«Αν πεις όχι στον Τραμπ λες όχι στον Θεό»



Πόλα Γουάιτ, η στενή συνεργάτιδα του Τραμπ και πλέον μέλος της κυβέρνησης του, δηλώνει ότι λαμβάνει απευθείας εντολές από τα Ουράνια και θέλει να τον κρατήσει στον προεδρικό θώκο έως το 2024


Αν πεις όχι στον πρόεδρο Τραμπ, είναι σαν να λες όχι στο Θεό, και δεν το κάνω αυτό. Όποιο στόμα μιλήσει εναντίον του θα καταδικαστεί γιατί θα μιλήσει κατά του λόγου του Θεού". Η δήλωση ανήκει στην Πόλα Γουάιτ η οποία, πριν λίγες μέρες, πήρε επίσημη κυβερνητική θέση από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η 53χρονη ήταν ήδη μέλος του κύκλου των Ευαγγελιστών συμβούλων του Αμερικάνου πρόεδρου αλλά πλέον απέκτησε κυβερνητικό ρόλο. Όπως ανακοινώθηκε θα "προσφέρει τις γνώσεις και τις συμβουλές της στην επιτροπή Πίστης και Ευκαιρίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τον Τραμπ".

Το γεγονός ότι η Γουάιτ είναι επίσημα μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τον πρόεδρο. Το 2016, η Γουάιτ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του και ελπίζει πως θα κάνει το ίδιο και στις εκλογές του 2020. Η Γουάιτ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θρησκευτικές τηλεπερσόνες στις ΗΠΑ με την εκπομπή της να μεταδίδεται από κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα. Έχει τεράστια απήχηση στον συντηρητικό κόσμο της χώρας αλλά και στην κοινότητα των θρησκευόμενων αφροαμερικάνων.

Έδωσε μεγάλο αγώνα για την εκλογή του Τραμπ το 2016 τον οποίο χαρακτήριζε "χέρι και εκλεκτό του Θεού". Ήταν τόσο μεγάλη η συνεισφορά της που τιμήθηκε από τον Αμερικάνο πρόεδρο με το να προσφωνήσει η ίδια τον εναρκτήριο λόγο στην ορκωμοσία του. Πλέον έχει μια ακόμα αποστολή, να διατηρήσει στον Λευκό Οίκο τον Τραμπ μέχρι το 2024.

Το όραμα και τα εκατομμύρια

Η Γουάιτ έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας της αυτοκτόνησε και η μητέρα της έψαξε παρηγοριά στο αλκοόλ. Η ίδια υποστηρίζει ότι από την ηλικία των έξι έως και τα 13 της κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ψυχολογικά από διάφορα άτομα. Ασχολήθηκε ενεργά με τη θρησκεία στα 18 της χρόνια όταν, όπως λέει, είδε ένα όραμα. "Όταν ήμουν 18 ετών ο Κύριος μου έστειλε ένα όραμα. Κάθε φορά που άνοιγα το στόμα μου και κήρυττα τον Λόγο του, ήταν μια εκδήλωση του Πνεύματος του. Άνθρωποι θεραπεύονταν, πετύχαιναν ή σώζονταν. Όταν έκλεινα το στόμα μου έπεφταν στο απόλυτο σκοτάδι. Ο Θεός μου μίλησε και μου είπε: Σε καλώ να κηρύττεις το Ευαγγέλιο" υποστηρίζει.

Το 1991 ίδρυσε, μαζί με τον τότε σύζυγο της, τη Διεθνή Εκκλησία Χωρίς Τοίχους. Η έδρα τους ήταν η Φλόριντα και η επιτυχία τους τεράστια. Είχαν επισήμως 20.000 μέλη που έκαναν δωρεές και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2006 είχαν λάβει περίπου 200εκατ. δολάρια. Παράλληλα η Γουάιτ έκανε τηλεοπτικές εκπομπές με τεράστια απήχηση ενώ έγραφε και βιβλία.

Το διαζύγιο της το 2007 ήταν η αρχή του τέλους για τη Διεθνή Εκκλησία Χωρίς Τοίχους. Μέσα σε λίγα χρόνια η Εκκλησία χρεοκόπησε αλλά η Γουάιτ πρόλαβε να πηδήξει από το καράβι. Προσελήφθη από το χριστιανικό κέντρο New Destiny στο οποίο σύντομα απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο. Τον Μάιο του 2019 ανακοίνωσε ότι πλέον ο ρόλος του "senior pastor" περνά στο γιό της και... υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει το έργο του Θεού. 


Η γνωριμία με τον Τραμπ

Η φιλία της με τον Τραμπ ξεκίνησε το 2002. Η ίδια λέει πως ο Αμερικάνος πρόεδρος την είδε σε ένα από τα τηλέ-κηρύγματα της και εντυπωσιάστηκε. Βρήκε το τηλέφωνο της και την πήρε. "Μου είπε ότι έχω αυτό το κάτι διαφορετικό" λέει η Γουάιτ και υποστηρίζει ότι ήταν αυτή που "οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Χριστό".
Απέκτησαν στενή σχέση και ο Τραμπ την στήριξε οικονομικά. Σε μια συνέντευξη της το 2006 τόνισε ότι της υποσχέθηκε να χτίσει μια τεράστια γυάλινη εκκλησία για να κάνει εκεί το κήρυγμα της. Η υπόσχεση του Τραμπ δεν υλοποιήθηκε με την Γουάιτ να δηλώνει πριν από λίγο καιρό. "Πιστεύω ότι ο Θεός είχε άλλα σχέδια. Τον χρειαζόμασταν ως πρόεδρο. Είναι ατρόμητος και μάχεται για αυτή τη χώρα".

Η σχέση Τραμπ-Γουάιτ ισχυροποιήθηκε με την είσοδο του επιχειρηματία στην πολιτική. Σε ομιλία του ο Αμερικάνος πρόεδρος έχει παραδεχθεί δημόσια ότι η Γουάιτ έκανε τρομερή δουλειά με τους Ευαγγελιστές και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εκλογή του.

Το Ευαγγέλιο της ευημερίας

Η Γουάιτ έχει κατηγορηθεί από άλλες θρησκευτικές προσωπικότητες ως αιρετική κι αυτό γιατί κηρύττει τον Ευαγγέλιο της ευημερίας. Σύμφωνα με αυτό ο Θεός σε ανταμείβει με χρήματα, υγεία και καλές προσωπικές σχέσεις αν πιστεύεις,  προσεύχεσαι και κάνεις δωρεές σε εκκλησίες. Με αυτή τη θεωρία η Γουάιτ και πολλοί άλλοι τηλε-ευαγγελιστές προτρέπουν τον κόσμο να καταθέσει μεγάλα ποσά στου λογαριασμούς των εκκλησιών τους ώστε να τους τα δώσει πίσω ο Θεός διπλά και τριπλά. "Αν δεν κάνετε μια δωρεά 3.500, 5.000 ή 10.000 δολαρίων δεν θα δείτε επιτυχία στη ζωή σας. Αν δεν πάρετε τηλέφωνο τότε οι ευχές σας δεν θα πραγματοποιηθούν και το όνειρο σας θα πεθάνει" λέει η Γουάιτ στα τηλε-κηρύγματα της.

"Ιερό" εισόδημα και ερωτικές περιπέτειες

Τα οικονομικά και τα προσωπικά της συμβούλου και φίλης του Προέδρου είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς. Ερευνήθηκε επίσημα από επιτροπή της Γερουσίας με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής αλλά και της κατάχρησης τεράστιων ποσών. Η εκκλησία της αρνήθηκε να καταθέσει οικονομικά στοιχεία και τελικά η έρευνα σταμάτησε το 2011 χωρίς να βγάλει πόρισμα. Το ετήσιο εισόδημα της υπολογίζεται σε 5εκατ. δολάρια ενώ διαθέτει μεγάλη περιουσία. Έχει ιδιωτικό αεροσκάφος και ένα τεράστιο διαμέρισμα στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.
Η ίδια παραδέχθηκε πως ψευδώς ισχυριζόταν ότι έχει πανεπιστημιακά πτυχία και ντοκτορά όταν δεν έχει καν φοιτήσει σε Κολέγιο.

Στα προσωπικά της η παράνομη σχέση της με τον παντρεμένο πάστορα Μπένι Χιν έγινε πρωτοσέλιδο στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά. Πλέον είναι παντρεμένη με τον μουσικό Τζόναθαν Κέιν. Είχαν σχέση όταν αυτός ήταν ακόμα παντρεμένος. Τελικά χώρισε το 2014 για να επισημοποιήσει τον δεσμό του με την Γουάιτ.


"Όπου στέκομαι είναι ιερό μέρος"

Αν αποδεχθούμε ότι οι φίλοι μας είναι κατά κάποιο τρόπο είναι ο καθρέφτης μας η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με ένα άτομο σαν την Γουάιτ λέει πολλά. Σε ένα από τα κηρύγματα της η 53χρονη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ανήκει στον κύκλο του προέδρου και ότι μπαίνει στον Λευκό Οίκο. Χαρακτηριστικά τόνισε:

"Όπου και αν πάω ο Θεός κάνει κουμάντο. Όταν περπατώ στον Λευκό Οίκο, ο Θεός περπατά στον Λευκό Οίκο. Έχω κάθε δικαίωμα και εξουσία να ανακηρύξω τον Λευκό Οίκο ως ιερό μέρος γιατί στεκόμουν εκεί και όπου στέκομαι είναι ιερό μέρος. Οι σκέψεις μου είναι αυτές του Βασιλιά των Βασιλιάδων, του Άρχοντα των Αρχόντων, τις λαμβάνω απευθείας από τα ουράνια. Απελευθερώνω αγγέλους, το Άγιο Πνεύμα και τείχη φωτιάς. Κατακαίω κάθε ναό του σατανά στο όνομα του Ιησού"...