Θέα που κόβει την ανάσα πάνω από το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο (VIDEO)

Εσείς θα τολμούσατε να ανέβετε τόσο ψηλά;

Το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή επιβλέπει μόνιμα από το 1931 την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο από έναν λόφο 700 μέτρων. Το ίδιο το άγαλμα - που έχει ενταχθεί στη λίστα με τα Επτά Σύγχρονα Θαύματα του Κόσμου- έχει ύψος 30 μέτρα και η ανάβαση σε αυτό προσφέρει μια θεαματική θέα της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνοντας στην κορυφή του αγάλματος στέκεσαι 730 μέτρα πάνω από τη γη.

Ο Youtuber Thiago Correa όχι μόνο ανέβηκε στο κλασικό «μπαλκόνι» το οποίο επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες και βρίσκεται περίπου στη μέση του αγάλματος, αλλά πήγε ακόμα πιο ψηλά. Καταφερε να σκαρφαλώσει μέχρι και τα χέρια του και τέλος βγήκε από μια καταπακτή στην κορυφή του κεφαλιού του αγάλματος καταγράφοντας τα πάντα με την κάμερά του. Η θέα κόβει την ανάσα!

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή είναι το 5ο μόλις ψηλότερο άγαλμα του κόσμου. Πρώτο με διαφορά έρχεται το «Άγαλμα της Ενότητας» (182 μέτρα) του Ινδού πολιτικού και εθνοπατέρα Σαρντάρ Βαλαμπμπάι Πατέλ στην επαρχία Ναρμάντα του Γκουτζαράτ της Ινδίας, ακολουθεί το άγαλμα του Βούδα του Ναού της Πηγής (128,5 μέτρα) στην πόλη Πινγκντινγκσάν της επαρχίας Χενάν της Κίνας και το Άγαλμα της Ελευθερίας (93 μέτρα) στη Νέα Υόρκη. Στην τέταρτη θέση πριν το άγαλμα του Χριστού βρίσκεται το άγαλμα Η Μητέρα Πατρίδα Καλεί (85 μέτρα) που αποτελεί μνημείο για την Μάχη του Στάλινγκραντ και βρίσκεται στον λόφο Μαμάγιεφ στο Βόλγογκραντ.