Έτσι ακριβώς βυθίστηκε ο Τιτανικός (VIDEO)


Δείτε την απεικόνιση των όσων συνέβησαν την 14
η Απριλίου 1922 μετά τις 23:35 το βράδυ

14 Απριλίου – 23:35: Ο παρατηρητής του Τιτανικού Φρέντερικ Φλιτ βλέπει ένα παγόβουνο. Χτυπά το καμπανάκι τρεις φορές για να ενημερώσει ότι εντόπισε κάτι στην πορεία του πλοίου. Ο αξιωματικός φυλακής Γουίλιαμ Μέρντοχ δίνει την εντολή «hard-a-starboard»που σημαίνει στροφή αριστερά και ζητά αναστροφή των μηχανών ώστε το πλοίο να ρίξει άμεσα ταχύτητα. Επίσης κλείνει τις μπουκαπόρτες στα στεγανά διαμερίσματα.

Στις 23:40 η αριστερά πλευρά του Τιτανικού χτυπά σε παγόβουνο. Ο καπετάνιος Σμιθ ανεβαίνει στη γέφυρα και ενημερώνεται για την πρόσκρουση. Μετά από λίγα λεπτά έρχεται η πληροφορία  ότι έχει πλημμυρήσει ο χώρος αλληλογραφίας. Στην γέφυρα επικρατεί πανικός. Συνεχείς αναφορές. Τουλάχιστον πέντε διαμερίσματα του Τιτανικού μπάζουν νερά. Ο σχεδιαστής Τόμας Άντριους εποπτεύει την κατάσταση και τις ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο. Ο σχεδιασμός του Τιτανικού του επιτρέπει να επιπλέει με ως τέσσερα διαμερίσματα πλημμυρισμένα. Ο Άντριους προβλέπει ότι το πλοίο έχει μια με δύο ώρες μέχρι να βυθιστεί.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η τραγική ιστορία της βύθισης του Τιτανικού που παρέσυρε στον θάνατο πάνω από 1.500 άτομα. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε μέσα σε ένα λεπτό την αναπαράσταση των όσων συνέβησαν εκείνο το βράδυ και πώς το πλοίο κατέληξε στο βυθό της θάλασσας.


Δείτε την απεικόνιση των όσων συνέβησαν την 14η Απριλίου 1922 μετά τις 23:35 το βράδυ