«Gigantic jet»: Το απόκοσμο φαινόμενο που κατέγραψε ένας πιλότος στον ουρανό (VIDEO)

Ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο που δεν μπορούμε να δούμε από το έδαφος


Το «Gigantic jet» είναι ένα πραγματικά απόκοσμο φαινόμενο. Μοιάζει σα να είναι βγαλμένο από κάποια ταινία «αποκάλυψης» και είναι τόσο σπάνιο που πολύ λίγοι το έχουν δει.

Ένας από αυτούς είναι και ο πιλότος Αλεξάντερ Τόρες, ο οποίος όχι μόνο το είδε αλλά και το απαθανάτισε με την κάμερα του δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να το απολαύσουν.

Ο Τόρες πετούσε τη νύχτα της 22ας Φεβρουαρίου ενώ μπροστά του εξελισσόταν μια καταιγίδα. Κάποια στιγμή φαίνεται να πέφτει κάτι σαν κεραυνός. Στην πραγματικότητα είναι ένας τεράστιος κεραυνός αεριωθουμένων που δημιουργεί το φαινόμενο «Gigantic jet»: Στο βίντεο φαίνεται μια εντυπωσιακή ροζ και μωβ μπλε ακτίνα που εκτοξεύεται προς τα πάνω από τα σύννεφα, δίνοντας στον σκοτεινό ουρανό ένα μοναδικό φως.

Το φαινόμενο του γιγαντιαίου πίδακα (Gigantic jet) αποτελεί μια τεράστια ηλεκτρική εκκένωση που εξέρχεται από μια καταιγίδα και συνδέεται με το διάστημα, ενώ σημειώνεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τη NASA, αυτά τα φαινόμενα είναι διαφορετικά από τις πιο γνωστές αστραπές από σύννεφο σε έδαφος ή από σύννεφο σε σύννεφο.

Το «Gigantic jet» δεν είναι ορατό από το έδαφος, αλλά έχει γίνει αντιληπτό από πιλότους και αστροναύτες κατά τη διάρκεια των ετών. Ωστόσο, δεν καταγράφεται συχνά από κάμερες και γι’ αυτό το βίντεο του Τόρες έγινε γρήγορα viral.