Όταν ο «Αλ Μπάντι» έφτασε μια ανάσα από το να μπει στη Μαφία


Ο ηθοποιός Εντ Ο’Νιλ αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί πρόταση να μπει στο οργανωμένο έγκλημα αλλά τον απέτρεψε μια συζήτηση με τον πατέρα του

Πριν πάρει τον ρόλο του Αλ Μπάντι ο Εντ Ο’Νιλ πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Ο ηθοποιός, ο οποίος στις 12 Απριλίου 2024 έγινε 78 ετών, αποκάλυψε πως σε μια περίοδο που ήταν ευάλωτος και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα δέχθηκε μια πρόταση που τον έφερε στο κατώφλι του οργανωμένου εγκλήματος.

Μιλώντας στο podcast του Τζέσε Τάιλερ Φέργκιουσον «Dinners on Me» ο ηθοποιός μίλησε για την περίοδο που ήταν επαγγελματίας αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου. «Τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά στους Pittsburgh Steelers. Με ενημέρωσαν ότι με έκοψαν από την ομάδα και έπρεπε να επιστρέψω στο Γιάνγκσταουν στο Οχάιο και να βρω δουλειά. Πηγαίναμε με βόλτα με τον Τζιμ και στη διαδρομή με το αυτοκίνητο μου είπε: Πώς είσαι; Ξέρεις, σε έκοψαν και δεν έχεις λεφτά. Του απάντησα: Είμαι απένταρος. Δεν ξέρω τι θα κάνω».

Οι δύο φίλοι σταμάτησαν σε ένα μπαρ. «Ένα φανταχτερό μέρος που εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ» λέει ο Ο’Νιλ και συνεχίζει:

«Ο Τζιμ άρχισε να μιλάει στον μπάρμαν. Είπε, ‘Ψάχνω αυτό το παιδί, το όνομά του είναι Ντέμκο, το όνομά του είναι Τζίμι Ντένκο, τον ξέρεις;

Και ο τύπος απαντά: Όχι, δεν μου θυμίζει κάτι…

Του δίνει λοιπόν 20 δολάρια και του λέει, ‘Κοίτα, είναι ένας παλιός μου φίλος, έχω να τον δω χρόνια, ξέρεις, θέλω να τον ξαναβρώ, αλλά θα ήθελα να του κάνω έκπληξη. Έτσι, αν έρθει ξανά, αυτό είναι το τηλέφωνό μου, μπορείς να βρεις σε αυτό το νούμερο, να επικοινωνήσεις».

Το σκηνικό εξέπληξε τον Ο’Νιλ αλλά τα πράγματα έγιναν πιο περίεργα στη συνέχεια όταν ο Τζιμ του έκανε μια πρόταση για… δουλειά. «Φύγαμε και είπε: ‘Μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους πράγματα για μένα, ξέρεις, θα σε προστατεύσω. Θα σου δώσω εύκολα πράγματα. Απλά θα εισπράττεις. Μπορείς να το κάνεις αυτό. Τρέχεις, αφήνεις κάτι εδώ και εκεί. Ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί να στηριχτείς σε κάποιον. Είσαι καλός σ’ αυτό. Μπορείς να βγάλεις καλά λεφτά…

Του απάντησα: Άσε με να το σκεφτώ, Jim. Γιατί είμαι, δεν ξέρω… Μπορεί να φύγω από την πόλη για να ασχοληθώ με την ηθοποιία».

Ο Ο’Νιλ αποκάλυψε ότι σκέφτηκε σοβαρά την πρόταση του φίλου του. «Πήγα σπίτι και το σκεφτόμουν. Σκέφτηκα, ξέρεις, ‘τι άλλο θα κάνω;».

Την επόμενη το συζήτησε με τον πατέρα του. «Ήξερε περισσότερα από εμένα για τον Τζιμ και σε τι ήταν μπλεγμένος. Μου είπε: Σε είδα να πηγαίνεις βόλτα με τον Τζίμι. Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Θα αντέξεις να μπεις φυλακή; Του απάντησα όχι και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορείς να κάνεις φυλακή. Θα σου ήταν δύσκολο να είσαι στη φυλακή, σωστά;. Είπα: Όχι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω φυλακή. Μου απάντησε απλά  εντάξει».

Η συζήτηση αυτή ήταν ικανή να αποτρέψει τον Ο’Νιλ να δεχθεί την πρόταση του φίλου του και να μπει στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος. «Έφυγα και μετά πήρα τον Τζίμι, τον ευχαρίστησα για την πρόταση και του είπα: Πάω στη Νέα Υόρκη. Ναι, θα δοκιμάσω αυτό, αυτό το άλλο πράγμα» τονίζει εννοώντας την ηθοποιία.

Το 1979 ο Έντ Ο’Νιλ πήρε την πρώτο του ρόλο στο θέατρο. Έναν χρόνο μετά έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία Cruising στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Αλ Πατσίνο.

Το 1987 ήρθε ο ρόλος του Αλ Μπάντι τον οποίο υποδύθηκε για δέκα ολόκληρα χρόνια και του χάρισε παγκόσμια αναγνωσιμότητα. Οι νεότερες γενιές τον έμαθαν μέσα από τον ρόλο του στο Modern Family.