Φρίκη: Άφησαν την κόρη τους να λιώνει για 12 χρόνια στον καναπέ


Μια υπόθεση βγαλμένη από ταινία τρόμου. Η 36χρονη Λέισι βρέθηκε νεκρή σε φρικτή κατάσταση. Οι γονείς της την είχαν αφήσει για 12 χρόνια ακίνητη στον καναπέ. Ο ιατροδικαστής δήλωσε σοκαρισμένος

Λουιζιάνα, ΗΠΑ - 3 Ιανουαρίου 2022: H Σίλα Φλέτσερ τηλεφωνεί στη γραμμή έκτακτης ανάγκης και ενημερώνει πως η 36χρονη κόρη της, Λέισι έχει πεθάνει μέσα στο σπίτι τους. «Πέθανε πάνω στον καναπέ. Πρέπει να έρθει κάποιος να μας βοηθήσει» λέει. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και πήγαν στο σπίτι των Φλέτσερ. Το θέαμα που αντίκρισαν θα τους στοιχειώνει για μια ζωή και η υπόθεση που αποκαλύφθηκε θυμίζει ταινία τρόμου.

Στον καφέ δερμάτινο καναπέ βρήκαν ό,τι είχε απομείνει από την 36χρονη. Ήταν γυμνή, σκεπασμένη με μια κουβέρτα και το μισό της σώμα ήταν χωμένο μέσα στον καναπέ. Η εικόνα της ήταν ανθρώπου που είχε υποστεί βασανιστήρια για χρόνια. Το σώμα της ήταν βρώμικο από κόπρανα και ούρα, και γεμάτο πληγές στις οποίες βρέθηκαν σκουλήκια, ενώ κόκκαλα προεξείχαν από το δέρμα της.

Ζύγισε 43 κιλά και όπως θα πουν οι άνθρωποι που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι «ήταν σαν να έχει λιώσει μέσα στον καναπέ». Η Λέισι είχε πεθάνει μια ή δύο μέρες πριν η μητέρα της τηλεφωνήσει στις αρχές.

«Έχω δει κάθε είδος θανάτου αλλά ποτέ κάτι τέτοιο. Πολλοί από την ομάδα που έφτασε στο σπίτι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν για μέρες. Η εικόνα του σώματος ήταν φρικτή και η μυρωδιά αφόρητη. Ήταν απίστευτο ότι ζούσαν υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν κανέναν δεν αξίζει να υποφέρει αυτό τον τρόπο. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιοι βασανισμό μέχρι θανάτου. Η Λέισι έλιωσε μέσα σε αυτή την τρύπα στον καναπέ» θα πει ο ιατροδικαστής Ίγουελ Μπίτσαμ, ο οποίος εξέτασε το πτώμα.

Όταν ρώτησαν τη Σίλα και τον Κλέι Φλέτσερ γιατί η κοπέλα βρέθηκε σε τέτοια φρικτή κατάσταση υποστήριξαν ότι ήταν δική της επιλογή να μην σηκώνεται από τον καναπέ και δεν μπορούσαν να την μεταπείσουν. Η Λέισι είχε ζήσει τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής της στον συγκεκριμένο καναπέ, έμοιαζε να έχει ενσωματωθεί σε αυτόν και δεν σηκωνόταν ποτέ από εκεί.

Οι Φλέτσερ είπε ότι η κόρη τους έπασχε από μια σοβαρή μορφή συνδρόμου Άσπεργκερ και κοινωνικού άγχους, που επιδεινώθηκε σημαντικά την περίοδο της εφηβείας της. Υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που η κοπέλα αρνιόταν πεισματικά να σηκωθεί από τον καναπέ στο σαλόνι, γι' αυτό και της σέρβιραν εκεί τα γεύματά της και της έφερναν φορητή τουαλέτα για να κάνει τις ανάγκες της.

Όποια και να ήταν η δικαιολογία τους η εικόνα της νεκρής Λέισι πάνω στον καναπέ μιλούσε από μόνη της. Τους ασκήθηκαν κατηγορίες για φόνο β’ βαθμού.

Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε την αλήθεια πίσω από την φρίκη. Η Λέισι βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού και ήταν θύμα άγριου μπούλινγκ στο γυμνάσιο. Σε ηλικία 15 ετών η κοπέλα αποσύρθηκε από το σχολείο και οι γονείς της πήραν άδεια για κατ’ οίκον διδασκαλία. Ουσιαστικά από τότε απομονώθηκε πλήρως κοινωνικά.

Σταδιακά η ψυχική της υγεία κατέρρευσε πλήρως και σε ηλικία 24 ετών εγκαταστάθηκε στον καναπέ στο σαλόνι και δεν σηκωνόταν από εκεί. Αντί να απευθυνθούν σε ψυχίατρο και να ζητήσουν βοήθεια, οι γονείς της την άφησαν στον καναπέ. Όπως αποκαλύφθηκε γιατρός τους συνέστησε να εισαχθεί η κοπέλα σε κλινική τονίζοντας ότι με την κατάλληλη θεραπεία η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Η Σίλα και ο Κλέι όμως επέλεξαν να μην το κάνουν.

Για 12 ολόκληρα χρόνια η Λέισι έμεινε στον δερμάτινο καναπέ. Έκανε εκεί τα πάντα και σταδιακά δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου. Οι γονείς της σταμάτησαν να καθαρίζουν το σημείο και απλά μάζευαν τα κόπρανα της. Η κοπέλα έχασε πάρα πολύ βάρος, καθώς έτρωγε ελάχιστα, και οι μολύνσεις οδήγησαν σε σήψη που ήταν και η αιτία θανάτου της.

Ο Κλέι και η Σίλα Φλέτσερ είχαν σταματήσει να αναφέρονται στην κόρη τους και οι φίλοι τους δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη της. Δεν καλούσαν ποτέ κανέναν στο σπίτι. «Ήξερα τους Φλέτσερ για 25 χρόνια. Δεν είχα καταλάβει ότι έχουν μια κόρη παρότι συναντιόμασταν μια φορά την εβδομάδα. Ήταν υπόδειγμα πολιτών, καλοί και γλυκομίλητοι. Ήταν απίστευτο το σοκ όταν το μάθαμε» θα πει η οικογενειακή φίλη Τζες Έιζλεϊ.

Το ζευγάρι αρχικά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, με δεδομένη την ψυχολογική κατάσταση της κόρης τους. Βλέποντας πως δεν πείθουν τις αρχές επιχείρησαν στην συνέχεια να κάνουν κάποια συμφωνία καθώς απειλούταν με ισόβια χωρίς αναστολή. Τελικά κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε κάθειρξη 20 ετών.

«Κανείς δεν πρέπει να το περνάει αυτό. Μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια, είχαν την οικονομική δυνατότητα να βρουν λύση αλλά δεν το έκαναν. Επέλεξαν αυτό το βασανιστήριο για τη Λέισι μέχρι που τη σκότωσε» τονίζει η κατήγορος Ντάνα Λόβετ.