26εκατ. δολάρια για τον οχτάχρονο βασιλιά του YouTube


Ο άνθρωπος που έβγαλε φέτος τα περισσότερα χρήματα στο YouTube είναι οχτώ χρονών και παίζει με τα παιχνίδια του


Αν νομίζετε ότι οι εκατομμυριούχοι είναι ακόμα μεγάλοι κύριοι που φορούν γραβάτες και κοστούμια κάνετε λάθος. Πλέον, στην σημερινή εποχή του διαδικτύου εκατομμυριούχος μπορεί να είναι και ένα οχτάχρονο παιδί που παίζει απλώς με τα παιχνίδια του!

Σύμφωνα με την λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, ο οχτάχρονος Ράιαν Κάτζι (Ryan Kaji) είναι ο YouTuber που έβγαλε το 2019 τα περισσότερα κέρδη μέσα από το κανάλι του στην πλατφόρμα και έγινε συγκεκριμένα πιο πλούσιος κατά 26 εκατ. δολάρια!

Ο Ράιαν ανεβάζει στο κανάλι του Ryan's World βίντεο στα οποία κάνει κριτική των παιχνιδιών που παίζει. Περίπου 22,9 εκατ. χρήστες του YouTube έχουν εγγραφεί στο κανάλι του και παρακολουθούν ανελλιπώς τις κριτικές τους δίνοντας στα βίντεο του 34,7 δισεκατομμύρια προβολές! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη του παρουσίασαν μάλιστα αύξηση κατά 4 εκατ. δολάρια σε σχέση με το 2018, όταν επίσης ήταν ο πιο πλούσιος του YouTube!


Ο Ράιαν θεωρείται από τους πρώτους χρήστες του ίντερνετ που καθιέρωσαν το είδος των βίντεο «unboxing», στα οποία κάποιος ανοίγει για πρώτη φορά ένα δώρο μπροστά στην κάμερα και το σχολιάζει.

Σύμφωνα με το Forbes, η πρώτη δεκάδα των πιο πλούσιων YouTuber αποκόμισε συνολικά 162 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο (1 Ιουνίου 2018 με 1 Ιουνίου 2019).

Οι υπόλοιποι εννέα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο και οι υπόλοιποι εννέα YouTuber με τα περισσότερα κέρδη για το 2019 που συμπληρώνουν την δεκάδα.

2. Dude Perfect, κέρδη: 20 εκατ. δολάρια

Οι Dude Perfect είναι ουσιαστικά μια ομάδα παλιών συμφοιτητών  του πανεπιστημίου του Texas A&M. Στο κανάλι τους που έχει 47 εκατ. ακολούθους ανεβάζουν αθλητικά βίντεο στα οποία προσπαθούν να πετύχουν απίθανες βολές και στόχους με μπάλες, ενώ έχουν καταρρίψει και αρκετά ρεκόρ Γκίνες.



3. Anastasia Radzinskaya, κέρδη 18 εκατ. δολάρια

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ένα ακόμα παιδί. Η Anastasia Radzinskaya ή αλλιώς «Like Nastya», είναι μόλις πέντε ετών, κατάγεται στην Ρωσία αλλά πλέον ζει στις ΗΠΑ και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Έχει έξι διαφορετικά κανάλια στο YouTube τα οποία έχουν συνολικά 103 εκατ. συνδρομητές και πάνω από 40 εκατ. views.  


Στα περισσότερα βίντεο, η Νάστια εμφανίζεται με τον πατέρα της, την γάτα της και τους φίλους της να παίζουν, να μαθαίνουν τρόπους καλής συμπεριφοράς, να πηγαίνουν σε πάρκα και να παίζουν παιδικά σκετσάκια. Η μικρή διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση όταν γεννήθηκε και οι γονείς της άρχισαν να κάνουν vlogging δημοσιεύοντας ενημερώσεις σχετικά με τη θεραπεία και την καθημερινή τους ζωή, πριν ξεκινήσουν τα βίντεο.

4. Rhett and Link, κέρδη: 17,5 εκατ. δολάρια

Το κανάλι διαχειρίζονται δύο φίλοι, ο Rhett McLaughlin και ο Link Neal, οι οποίοι παράτησαν τις δουλειές τους ως μηχανικοί και αφοσιώθηκαν στο κανάλι τους στο YouTube, το οποίο αριθμεί 4,75 εκατ. ακολούθους και προβάλλει κατά κύριο λόγο κωμικά σκετσάκια. Ακόμα, άνοιξαν κι άλλα κανάλια στο YouTube. Το Good Mythical Morning έχει πάνω από 15 εκατ. ακολουθούν και περισσότερα από 5,3 δισεκατομμύρια views! Σε αυτά προβάλλουν εκπομπές τις οποίες παρακολουθούν εκατομμύρια χρήστες.



5. Jeffree Star, κέρδη: 17 εκατ. δολάρια

Ο Jeffree Star είναι μέικ απ άρτιστ, ο οποιος στο κανάλι του στο YouTube δίνει συμβουλές ομορφιάς και μακιγιάζ, ενώ διαθέτει και την δική του εταιρεία προϊόντων ομορφιάς. Στο κανάλι του έχει 16,8 εκ. συνδρομητές, ενώ τα συνολικά του views ξεπερνούν δύο δισεκατομμύρια views.



6. Preston (Preston Arsement), κέρδη: 14 εκατ. δολάρια

Ο 25χρονος Πρέστον από το Τέξας ξεκίνησε αρχικά την καριέρα του στο YouTube κάνοντας βίντεο στα οποία έπαιζε βιντεοπαιχνίδια. Στη συνέχεια όμως άρχισε να δημιουργεί περισσότερο βίντεο και για παιδιά με challenge, φάρσες και αστείες καταστάσεις. Μάλιστα, χάρη στην δημοφιλία του καναλιού του Preston Arsement  έχει πλεον προσλάβει βοηθούς και ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Το κανάλι του έχει πάνω από 10 εκατ. συνδρομητές και περισσότερα από 3,5 δισ. views! Έχει πάνω από 100 εκατ. συνδρομητές και τα βίντεό του έχουν ξεπεράσει τα 24 δις. views.



7. PewDiePie (Felix Kjellberg), κέρδη: 13 εκατ. δολάρια

Ο PewDiePie, ή κατά κόσμον Φίλιξ Άρβιντ Ουλφ Σέλμπεργκ είναι ένας διάσημος YouTuber από την Σουηδία και μέχρι τον Απρίλιο του 2019 το κανάλι του είχε τις περισσότερες συνδρομές στον κόσμο. Είναι κωμικός και ξεκίνησε το κανάλι του το 2010 με βίντεο στα οποία έπαιζε βιντεοπαιχνίδια, αλλά πλεον κάνει πολλά περισσότερα δημιουργώντας βίντεο με κωμικό περιεχόμενο, αντιδράσεις, vlogs, κριτικές, φάρσες μέχρι και τραγούδια!


7. Markiplier (Mark Fischbach), κέρδη 13 εκατ. δολάρια

Στην έβδομη θέση μαζί με τον PewDiePie και με το ίδιο ποσό κερδών βρίσκεται ο Markiplier, ή αλλιώς Μαρκ Φισμπαχ. Με 24,7 εκατ. ακολούθους και πάνω από 12 δις. θεάσεις, ο Markiplier δημιουργεί αστεία βιντεο για βιντεοπαιχνίδια, κωμικά σκετσάκια, παρωδίες και διάφορα διασκεδαστικά βίντεο.



9. DanTDM (Daniel Middleton), 12 εκατ. δολάρια

Στην προτελευταία θέση βρίσκεται ο Ντάνιελ Μίντλετον με το κανάλι του DanTDM από το Βρετανία. Ο Μίντλετον έχει ένα από τα πιο διάσημα κανάλια στην πλατφόρμα στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στα βίντεό του κατά κύριο λόγο ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια και κριτικές εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στο MineCraft. Το κανάλι του έχει πάνω από 22 εκατ. εγγραμμένους και περισσότερα από 15 δις. views.



10. VanossGaming (Evan Fong), 11.5 εκατ. δολάρια

Στην τελευταία θέση με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό βρίσκεται ο Έβαν Φρογκ από τον Καναδά, ο οποίος διαθέτει το κανάλι VanossGaming, στο οποίο κατά κύριο λόγο ανεβάζει βίντεο με τον ίδιο και άλλους να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Το κανάλι του έχει σχεδόν 25 εκατ. ακολούθους και πάνω από 11 δις. θέασεις.