Η διασημότητα ως αισχροκέρδεια



Εσείς πόσα θα πληρώνατε για μια φωτογραφία με έναν διάσημο;

Την Αγγλία θα επισκεφθεί, μέσα στο καλοκαίρι, ο Σιλβέστερ Σταλόνε για να προωθήσει το νέο Rambo, που διαφημίζεται ως η τελευταία ταινία της σειράς. Με την ανακοίνωση της επίσκεψης του 72χρονου πλέον ηθοποιού γνωστοποιήθηκαν και οι τιμές κάποιων ξεχωριστών πακέτων για τους θαυμαστές του.
Ο "τιμοκατάλογος" προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και άνοιξε την κουβέντα για την εκμετάλλευση της διασημότητας και πότε αγγίζει ή ξεπερνά τα όρια της αισχροκέρδειας.
Όποιος λοιπόν θέλει να δώσει το "παρών" στις ειδικές παρουσιάσεις όπου ο ηθοποιός, θα μιλήσει για το νέο του φιλμ, θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό περίπου 150ευρώ. Αν κάποιος επιζητά και μια selfie με τον Σταλόνε η οποία στη συνέχεια θα του δοθεί τυπωμένη, σε πλαίσιο, με την υπογραφή του ηθοποιού τότε θα κληθεί να πληρώσει 950 ευρώ (!). Το συγκεκριμένο πακέτο που ονομάζεται "photo upgrade experience" παρουσιάζεται ως μοναδική ευκαιρία και θα διατεθεί για μόνο δέκα άτομα, σε κάθε πόλη που θα επισκεφθεί ο ηθοποιός.
Οι αντιδράσεις έφεραν και την απάντηση της εταιρίας που τόνισε πως "η ποιότητα και η αποκλειστικότητα κοστίζουν". Εξέφρασε μάλιστα τη σιγουριά ότι τόσο οι προσκλήσεις όσο και τα ειδικά πακέτα των 950ευρώ θα πωληθούν άμεσα με την κυκλοφορία τους.

Επιλογή η εκμετάλλευση;

Ανάλογες είναι οι τιμές και για άλλους διάσημους με την συζήτηση να έχει ανάψει στα κοινωνικά δίκτυα. Κάποιοι λένε ότι είναι επιλογή του καθένα να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για να βγάλει έστω μια φωτογραφία με τον αγαπημένο του σταρ. Ο αντίλογος αναφέρει πως ο εκάστοτε διάσημος εκμεταλλεύεται την αγάπη του κόσμου για να βγάλει εύκολα χρήματα στην πλάτη του. Αντιμετωπίζει τον κάθε θαυμαστή ως ευκαιρία για άκοπο κέρδος και ζητά τεράστια ποσά από ανθρώπους που τον στηρίζουν για δεκαετίες.
Ενώ μια selfie ή ένα αυτόγραφο θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ευγνωμοσύνης του σταρ προς το κοινό του, μετατρέπονται σε έναν ακόμα τρόπο να αποκομίσει οφέλη. Δικαιώνει έτσι όσους τονίζουν ότι η πλειοψηφία των σταρ αγαπά πρωτίστως την τσέπη των θαυμαστών.