Η σκυλίτσα που εξαφανίστηκε για εννέα μήνες και βρέθηκε 3.770χλμ μακριά


Η Μίσκα εξαφανίστηκε και έκανε ένα μυστηριώδες ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων. Η ιστορία της είχε ευτυχή κατάληξη

Εννέα μήνες πριν η Μίσκα, μια σκυλίτσα ράτσας τεριέ, είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο χωρίς να αφήσει ίχνη από ένα γκαράζ στο Σαν Ντιέγκο, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Ο Μεχράντ και η Λιζ Χόουμαν την αναζήτησαν παντού αλλά δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν.

«Είχαμε μοιράσει παντού χαρτιά με τη φωτογραφία της. Είχα κολλήσει και ένα στο αυτοκίνητο μου. Ρωτούσαμε τους πάντες και παρότι είχε περάσει αρκετός καιρός δεν είχαμε χάσει την ελπίδα μας» λέει η Λιζ.

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Μινεσαότα για επίσκεψη σε ένα φιλικό ζευγάρι όταν δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από φιλοζωική οργάνωση στο Ντιτρόιτ. «Έχουμε τη σκυλίτσα σας εδώ» τους είπαν.

Ένας νεαρός είχε βρει τη Μίσκα, στο προάστιο Χάρπερ Γουντς του Ντιτρόιτ, και είχε ενημερώσει τις αρχές. Η αστυνομία την περισυνέλλεξε και την παρέδωσε σε καταφύγιο ζώων. Εκεί διαπίστωσαν ότι η σκυλίτσα έχει τσιπάκι-ταυτότητα με πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες της. Έτσι η ιστορία είχε ευτυχή κατάληξη. Το μυστήριο όμως παραμένει. Η απόσταση του Σαν Ντιέγκο από το Ντιτρόιτ είναι 3.770 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή όσο απέχει η Αθήνα από τη Μαδρίτη.  

Οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής δεν έχουν απάντηση αλλά υποπτεύονται τι μπορεί να συνέβη. Κάποιος έκλεψε τη Μίσκα από το Σαν Ντιέγκο, τη μετέφερε και την πούλησε στο Ντιτρόιτ. Εκεί είτε ο αγοραστής της αποφάσισε ότι δεν τη θέλει και την παράτησε, είτε έφυγε μόνη της. Αυτή είναι μια λογική εξήγηση, αναφέρουν.

«Πάντως όποιος την είχε την πρόσεχε πολύ. Όταν βρέθηκε ήταν πολύ καθαρή και καλά ταϊσμένη. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να του ξέφυγε. Τι ακριβώς συνέβη όμως και πώς έφτασε ως εδώ είναι μια ιστορία που γνωρίζει μόνο η Μίσκα» λέει η κτηνίατρος Νάνσι Πίλσμπερι που εξέτασε τη σκυλίτσα αμέσως μόλις βρέθηκε.

«Έκανε ένα απίστευτο ταξίδι και τελικά είναι και πάλι μαζί μας. Είναι εκπληκτικό. Ένα θαύμα 100%. Είχε περάσει πολύς καιρός αλλά ήξερα ότι θα τη βρούμε» λέει η Λιζ Χόουμαν. Το βίντεο με την επανένωση είναι πραγματικά συγκινητικό.