Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν εκτέλεσε βολή με κλειστά μάτια (VIDEO)


Το απόλυτο τρολάρισμα του «Αέρινου» στον νεαρό τότε Ντικέμπε Μουτόμπο που έμεινε στην ιστορία  

Ήταν 23 Νοεμβρίου 1991 και οι θρυλικοί Σικάγο Μπουλς αντιμετώπιζαν τους Νάγκετς στο Ντένβερ. 3,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, κι ενώ η ομάδα του προηγείται πέντε πόντους, ο Μάικ Τζόρνταν κερδίζει βολές. Ευστοχεί στη πρώτη και ενώ ετοιμάζεται για τη δεύτερη φαίνεται να συνομιλεί με κάποιον και να χαμογελάει.

«Έι Μουτόμπο, αυτό είναι για εσένα μωρό μου» λέει, κλείνει τα μάτια, εκτελεί και ευστοχεί. Ο «Αέρινος» αναφερόταν στον νεαρό τότε Ντικέμπε Μουτόμπο. O γίγαντας των 2.18 μέτρων έπαιζε για πρώτη χρονιά στο ΝΒΑ και παρότι ήταν εξαιρετικός στη θέση «πέντε» είχε μεγάλη πρόβλημα στις ελεύθερες βολές.

Ο Τζόρνταν τον είχε αντιμετωπίσει και σε φιλικό προετοιμασίας (όπου πάλι είχε εκτελέσει βολές με κλειστά μάτια) και αποφάσισε να τον τρολάρει και σε επίσημο αγώνα.

Για την ιστορία οι Μπουλς επικράτησαν με 107-101. Ο Τζόρνταν τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους και 100% στις βολές (7/7). Η εκτέλεση με κλειστά μάτια έμεινε στην ιστορία και συνέβαλε στον μύθο του κορυφαίου μπασκετμπολίστα που έχει πατήσει ποτέ σε παρκέ.