«Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο Αντίχριστος που θέλει να μας εμβολιάσει με μικροτσίπ»


Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο... αγαπημένος των συνωμοσιολόγων που τον εμπλέκουν το σε κάθε τρελή θεωρία σχετικα με τα εμβόλια 



Όποια συνωμοσία σχετική με τα εμβόλια κι αν κοιτάξεις κάπου θα μπορέσεις να βρεις και τον Μπιλ Γκέιτς! Ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς έχει στοχοποιηθεί όσο λίγοι από τα αντι-εμβολιαστικά κινήματα. Μέχρι πρότινος τον κατηγορούσαν κατά κύριο λόγο ότι προσπαθούσε να ελέγξει και να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό μέσα από τον εμβολιασμό. Με το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού οι απανταχού συνωμοσιολόγοι βρήκαν ακόμα έναν λόγο για να τον κατηγορήσουν. Για ποιο λόγο όμως ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο των συνωμοσιολόγων;

Το ίδρυμα του Γκέιτς

Το 2000 ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα, ίδρυσαν το Bill & Melinda Gates Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο βάσει των ποσών που διαχειρίζεται. Σκοπός του ιδρύματος είναι εξάλειψη της φτώχειας παγκοσμίως καθώς και η παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε κάθε μέρος του κόσμου, αλλά και η προώθηση της εκπαίδευσης.

Το ίδρυμα έχει συμμετάσχει πολλές φορές ενεργά στις προσπάθειες για δημιουργία εμβολίων αλλά και στην διανομή τους σε κάθε μέρος του πλανήτη και κυρίως στις πιο φτωχές χώρες. Ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του είναι από τους βασικούς δωρητές του ιδρύματος και μόνο το 2018 δώρισαν από την προσωπική τους περιουσία 36 εκατ. δολάρια.

Βασικός τομέας του ιδρύματος είναι η χρηματοδότηση μιας σειρά από ερευνητικά, ιατρικά προγράμματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων. Πράγματι, χάρη στην χρηματοδότηση του ιδρύματος έχουν δημιουργηθεί και διατίθενται ακόμα και στις πιο φτωχές χώρες εμβόλια μεταξύ άλλων για την μαλάρια, την φυματίωση και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι προειδοποιήσεις του Γκέιτς

Η έλευση της επιδημίας του κοροναϊού ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή τον Μπιλ Γκέιτς και το ίδρυμά του. Έχει ήδη δωρίσει 250 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης τονίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου και υποστηρίζοντας τη δημιουργία μιας κυβερνητικής χρηματοδοτούμενης υποδομής.

Ο Μπιλ Γκέιτς άλλωστε στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας - πιθανότατα από κάποιον ιό της γρίπης- τονίζοντας ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτήν.  Το 2015 σε μια ομιλία του σε ένα συνέδριο TED στο Βανκούβερ δήλωνε: «Αν κάτι σκοτώσει περισσότερους από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους τις επόμενες δεκαετίες πιθανότατα θα είναι ένας μολυσματικός ιός παρά ένας πόλεμος». Αλλά και σε μια ομιλία του το 2015 σε ένα Συνέδριο Ασφαλείας στο Μόναχο παρέπεμψε στις προειδοποιήσεις των επιδημιολόγων ότι μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια μπορεί να εμφανιστεί κάποιο αερομεταφερόμενο παθογόνο που θα μπορέσει να σκοτώσει πάνω από 30 εκατ. ανθρώπους σε έναν χρόνο τονίζοντας: «Το να προετοιμαστούμε για μια πανδημία είναι εξίσου σημαντικό όσο η αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου ή η αποφυγή της κλιματικής καταστροφής». Το 2018 προειδοποιούσε ότι ο πλανήτης δεν κάνει καμία απολύτως προετοιμασία για μια πανδημία και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί «επειδή η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι πάντα θα υπάρχει μια παγκόσμια θανατηφόρα επιδημία».

Ύστερα από το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού, ο Μπιλ Γκέιτς πρότεινε ένα σχέδιο τριών βημάτων για να μπορέσουμε να την περιορίσουμε. Τα τρία βήματα αφορούσαν ένα παγκόσμιο lockdown, συνεχή τεστ στον πληθυσμό και αξιοποίηση των βιολογικών στοιχείων του ιού για να δημιουργηθεί το γρηγορότερο δυνατό ένα εμβόλιο.

Η πρώτη συνωμοσία

Από την πρώτη στιγμή που το ίδρυμα Bill & Melinda Gates απέκτησε ενεργό δράση στον τομέα των εμβολίων, οι συνωμοσιολόγοι και τα αντι-εμβολιαστικά κινήματα άρχισαν να κατηγορούν τον Γκέιτς για προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού μέσω των εμβολίων. Με την έλευση του κοροναϊού και αφού οι συνωμοσιολόγοι «ανακάλυψαν» τις… προφητικές δηλώσεις Γκέιτς για μια ενδεχόμενη πανδημία οι θεωρίες τους «φούντωσαν»!

«Κάθε φορά που ξεσπά μια συνωμοσία γύρω από τα εμβόλια, ο Γκέιτς πάντα εμφανίζεται. Η συγκεκριμένη θεωρία παρουσιάζει πολλά κοινά με αυτή που είχε δημιουργηθεί με τον ιό Ζίκα», αναφέρει η ερευνήτρια του Ιντερνετικού Παρατηρητηρίου του Στάνφορντ, Ρενέ ΝτιΡέστα.

Η πρώτη εμπλοκή του ονόματος του Γκέιτς στην επιδημία του κοροναϊού έγινε στις 21 Ιανουαρίου. Το μέλος του ακροδεξιού συνωμοσιολογικού κινήματος QAnon και YouTuber,  Jordan Sather, στις 21 Ιανουαρίου κοινοποίησε στο Twitter ένα λινκ σχετικά με μια πατέντα που είχε λάβει το 2015 το βρετανικό ινστιτούτο Pirbright σχετικά με έναν κοροναϊό και υποτίθεται ότι είχε χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς. «Μήπως η διασπορά του ιού ήταν σχεδιασμένη; Μήπως τα μίντια χρησιμοποιούνται για να εντείνουν τον φόβο; Η «σέχτα των πλουσίων» είναι τόσο απελπισμένη για χρήματα που ρίχνουν στο παιχνίδι όλες τις Big Pharma προμήθειές τους;» (Η Big Pharma στον κόσμο των συνωμοσιολόγων είναι η θεωρία που θέλει τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες να διασπείρουν ιούς με σκοπό το κέρδος). Η θεωρία του Sather βρήκε γρήγορα γόνιμο έδαφος στους διάφορους κύκλους συνωμοτών και έλαβε χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Ο Sather συνέχισε κοινοποιώντας ένα λινκ από το ίδρυμα του Bill & Melinda Gates, το οποίο σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το 2019 είχε ανακοινωθεί ότι θα χρηματοδοτούσε μια έρευνα για τις αρρώστιες των ζώων και της ανοσίας. Ως εκ τούτου σύμφωνα με την θεωρία που διαμορφώθηκε ο Γκέιτς προκάλεσε επίτηδες την επιδημία ώστε στη συνέχεια να βρει αυτός το φάρμακο και να πλουτίσει!

Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του Pirbright, διευκρίνισε σχετικά με την πατέντα που κατοχύρωσε το 2015 το Ινστιτούτο ότι αφορούσε έναν κοροναϊό (από τους δεκάδες που υπάρχουν), ο οποίος εντοπίζεται στα κοτόπουλα και από τον οποίο δεν θα μπορούσε να έχει προέλθει o SARS-CoV-2 που έχει προκαλέσει την επιδημία του Covid-19. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς δεν είχε χρηματοδοτήσει την συγκεκριμένη μελέτη του ινστιτούτου. Φυσικά, κανείς από τους συνωμοσιολόγους δεν τον πίστεψε!

Τα μικροτσίπ

Λίγο καιρό αργότερα, στις 18 Μαρτίου, ο Μπιλ Γκέιτς συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με τον κοροναϊό στο Reddit, μια πλατφόρμα που ο ίδιος χρησιμοποιεί συχνά για να επικοινωνεί με τον κόσμο. Ένας χρήστης τότε τον είχε ρωτήσει πώς θα επηρεαστούν οι επιχειρήσεις και ο τρόπος λειτουργίας τους από τον Covid-19. Ο Γκέιτς στην απάντησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι χώρες προσπαθούν ακόμα να βρουν τον τρόπο για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Στο τέλος, θα έχουμε κάποια ηλεκτρονικά πιστοποιητικά που θα δείχνουν ποιος έχει αναρρώσει ή έχει υποβληθεί σε τεστ πρόσφατα ή ακόμα όταν θα έχουμε τελικά κάποιο εμβόλιο ποιος θα το έχει λάβει».

Η απάντησή του προκάλεσε την απόλυτη φρενίτιδα. Ένα από τα πρώτα άρθρα που παρουσίασαν την απάντηση του Γκέιτς ανέβηκε σε μια ιστοσελίδα «βιοχακαρίσματος», το Biohackinfo. Το άρθρο είχε τίτλο «Ο Μπιλ Γκέιτς θα χρησιμοποιήσει εμφυτεύματα μικροτσιπ για να καταπολεμήσει τον κοροναϊό».

Ο Γκέιτς σε κανένα σημείο της συζήτησης στο Reddit δεν έκανε αναφορά σε μικροτσιπ, ωστόσο το άρθρο τελείως αβάσιμα υποστήριζε ότι ο Γκέιτς αναφερόταν σε μια μελέτη που χρηματοδότησε το ίδρυμα του Γκέιτς τον Δεκέμβριο του 2019 σχετικά με τα «quantum tattoos», τατουάζ – σφραγίδες με αόρατο μελάνι τα οποία μπορούν να διαρκέσουν ως και πέντε χρόνια και να κρατούν πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό του ατόμου. Τα αόρατα αυτά τατουάζ θα μπορούν να «διαβάζονται» μέσα από τα smartphone.

«Αυτά τα σημάδια σχεδιάστηκαν ώστε να παρέχουν ένα αρχείο εμβολιασμού και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου των κινήσεων αυτού που τα φέρει», ξεκαθαρίζει ένα από τους ερευνητές της μελέτης στο PolitiFact, το οποίο κατέρριψε την συγκεκριμένη θεωρία περί «κατασκοπίας» μέσω αυτών των τατουάζ. «Αυτή η τεχνολογία θα δίνει πολύ περιορισμένα και σε κάθε περίπτωση μη προσωπικά δεδομένα με τοπική εμβέλεια. Για την ανάγνωση αυτών των τατουάζ απαιτείται στενή επαφή και απόσταση λιγότερη του μισού μέτρου. Απομακρυσμένη ή συνεχής παρακολούθηση είναι απλώς αδύνατη για πολλούς τεχνικούς  λόγους», καταλήγει ο ερευνητής.

«Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ο Θεός»

Λίγες μέρες μετά τη συζήτηση στο Reddit και την δημοσίευση του άρθρου από το Biohackinfo, το οποίο αριθμεί λίγους χιλιάδες followers σε Twitter και Instagram, ανέλαβαν τα… βαριά όπλα.

Ο πάστορας Άνταμ Φανιν από την Φλόριντα είναι ένας αμφιλεγόμενος κήρυκας και πολύ ενεργό μέλος της αντι-εμβολιαστικής κοινότητας που έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι τα εμβόλια είναι «γεμάτα με βρώμικες χημικές ουσίες». Διαθέτει στο YouTube το κανάλι Law of Liberty με περισσότερους από 27.000 ακολούθους. Στα τέλη Μαρτιου ανέβασε ένα βίντεο με τίτλο «Bill Gates - Microchip Vaccine Implants to fight Coronavirus» (Μπιλ Γκέιτς – Εμβολιαστικά εμφυτεύματα μικροτσιπ  για την καταπολέμηση του κοροναϊού). Παραπέμποντας στο άρθρο του Biohackinfo, χαρακτήρισε τα quantum tattoos ως  το «σημάδι του σατανά», ενώ υπονόησε ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο Αντίχριστος! Το βίντεο γρήγορα το είδαν πάνω από 1,8 εκατ. άνθρωποι.

«Η Βίβλος λέει ότι θα υπάρξει ένας Αντίχριστος, ένας άνθρωπος που θα ισχυρίζεται ότι είναι ο Θεός, που θα προσπαθήσει να ενώσει τον κόσμο σε μια παγκόσμια κυβέρνηση με ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και θα εδραιώσει μια παγκόσμια θρησκεία», αναφέρει ο Φάνιν στο κήρυγμά του υπονοώντας ότι ο Γκέιτς είναι ο Αντίχριστος.

Ο Φάνιν συνεχίζει στο βίντεο λέγοντας ότι ο Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει τον εμβολιασμό ώστε να ελέγξει και να μειώσει τον πληθυσμό, μια θεωρία που υπάρχει εξάλλου εδώ και μια δεκαετία. Η ιστοσελίδα Snopes, η οποία ελέγχει ψευδείς ειδήσεις, αναφέρει ότι η θεωρία αυτή βασίζεται σε δηλώσεις του Γκέιτς ο οποίος έχει πει ότι μέθοδος-κλειδί για να μειωθεί η παγκόσμια φτώχεια είναι η μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού. Ωστόσο, όπως έχει διευκρινίσει, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την σωστή ενημέρωση και την πρόσβαση σε μεθόδους αντισύλληψης – κι όχι μέσω μικροτσίπ στα εμβόλια(!). Την ίδια στιγμή, ο Γκέιτς προωθεί και τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών ώστε να μειωθεί η παιδική θνησιμότητα καθώς θεωρεί ότι όσο λιγότερα παιδιά πεθαίνουν, οι γονείς θα επιλέγουν να κάνουν λιγότερους απογόνους επειδή δεν θα ανησυχούν μήπως αυτοί πεθάνουν.

Ο Φάνιν ωστόσο επιμένει ότι ο Γκέιτς εργάζεται πάνω στη δημιουργία «εμφυτεύσιμων συσκευών» με ψηφιακά πιστοποιητικά και quantum tattoos, τα οποία θα ταυτοποιούν άτομα με COVID-19 και θα στέλνουν τις πληροφορίες τους στα… Ηνωμένα Έθνη, κάτι που όπως αναφέρθηκε νωρίτερα είναι αδύνατο! Αλλά και η αναφορά στα «ψηφιακά πιστοποιητικά» φαίνεται ότι έχει τις ρίζες της στις δηλώσεις του Γκέιτς στη συζήτηση στο Reddit.

Από την άλλη, ο θεολόγος Πολ Ντέκοκ,  ο οποίος διδάσκει στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Σαιντ Τζόζεφ στην Νότια Αφρική με ειδίκευση στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, απορρίπτει τον ερμηνεία του Φάνιν περί Αντιχρίστου ως αβάσιμη. Όπως τονίζει ο Ντέκοκ, στην Αποκάλυψη αναφέρεται ότι σφραγίδα πάνω τους θα λάβουν όχι μόνο όσοι ακολουθήσουν τον Σατανά, αλλά και «όσοι είναι πιστοί στον Θεό θα σφραγιστούν ως σημάδι προστασίας».
Σύμφωνα με τον Ντέκοκ, η παρουσίαση του Γκέιτς σαν τον Αντίχριστο είναι τελείως λάθος.
«Στην ιστορία σχεδόν όποιος καταφέρνει να ξεχωρίσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατηγορείται ότι είναι ο Αντίχριστος», τονίζει ο Ντέκοκ στο Buzzfeed. «Στο βιβλίο της Αποκάλυψης δεν μπορούμε να βρούμε μια απλή απάντηση στην συγκεκριμένη υπόθεση για τον Μπιλ Γκέιτς ή αν το κείμενο γράφτηκε με…  αυτόν στον μυαλό. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε αν ο Μπιλ Γκέιτς είναι στην υπηρεσία του Θεού ή στην υπηρεσία του Διαβόλου. Γι’ αυτό απαιτείται σκέψη, λογική και οξυδέρκεια. Σε κάθε περίπτωση, για μένα, ο Γκέιτς είναι ξεκάθαρα στην πλευρά του Θεού.

Ο σύμβουλος του Ομπάμα

Η θεωρία «εκτοξεύτηκε» στις 13 Απριλίου όταν ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Στοουν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ Answer ανέφερε ότι ο Γκέιτς έχει δημιουργήσει και τον κοροναϊό αλλά και ένα εμβόλιο που περιέχει ένα μικροτσίπ για να κατασκοπεύει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Τις δηλώσεις του Στόουν αναπαρήγαγαν μεγάλα δίκτυα όπως η New York Post και το ρωσικό Russia Today. Ωστόσο σε κανένα από τα δύο δίκτυα δεν παρείχαν στοιχεία που να προσπαθούν να αντικρούσουν τα λεγόμενα του Στόουν. Μόνο το Russia Today ανέφερε ότι ο Μπιλ Γκέιτς αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές. Και τα δύο άρθρα έγιναν πολύ δημοφιλή στα κοινωνικά δίκτυα των ιστοσελίδων με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Ο δρ Τζορτζ Μπέντζαμιν, ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Υγείας από την άλλη ανέφερε στο BuzzFeed ότι δεν ξέρει κανένα μικροτσιπ τόσο μικρό που να μπορεί να εισαχθεί σε κάποιο εμβόλιο. Τόνισε ακόμα ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί ο κόσμος από τον κοροναϊό.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Το εμβόλιο που θα παραχθεί και θα αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποδοτικό πρόκειται να σώσει ζωές. Είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουμε να βγούμε ξανά έξω, να αφήσουμε τα σπίτια μας, να πάμε πίσω στην εργασία μας και σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα», συμπλήρωσε ο Μπέντζαμιν.