Η αλήθεια που κρυβόταν πίσω από το «πραγματικό Orphan»



Η οικογένεια που την υιοθέτησε υποστηρίζει ότι δεν ήταν ένα ανήλικο κορίτσι αλλά μια ενήλικας με δολοφονικές τάσεις. Η βιολογική της μητέρα αποκαλύπτει τώρα την αλήθεια

Η ιστορία της Νατάλια Μπάρνετ έκανε τον γύρο του κόσμου όταν η οικογένεια που την είχε υιοθετήσει την εγκατέλειψε καθώς υποστήριζε ότι δεν ήταν ένα μικρό κορίτσι αλλά μια ενήλικας νάνος που ήθελε να τους δολοφονήσει. Τώρα, η βιολογική μητέρα της Νατάλια εμφανίστηκε και έδωσε  μια νέα τροπή στην υπόθεση.
Η ιστορία της Νατάλια ήρθε στο φως πριν από λίγο καιρό, όταν οι αρχές κατηγόρησαν το ζευγάρι που την είχε υιοθετήσει το 2010 σε ηλικία έξι ετών, την Κριστίν και Μάικλ Μπάρνετ, ότι το 2012 εγκατέλειψαν το κορίτσι μόνο του σε ένα διαμέρισμα και οι ίδιοι μετακόμισαν στον Καναδά. Οι Μπάρνετ ωστόσο μέχρι και τώρα υποστηρίζουν ότι η Νατάλια δεν ήταν ανήλικη αλλά μια γυναίκα 22 ετών που ήθελε να τους σκοτώσει. Η εμφάνιση ωστόσο της βιολογικής μητέρας αλλάζει τα πάντα.

Τελικά πόσο χρονών είναι η Νατάλια;

Όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, η Daily Mail υποστηρίζει ότι έψαξε εξονυχιστικά για να εντοπίσει την γυναίκα που γέννησε την Νατάλια στην Ουκρανία άγνωστο πριν από πόσα χρόνια. Τελικά, βρήκε την Άννα Βολοδομιρίβνα Γκάβα μια σαραντάχρονη γυναίκα, η οποία ζει στην πόλη Μικολάιβ της Ουκρανίας και υποστηρίζει ότι είναι  η βιολογική μητέρα της Νατάλια.

Η ίδια φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση καθώς υποστηρίζει ότι η κόρη της είναι όντως ανήλικη και αυτή τη στιγμή είναι 16 ετών, ανατρέποντας ουσιαστικά όσα υποστηρίζουν οι Μπάρνετ.

«Ξέρω ακριβώς πόσο χρονών είναι. Το κορίτσι είναι η κόρη μου και την γέννησα πριν από 16 χρόνια», αναφέρει η Γκάβα στην Daily Mail.


Η ίδια υποστηρίζει πως όταν ήταν έξι μηνών έγκυος στην Νατάλια, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το παιδί ήταν άρρωστο. Η Νατάλια πάσχει όντως από μια σπάνια ασθένεια, την σπονδυλοεπιμεταφυτική δυσπλασία, η οποία προκαλεί νανισμό, σκελετικά προβλήματα και προβλήματα με την όραση.
«Οι γιατροί μου είπαν να αφήσω το παιδί, γιατί αλλιώς θα κατέστρεφα τη ζωή μου. Το ίδιο μου είπε και η μητέρα μου. Υποστήριξαν ότι το παιδί δεν θα γινόταν ποτέ καλά, ότι δεν θα μπορούσε να κουνηθεί και ότι θα ήταν για πάντα καθηλωμένο σε μια καρέκλα ή ένα κρεβάτι», υποστηρίζει.
Όπως λέει θυμάται έντονα μέχρι σήμερα τη στιγμή που την γέννησε στις 4 Σεπτεμβρίου 2003. Ο τοκετός κράτησε μια ολόκληρη ημέρα και όταν γέννησε οι γιατροί της έδειξαν το  μωρό, αλλά δεν μπορούσαν να την αφήσουν να το πάρει μαζί της εξαιτίας των προβλημάτων της.

«Θυμάμαι ότι είχε πολύ μικρά χεράκια και ποδαράκια. Δεν είχε καθόλου λαιμό. Με δυο λόγια μου είπαν ότι πρέπει να την αφήσω. Από τότε δεν είδα ξανά το μωρό μου», αναφέρει.

«Ο γιατρός μου είπε: “Δεν σου συνιστώ να την πάρεις μαζί σου. Είσαι ακόμα νέα και στο μέλλον θα κάνεις κι άλλα παιδιά”», θυμάται η Γκάβα, η οποία σήμερα έχει άλλα τέσσερα παιδιά.

Η Άννα λίγο αργότερα έμαθε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες ονόμασαν το κορίτσι της Νατάσα, ένα όνομα που αποτελεί ουκρανική παραλλαγή του Νατάλια. Το κορίτσι στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε ένα ορφανοτροφείο και πέντε χρόνια μετά η Γκάβα ενημερώθηκε ότι η Νατάλια θα δοθεί για υιοθεσία σε ένα ζευγάρι Αμερικανών.

«Μου έδειξαν μια φωτογραφία και μου είπαν να μην ανακατευτώ με την υιοθεσία. Μου είπαν ότι ήταν καλοί άνθρωποι από την Αμερική που θα πλήρωναν τα πάντα και το παιδί θα γινόταν “φυσιολογικό”. Μου είπαν ότι θα την υπέβαλλαν σε μια εγχείριση που εγώ δεν μπορούσα να πληρώσω καθώς κόστιζε 80.000 δολάρια».

Οι ρεπόρτερ της DailyMailTV αναφέρουν ότι ήρθαν σε επαφή με ένα έγγραφο από το ορφανοτροφείο που αποδεικνύει ότι παρέλαβαν το παιδί τον Οκτώβριο του 2003, ωστόσο δεν τους επετράπη να το φωτογραφίσουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Νατάλια πήγε στις ΗΠΑ το 2008 με το όνομα Γκάβα Νατάλια Βαντιμίβνα και με ημερομηνία γέννησης στα έγγραφά της τις 4 Σεπτεμβρίου 2003. Το όνομα της μητέρας της είχε γραφτεί ως Γκάβα Άννα Βολοδιμιρίβνα και σύμφωνα με τα έγγραφα το κορίτσι «είχε εγκαταλειφτεί στο νοσοκομείο της πόλης Μικολάιβ εξαιτίας της πάθησής της χωρίς κανείς συγγενής να την επισκέπτεται».

Αρχικά, η Νατάλια σύμφωνα με τα στοιχεία υιοθετήθηκε από το ζευγάρι των Νταϊάν και Γκάρι Τσικόνε, οι οποίοι ωστόσο δεν θέλησαν να μιλήσουν στην DailyMailTV. Το 2010, η Νατάλια άρχισε να είναι υπό τη φροντίδα ενός κέντρου υιοθεσίας στη Φλόριντα όπου τη γνώρισαν οι Μπάρνετ.

Οι Μπαρνετ αφού έζησαν δύο χρόνια μαζί της υποστήριξαν ότι το κορίτσι δεν ήταν ανήλικο. Σύμφωνα μάλιστα με την Κρίστιν Μπάρνετ, η Νατάλια είχε τριχοφυία στην ηβική περιοχή και περίοδο, ενώ είχε προσπαθήσει να τους δολοφονήσει. Τελικά, τον Ιούνιο του 2012, οι Μπάρνετ κατέθεσαν επίσημη αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας Μάριον ζητώντας να αλλάξει η ημερομηνία γέννησης της Νατάλια από τις 4 Σεπτεμβρίου 2003 στις 4 Σεπτεμβρίου 1989, ώστε το κορίτσι να θεωρείται ενήλικο και να λάβει την κατάλληλη ψυχιατρική στήριξη. Ο δικαστής πείστηκε ότι η Νατάλια είναι ενήλικη και άλλαξε την ηλικία της. Λίγο μετά, οι Μπάρνετ νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο κορίτσι και οι ίδιοι έφυγαν μαζί με τα άλλα δύο παιδιά τους για τον Καναδά.

«Γιατί αποφάσισαν ότι είναι μεγαλύτερη από αυτό που έλεγαν τα χαρτιά; Είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί δεν μοιάζει μεγαλύτερο. Οι Μπάρνετ ορκίζονται ότι ήθελαν να βοηθήσουν το παιδί, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Γιατί άφησαν ένα ανήλικο παιδί και υποστηρίζουν ότι είναι μεγαλύτερη;», ανέφερε η βιολογική μητέρα της Νατάλια, η οποία όλον αυτόν τον καιρό πίστευε ότι η κόρη της ζει καλά με τους Αμερικανούς γονείς της.

Η μετάνοια

Η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η βιολογική μητέρα της Νατάλια νιώθει πλέον μετανιωμένη που την παράτησε. Κλαίγοντας απευθύνει έκκληση προς το κορίτσι: «Κόρη μου, συγχώρεσέ με για ό,τι συνέβη πριν από δεκαέξι χρόνια. Επισκέψου με για να σε δω. Σε περιμένουμε. Έχεις δυο αδερφές και δύο αδερφούς».

Μάλιστα, όπως λέει η 20χρονη κόρη της είναι έγκυος και σύντομα η Νατάλια θα γίνει θεία.
«Θέλω να πω στη Νατάσα ότι θέλω πραγματικά να την δω. Όταν γίνει 18 χρονών περιμένω να έρθει στην Ουκρανία και να με βρει. Θέλω να την αγκαλιάσω και να της πω πόσο λυπάμαι για όσα συνέβησαν», τονίζει.

Η Νατάλια σήμερα

Ενώ μέχρι πρότινος κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν η Νατάλια, σύμφωνα με την Daily Mail ζει με το ζευγάρι του Άντγουον, ενός πάστορα, και της Σίνθια Μανς και τα πέντε τους παιδιά (ΦΩΤΟ). Μάλιστα, το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να υιοθετήσει τη Νατάλια επίσημα το 2016. Τότε όμως, οι Μπάρνετ είχαν υποβάλλει ένσταση καθώς υπήρχε η προηγούμενη δικαστική απόφαση που είχε «μετατρέψει» το κορίτσι σε ενήλικη γυναίκα. Το δικαστήριο δεν ακύρωσε την αλλαγή και οι Μανς δεν μπόρεσαν να υιοθετήσουν την Νατάλια.


Ωστόσο μέχρι σήμερα μένουν όλοι μαζί και οι Μανς παρόλο που ξέρουν τα όσα λέγονται για την ηλικία της Νατάλια τής φέρονται σαν ένα έφηβο κορίτσι. Πρόσφατα μάλιστα γιόρτασαν τα 16α της γενέθλια.