Τι έγινε εκείνος ο σκύλος που περίμενε;



Περίμενε για τέσσερα χρόνια την αφεντικίνα του που τον είχε χάσει. Όταν τον βρήκε, η αντίδρασή του δεν ήταν αυτό που ανέμενε

Τέσσερα χρόνια. Χίλιες τετρακόσιες εξήντα μέρες. Κάθε μια μέρα από αυτές, ένας σκύλος κάθεται στην άκρη ενός δρόμου της πόλης Khon Kaen στην Ταϊλάνδη. Κοιτάει τα αυτοκίνητα που περνούν και περιμένει.

Ο Bon Bon

Ένα εγκαταλελειμμένο σκυλάκι εμφανίστηκε στη συγκεκριμένη γειτονιά της πόλης το 2015. Μια γυναίκα που έμενε κοντά, η Pinnuchawet, το είδε και άρχισε να του πηγαίνει συχνά φαγητό. Πολλές φορές προσπάθησε να το πάρει σπίτι της, για να τον φροντίζει καλύτερα καθώς ο σκύλος ήταν αρκετά αδύνατος και έπασχε από λέπρα. Κάθε φορά όμως ο Bon Bon, όπως τον ονόμασε, επέστρεφε στο ίδιο σημείο και περίμενε. Η Pinnuchawet δεν σταμάτησε όμως ποτέ να του πηγαίνει φαγητό. Αν η ίδια έλειπε από το σπίτι ή είχε πολλή δουλειά τον τάιζε κάποιος άλλος από την οικογένειά της.

Tην Άνοιξη του 2019, ένας περαστικός είδε τον Bon Bon στο σημείο που βρισκόταν πάντα τα τελευταία χρόνια. Από τον τρόπο που στεκόταν και περίμενε κατάλαβε ότι επρόκειτο για να ένα σκυλί που κάτι περίμενε. Όταν είδε την Pinnuchawet να του πηγαίνει φαγητό την ρώτησε τι συνέβαινε με τον σκύλο και αυτή του είπε όλη την ιστορία. Ο περαστικός συγκινημένος αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία στα social media με σκοπό να βρει την οικογένεια του Bon Bon. Ανέβασε τις φωτογραφίες του και βίντεο με αυτόν να περιμένει στο κλασικό του σημείο και οι αναρτήσεις «μοιράστηκαν» πολλές φορές. Μέχρι που το θαύμα έγινε.



Ο Leo

Μια γυναίκα ονόματι Noi επικοινώνησε με τον χρήστη του διαδικτύου και είπε ότι ίσως ο συγκεκριμένος σκύλος ήταν δικός της, ο Leo. Όπως ειπε η Noi, πριν από τέσσερα χρόνια είχαν πάει με την οικογένειά της και τον Leo να επισκεφτούν τους συγγενείς τους. Όταν σταμάτησαν όμως σε ένα βενζινάδικο, ο Leo πήδησε έξω από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Αμέσως άρχισαν να τον ψάχνουν σε όλη την περιοχή, αλλά όσο και αν τον αναζήτησαν δεν κατάφεραν να τον βρουν. Απογοητευμένοι αναγκάστηκαν να φύγουν. Από τότε ο Leo τους περίμενε κάθε μέρα στο σημείο που τους είδε τελευταία φορά δεχόμενος την φροντίδα της Pinnuchawet.

Η συνάντηση

Η συνάντηση της επανασύνδεσης κανονίστηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου 2919. Η Noi έφτασε στο Khon Kaen και είδε ξανά τον Leo τέσσερα χρόνια μετά. Ο σκύλος αναγνώρισε την γυναίκα που τον είχε μεγαλώσει και κουνώντας την ουρά του έπεσε πάνω της για χάδια.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να μπει στο αυτοκίνητο και να επιστρέψει στο παλιό του σπίτι, ο Leo/Bon Bon αρνήθηκε. Επέστρεψε στο αγαπημένο του σημείο, όπου η Pinnuchawet τον φρόντιζε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι δυο γυναίκες τελικά βρήκαν τη χρυσή τομή: Συμφώνησαν ο Leo/Bon Bon να μείνει στο Khon Kaen και η Noi να τον επισκέπτεται συχνά αλλά και να αναλάβει όσα έξοδα χρειαστούν για την φροντίδα του.