Η πραγματική ιστορία πίσω από το διάσημο meme του διαδικτύου! (VIDEO)

Ποιος είναι αυτός ο άντρας που μας λέει... «Σκέψου το» 


Είναι ίσως ένα από τα πιο διάσημα meme του διαδικτύου. Ένας άντρας με πονηρό χαμόγελο κοιτά την κάμερα και κάνει μια χαρακτηριστική κίνηση του χεριού στο κεφάλι του θέλοντας να δείξει «Σκέψου το» ή «Στα ‘λεγα εγώ».

Ποιος είναι όμως αυτός ο άντρας και πώς κατέληξε να γίνει meme;

Στην πραγματικότητα η εικόνα αυτή προέρχεται από ένα ψεύτικο ντοκιμαντέρ (mocumentary) και ο άντρας είναι ο Βρετανο-Νιγηριανός ηθοποιός Κεϊγιόντ Εγούμι.

Το 2015 με τον φίλο του Ταϊρέλ Γουίλιαμς σκέφτηκαν να γυρίσουν ένα mocumentary με τον Εγούμι να δημιουργεί την περσόνα του R.S. (αρχικά από το Roll Safe-όπως αυτοαποκαλείται- ή από το Reece Simpson- όπως τον αποκαλούν οι γονείς του). Ο R.S. υποτίθεται ότι είναι τραγουδιστής της ραπ, χορευτής και ηθοποιός και δίνει άδεια σε έναν σκηνοθέτη να τον ακολουθήσει στην «εξωπραγματική» καθημερινότητά του και στην πορεία του για να γίνει σταρ της ραπ. Έτσι προέκυψε το «ντοκιμαντέρ» #HoodDocumentary.

Το μίνι αυτό «ντοκιμαντέρ» των έξι επεισοδίων ανέβηκε στο κανάλι του YouTube του BBC Three και πολύ σύντομα άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η εικόνα από μια συγκεκριμένη σκηνή στην οποία ο R.S. μιλά για την κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος (χωρίς ανταπόκριση), την Ρέιτσελ. Σε αυτή τη σκηνή λέει ότι του αρέσει η Ρέιτσελ γιατί έχει μυαλό και δείχνει το κεφάλι του με το δάχτυλό του.

Το απόσπασμα:


Η εικόνα του «R.S.» κόπηκε και συνδυάστηκε με άπειρες φράσεις όπως «Δεν μπορείς να απολυθείς, αν δεν δουλεύεις» ή «δεν χρειάζεται να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο αν δεν έχεις παιδιά».






Από την στιγμή που το meme δημιουργήθηκε συνεχώς αναπαράγεται με τον ηθοποιό Κεϊγιόντ Εγούμι να λέει ότι το απολαμβάνει καθώς δίνει χαρά στους ανθρώπους παρόλο που όπως τονίζει η φιλοδοξία του δεν ήταν να γίνει απλώς meme αλλά να λέει ιστορίες στον κόσμο κάτι που τελικά κατάφερε με τις υπόλοιπες δουλειές του.

Στο παρακάτω βίντεο ο Κεϊγιόντ Εγούμι μιλά για το πώς έγινε meme: