έδωσε, την περίοδο που ήταν ένα… προϊόν και τη μεγάλη πρόκληση που είναι ο γιός της Χάρβεϊ ο οποίος αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων


Το σπίτι της στο Σάσεξ είναι ένα οργανωμένο χάος. Όλες οι αποχρώσεις του ροζ, τσιουάουα που γαβγίζουν, χάμστερ σε κλουβιά, ζωγραφιές παιδιών στους τείχους, αναμνηστικά και μύγες, πολλές μύγες. «Αυτό είναι το μοναδικό που μισώ στην εξοχή. Νομίζω ότι είμαι ένα σκατό με τόσο μύγες να πετούν γύρω μου».

Στα 45 της πλέον με τρία διαζύγια, χρεοκοπημένη και αντιμετωπίζοντας ψυχολογικά προβλήματα η Κέιτι Πράις προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Διαγνώστηκε με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητας και είναι φανερό ότι πάνω σε μια συζήτηση δεν μπορεί να εστιάσει σε ένα ζήτημα.

Πριν από περίπου 15 χρόνια ήταν το αντικείμενο του πόθου του ανδρικού πληθυσμού και ένας… μαγνήτης χρημάτων. Ξεκινώντας από την διαβόητη «Σελίδα 3» της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Sun, η Jordan όπως αυτοαποκαλούταν τότε λόγω της συνεργασίας της με την ομώνυμη ομάδα της Formula 1, εκτοξεύτηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Με το όνομα της κυκλοφόρησε κάθε είδος προϊόντος, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε best-seller και παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Πίτερ Αντρέ.

Όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά για την Κέιτι Πράις, κέρδιζε εκατομμύρια λίρες και απέρριπτε προτάσεις γιατί δεν είχε πλέον χρόνο. Σήμερα απασχολεί και πάλι τα ταμπλόιντ που ποτέ δεν χάνουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, με κάθε λεπτομέρεια πραγματική ή φανταστική, την πτώση ενός αστεριού.

Ζήτησε ψυχιατρική βοήθεια και μπήκε σε κλινική για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της. «Με έχουν βιάσει τρεις φορές. Την πρώτη ήμουν επτά χρονών στο πάρκο, τη δεύτερη ένας διάσημος και την τρίτη το 2018 στη Νότια Αφρική απειλώντας με όπλο. Όταν ήμουν στην κλινική ο θεραπευτής μου είπε: Κέιτι ποτέ δεν συναντήσαμε κάποιον που να έχει βιώσει τόσες πολλές τραυματικές εμπειρίες. Και είμαι ακόμα εδώ και το αντιμετωπίζω».

Η μικρότερη αδελφή της, η Σόφι είναι ο φύλακας άγγελος της. Ήσυχη, πειθαρχημένη, λειτουργεί πάντα με τη λογική. Το εντελώς αντίθετο από την Κέιτι. «Η οικογένεια μου ήταν το αντίβαρο για όλα τα υπόλοιπα που βίωνα στη ζωή μου» λέει το πρώην μοντέλο.

To… προϊόν και ο Χιού Χέφνερ

Σε ερώτηση αν οι άντρες την εκμεταλλεύονταν όταν ξεκίνησε την καριέρα της λέει: «Και ναι και όχι. Με αντιμετώπιζαν σαν προϊόν. Αν εξαιρέσουμε αυτό όμως ήταν μια φανταστική περίοδος για εμένα. Ήθελα να δουλεύω, είχα στόχους. Ήθελα να είμαι στα εξώφυλλα».

Σήμερα έχει ανοίξει έναν λογαριασμό στην ιστοσελίδα OnlyFans προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί οικονομικά το γεγονός ότι υπήρξε παγκόσμιο ερωτικό σύμβολο. «Ανεβάζω φωτογραφίες με εσώρουχα αλλά όχι τόπλες. Δεν το χρειάζομαι και δεν το θέλω γιατί τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει. Δεν μπορείς όμως να βγάλεις αυτό το ζώο από μέσα μου. Ακόμα λατρεύω να είμαι μπροστά στην κάμερα. Σε αυτό είμαι καλή, αυτό μου αρέσει. Πλέον δεν είμαι η ομορφότερη αλλά βάλε με μπροστά σε μια κάμερα και θα σαρώσω. Αυτό είναι αυτοπεποίθηση» λέει γελώντας.  

Η Κέιτι Πράις μιλάει για τον μεγάλο στόχο που υλοποίησε. «Ήθελα να μπω στο εξώφυλλο του αμερικάνικου Playboy και τα κατάφερα. Νομίζω με είχαν πληρώσει 250.000 δολάρια. Έζησα στην έπαυλη του Χιού Χέφνερ για έξι εβδομάδες. Ήθελε να γίνω σύντροφός του αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω σεξ μαζί του, ήταν αδύνατο. Τον έβλεπα σαν τον παππού μου».

«Αν συμβεί κάτι στη ζωή μου κάνω επέμβαση»

Η φυσική της ομορφιά ήταν αναμφισβήτητη αλλά η Κέιτι Πράις ήθελε κάτι πολύ περισσότερο. Έχει κάνει δεκάδες αισθητές επεμβάσεις και δεν σκοπεύει να σταματήσει. «Πόσες; Δεν ξέρω. Πόσες φορές έχω κάνει επέμβαση στο στήθος; Δεν ξέρω. Θα κάνω κι άλλες; Ναι. Τι ακριβώς; Δεν ξέρω; Με κάνει να νιώθω καλύτερα όταν κάνω επέμβαση. Είμαι μεγαλύτερη πλέον και ναι θα το κάνω. Ορίστε τα απάντησα όλα με τη μια» λέει και συνεχίζει:

«Αν εξαιρέσουμε το στήθος έκανα τη μεγάλη καριέρα μου χωρίς επεμβάσεις. Τώρα όμως στα 45 μου θέλω να φτιάξω το πρόσωπο και τη μύτη μου. Θα το κάνω. Τώρα είμαι τόσο ψεύτική όσο θέλετε και μου αρέσει. Όμως νιώθω άσχημα για τα κορίτσια που στα 20 τους κάνουν επεμβάσεις. Βλέπω νεαρά κορίτσια και είναι σαν κλώνοι, σαν εξωγήινα φουσκωμένα ψάρια. Είναι πραγματικά λυπηρό».

Η Κέιτι Πράις ήταν βέβαια μόλις 18 ετών όταν έκανε την πρώτη της επέμβαση. «Νομίζω ότι πρέπει τα 21 να είναι η μικρότερη ηλικία που επιτρέπεται να κάνεις επεμβάσεις στο στήθος. Τότε η μητέρα μου έλεγε να μην το κάνω, δεν ήταν κάτι σύνηθες. Τώρα οι επεμβάσεις στο στήθος είναι σαν να αγοράζεις παπούτσια» τονίζει.

Όταν η συζήτηση πηγαίνει στο αν οι επεμβάσεις της αντικατοπτρίζουν και την ψυχολογική της κατάσταση η Πράις σοβαρεύει: «Προσπαθείς να μπεις μέσα στο μυαλό μου. Σωματική δυσμορφία το ένα και το άλλο. Ίσως πράγματι να έχω. Η μητέρα μου πιστεύει ότι είναι ένα μοτίβο. Αν κάτι συμβεί στη ζωή μου πάω για επέμβαση. Μου αρέσει το αναισθητικό. Ποτέ δεν νιώθω άρρωστη και μου αρέσει να με βάζουν για ύπνο. Είναι τόσο ωραία αίσθηση και ξυπνάς με κάτι καινούργιο. Κάποιες φορές κοιτάζω στο καθρέφτη και λέω: Ω Θεέ μου Κέιτι τι έχεις κάνει; Όμως ξέρετε δεν έχω βάλει προσθετικά στο πρόσωπο μου, μόνο στα χείλη μου».

«Ήθελα μόνο να μπω κάτω από τα σκεπάσματα και να κρυφτώ»

Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την Κέιτι Πράις. Ο βιασμός στη Νότια Αφρικη, η χρεοκοπία και το τρίτο διαζύγιο. Όλα αυτά ενώ μεγαλώνει πέντε παιδιά με το μεγαλύτερο τον Χάρβεϊ (του οποίου ο πατέρας είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντουάιτ Γιόρκ) να αντιμετωπίζει σοβαρή αναπηρία.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα οδήγησαν στην κατάρρευση. Το 2021 οδηγούσε υπό την επήρεια κοκαΐνης και αλκοόλ όταν έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο της αναποδογύρισε. Απέφυγε τη φυλακή και συμφώνησε να μπει σε ψυχιατρική κλινική.

«Είχα χάσει όλα τα λεφτά μου. Οι πρώην σύζυγοι μου, και οι τρεις, μου έφαγαν πολλά λεφτά. Οι δικηγόροι επίσης και φυσικά οι φόροι. Όλοι ήθελαν λεφτά. Όταν καταρρέεις και κάνεις σκέψεις αυτοκτονίας κλειδώνεις έξω τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μιλάς με κανέναν, δεν απαντάς στα τηλέφωνα και πριν το καταλάβεις ένας δικαστικός κλητήρας εμφανίζεται στην πόρτα σου. Μετά η δουλειά σταματά γιατί το μυαλό σου δεν είναι εκεί για την κάνει. Τα πάντα είναι ένας θόρυβος μέσα στο μυαλό σου. Οι λογαριασμοί δεν σταματούν να έρχονται και μαθαίνεις ότι ο σύζυγος σου σε απατά. Τα πάντα μεγεθύνονται. Προσπαθείς να είσαι εκεί για τα παιδιά σου, προσπαθείς να σταθείς στα πόδια σου αλλά το μόνο που θες να κάνεις είναι να μπεις κάτω από τα σκεπάσματα και να κρυφτείς. Ήμουν άρρωστη, πολύ άρρωστη γι’ αυτό πήγα στην κλινική» λέει.

Παραδέχεται πως προσπάθησε να αυτοκτονήσει και πως η οικογένεια της δεν ήταν σίγουρη ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να επιζήσει. «Το κρίσιμο εκείνη την περίοδο ήταν να βρούμε βοήθεια. Τώρα νομίζω ότι είναι σε μια θετική περίοδο. Υπάρχουν μερικές μέρες που είναι πεσμένη αλλά δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που περνούσε» λέει η αδελφή της.

Η Κέιτι Πράις χρωστά αυτή τη στιγμή 3,2εκατ. λίρες αλλά είναι αισιόδοξη. «Ξέρω ότι μπορώ να βγάζω λεφτά και στο τέλος θα ξεπληρώσω το χρέος. Τουλάχιστον το σπίτι μου είναι ασφαλές. Κανείς δεν μπορεί να το πάρει.

Δεν είναι τίποτα μπροστά στην ψυχολογική μου υγεία. Ήμουν στο πιο σκατά μέρος που μπορείτε να φανταστείτε. Όταν φτάνεις στον πάτο, τα Μέσα σε χτυπούν και εσύ τελικά τα καταφέρνεις είναι κάτι εκπληκτικό. Η βόμβα έσκασε, με κάποιο τρόπο επέζησα, μάζεψα τα κομμάτια μου και ξεκινάω ξανά το ταξίδι μου».

Η ζωή με τον Χάρβεϊ

Ο 21χρονος γιος της Χάρβεϊ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της. «Ξέρω ότι έκανα βλακείες και ακρότητες αλλά ζητούσα από τα Μέσα να είναι λίγο δίκαια. Είμαι καλή μαμά. Με τον Χάρβεϊ υπάρχει ένας συνεχής αγώνας αλλά και μια τεράστια αγάπη. Ελπίζω ότι μπορώ να τον βοηθήσω να ζει κάποια στιγμή ανεξάρτητος. Ακόμα χτυπάει το κεφάλι του, ακόμα σπάζει πράγματα. Δεν έχουμε τηλεόραση γιατί την έσπασε και πρόσφατα έσπασε και το παράθυρο του αυτοκινήτου. Έτσι είναι ο Χάρβεϊ.

Το μεγάλο του πάθος είναι τα τρένα. Πρόσφατα μπήκε στο βιβλίο Guinness γιατί ζωγράφησε τη μεγαλύτερη ζωγραφιά τρένου στον κόσμο. Συνολικά 21,3 μέτρα. Ένα από αυτά που αγαπώ στον Χάρβεϊ είναι ότι δεν με κρίνει. Απλά με αγαπάει και θέλει μόνο την αγάπη και την αγκαλιά μου» λέει.

Ο πατέρας του Χάρβεϊ (ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντουάιτ Γιόρκ) δεν έχει εμπλακεί στην ανατροφή του παιδιού και δεν έχει σχέση μαζί του. «Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Θα λάτρευα να δω τον Ντουάιτ και τον Χάρβεϊ μαζί. Η μητέρα μου ακόμα επικοινωνεί με τον μάνατζερ του και τον ρωτάει αν ο Ντουάιτ θέλει να δει τον Χάρβεϊ στα γενέθλια του. Η απάντηση είναι πάντα όχι. Θέλω μόνο ο Ντουάιτ να ξέρει τι εκπληκτικός νεαρός είναι ο Χάρβεϊ. Είναι τόσο αστείος και γλυκός. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγει από το στόμα του».

Η Κέιτι Πράις και ο γιός της βίωσαν τεράστια επιθετικότητα και χλευασμό στο διαδίκτυο. Το πρώην μοντέλο έκανε αγώνα για να ψηφιστεί ο νόμος Χάρβεϊ που θα τιμωρούσε αυστηρά τους διαδικτυακούς κακοποιητές και θα δημιουργούσε ένα αρχείο με ονόματα όσων έχουν καταδικαστεί γι’ αυτό. Ο νόμος τελικά πέρασε και η Πράις λέει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για τον Χάρβεϊ.

Η Κέιτι Πράις δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον. «Έχω ξεπεράσει τόσες προκλήσεις στη ζωή μου και η χρεοκοπία είναι μια ακόμα. Ναι αντιμετωπίζω ψυχολογικά προβλήματα, ναι νιώθω την πίεση αλλά πλέον έχω τον έλεγχο. Να πάνε λοιπόν να γαμ@@@ όλοι. Πώς το λέει ο Άρνι; I ll be back! Μην ανησυχείτε για αυτό».