Πήγε για κούρεμα και βγήκε με... αδερφό!



Η απίστευτη ιστορία της Άντρεα Κουίν Φλεκ που βρήκε τον χαμένο της αδερφό πηγαίνοντας... για κούρεμα!


Φανταστείτε να πηγαίνετε για κούρεμα και ξαφνικά να βρίσκετε τον χαμένο αδερφό σας που δεν ξέρατε καν ότι υπήρχε! Αυτό ακριβώς συνέβη στην Άντρεα Κουίν Φλεκ από τον Καναδά, η οποία διηγήθηκε την απίστευτη ιστορία της στον Guardian.

Όπως λέει, το πρώτο βήμα για την ανακάλυψη που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή ήταν η μετακόμισή της από το Σασκατσέβαν στο Κάλγκαρι το 2012. Πολύ σύντομα έψαξε να βρει έναν καλό κομμωτή στην περιοχή. Ένας φίλος της τής πρότεινε τον Τρόι και όπως λέει, όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά τον συμπάθησε αμέσως και αφέθηκε στα χέρια του. Αυτό που δεν ήξερε τότε ήταν ότι ο Τρόι θα αποδεικνυόταν ότι ήταν ο χαμένος αδερφός της!

«Το ξέρω ότι είναι ασυνήθιστο, αλλά για κάποιον λόγο τον εμπιστεύτηκα αμέσως», παραδέχεται.
Όπως περιγράφει στον Guardian «κάθε έξι εβδομάδες επέστρεφα στο κομμωτήριο και σύντομα γίναμε φίλοι. Όταν μιλάς για μαλλιά, συχνά συζητάς και το θέμα της καταγωγής. Είπα στον Τρόι ότι έχω εβραϊκή και ινδιάνικη καταγωγή, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω πολλές λεπτομέρειες καθώς ο πατέρας μου ήταν υιοθετημένος. Και ο Τρόι είχε ερωτήσεις για το παρελθόν του. Είχε ανακαλύψει όταν ήταν έξι ετών ότι ο άνθρωπος που πίστευε ότι ήταν πατέρας του, δεν ήταν. Τα επόμενα έξι χρόνια ήταν ένα θέμα που συζητούσαμε συχνά», θυμάται η Άντρεα.

Τα τεστ DNA

Όπως λέει τον Οκτώβριο του 2018 αποφάσισε να κάνει ένα τεστ DNA, από αυτά που πλέον είναι εύκολο να τα κάνεις στο σπίτι.

«Είχα μεγαλώσει σε ένα πολύ σταθερό περιβάλλον – οι γονείς μου είναι ακόμα μαζί και έχω έναν νεότερο αδερφό – αλλά και πάλι ήθελα να μάθω περισσότερα για τον πατέρα μου που τότε ήταν 75 ετών. Του είπα ότι αν βρω κάτι ενδιαφέρον θα το μοιραστώ μαζί του και αυτός με προέτρεψε να το κάνω», τονίζει η Άντρεα.

Την ίδια στιγμή όπως αποδείχθηκε και ο Τρόι είχε την ίδια ιδέα για ένα οικιακό τεστ DNA. Στην πραγματικότητα το είχε αγοράσει τέσσερα χρόνια πριν και δεν το είχε κάνει ποτέ ως τότε. Όπως λέει η Άντρεα «και οι δυο μας φτύσαμε στους σωλήνες μας και τους στείλαμε στην ίδια εταιρεία, ενώ ο Τρόι έστειλε τον δικό του και σε μια δεύτερη».

Τα αποτελέσματα ήρθαν οχτώ εβδομάδες μετά και η Άντρεα ήταν ενθουσιασμένη καθώς είχε ανακαλύψει ότι ήταν Ασιάτισσα κατά το ένα τέταρτο. Μάλιστα, όπως λέει, αστειεύτηκε με τον πατέρα της ότι αυτή ήταν τελικά η μεγάλη αποκάλυψη που περίμεναν. Ταυτόχρονα, η Άντρεα ανάρτησε τα αποτελέσματα του τεστ στο Facebook και δεν άργησε να λάβει ένα μήνυμα από τον Τρόι ότι κι αυτός ήταν Ασιάτης κατά το ένα τέταρτο! Όπως λέει τότε απλώς αστειεύτηκαν με την σύμπτωση.

Ο θείος Ντέιβιντ 

«Ήμουν επίσης ενθουσιασμένη γιατί τα αποτελέσματα με συνέδεαν με έναν άντρα από την Αμερική που ονομαζόταν Ντέιβιντ με τον οποίο μοιραζόμασταν αρκετό κοινό DNA. Ήρθαμε σε επαφή και όπως αποδείχθηκε ήταν μισός μου θείος από την πλευρά του πατέρα μου. Όμως έξι εβδομάδες μετά έλαβα ένα ακόμα μήνυμα. Ο Ντέιβιντ ήταν εγγεγραμμένος σε δύο εταιρείες που κάνουν τεστ DNA και είχε βρει ακόμα ένα άτομο με το οποίο μοιραζόταν ακριβώς το ίδιο ποσοστό DNA που μοιραζόταν και μαζί μου. Του είπα να με ειδοποιήσει μόλις μάθει περισσότερα γι’ αυτό το άτομο και δεκαπέντε λεπτά μετά μου έστειλε ξανά μήνυμα: “Δεν θα το πιστέψεις, ζει κι αυτός στο Κάλγκαρι”, μου έγραψε», αναφέρει η Άντρεα συμπληρώνοντας ότι το άτομο αυτό του είχε στείλει τη φωτογραφία του και του είχε δώσει την άδεια να της την κοινοποιήσει.

«Ήταν ο Τρόι. Σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου και έτρεμα τόσο πολύ που έπεσε το κινητό από τα χέρια μου. Πώς ήταν αυτό δυνατό; Μπήκα αμέσως στο αυτοκίνητό μου και κάναμε ένα τριπλό τηλεφώνημα με τον Τρόι και τον Ντέβιντ. Είχαμε όλοι φρικάρει, γελάγαμε και κλαίγαμε. Έμοιαζε σαν ψέμα.

Αδέρφια ή ξαδέρφια; 

»Ο Τρόι ήρθε σπίτι μου και αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε για ατελείωτη ώρα που μας φάνηκε αιώνας. Μετά, έπρεπε να λύσουμε τον γρίφο. Ήμασταν κατά κάποιο τρόπο αδέρφια ή ξαδέρφια; Για να το ανακαλύψουμε έπρεπε να περιμένουμε ακόμα δύο εβδομάδες για τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ του Τρόι από την ίδια εταιρεία που χρησιμοποίησα κι εγώ.

»Μίλησα με τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν έκπληκτος. Υπήρχαν φήμες για δίδυμους κάποια στιγμή στην ιστορία της οικογένειας. Θα μπορούσε αυτό να το εξηγήσει; Ο Τρόι ήταν 15 χρόνια μεγαλύτερος από μένα και είχε γεννηθεί πριν καν γνωριστούν οι γονείς μου. Ο πατέρας μου ήθελε να μου δώσει απαντήσεις αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα άλλο», ανέφερε η Άντρεα, η οποία από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν μπορούσε να σκεφτεί τίποτα άλλο όλη μέρα.

«Ο Τρόι κι εγώ μιλούσε πολλές φορές την ημέρα και ένιωθα χαρούμενη κάθε φορά που τον σκεφτόμουν. Έτσι, όταν ήρθαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που έδειξαν ότι είναι αδερφός μου, δεν σοκαρίστηκα. Τον είχα ήδη αποδεχτεί ως οικογένεια», τονίζει η Άντρεα.

«Μαζευτήκαμε όλοι μαζί για ένα εορταστικό γεύμα. Κοιτούσαμε παλιές φωτογραφίες και μοιραζόμασταν ιστορίες. Το να βλέπω τον Τρόι και τον πατέρα μου μαζί μού προκαλούσε απίστευτη χαρά. Ο πατέρας μου δεν είχε ακόμα καμία ανάμνηση της μητέρας του Τρόι, αλλά κανείς δεν το έκρινε. Ήμασταν απλώς οικογένεια. Ήταν σαν κάποιο είδος μαγείας να μας είχε φέρει κοντά», τονίζει η Άντρεα.

Ένα χρόνο μετά ο Τρόι και η Άντρεα μιλούν σχεδόν κάθε μέρα και γνωρίζονται συνεχώς καλύτερα ως αδέρφια. Και φυσικά όπως λέει «πλέον έχω τον δικό μου κομμωτή για πάντα»!

«Αυτή η εμπειρία μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο και την οικογένεια. Υπάρχουν περίπου 1,3 εκατ. άνθρωποι στο Κάλγκαρι και όμως με κάποιον τρόπο ο κουλ τύπος που με κούρευε για έξι χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ο αδερφός μου. Τώρα κοιτάω τους αγνώστους στο δρόμο με διαφορετικό τρόπο. Όλοι συνδεόμαστε με κάποιον τρόπο. Δεν χρειάζεται ένα τεστ DNA για να το αποδείξει», καταλήγει η Άντρεα.