Lana Rhoades: Νιώθω ότι έχω μια ισόβια καταδίκη πάνω από το κεφάλι μου

 


Η πρώην πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών μίλησε για το τίμημα που πλήρωσε και πληρώνει για τους οκτώ μήνες που δούλεψε στη βιομηχανία

Η Αμάρα Μέιπλ γεννήθηκε στην πόλη ΜακΧένρι στο Ιλινόι. Η κατάσταση στο σπίτι ήταν πολύ δύσκολη και η Αμάρα ένιωθε ότι δεν ταιριάζει στη ήσυχη ζωή της μικρής επαρχιακής πόλης. Έχοντας παρατήσει το σχολείο σε ηλικία 13 ετών θεωρούσε ότι η εντυπωσιακή της εξωτερική εμφάνιση ήταν το διαβατήριο για να... δραπετεύσει. «Από πολύ μικρή ηλικία έβλεπα όλα αυτά τα μοντέλα και ονειρευόμουν να γίνω σαν κι αυτές. Παρακολουθούσα κρυφά το ριάλιτι του Playboy, The Girls Next Door με τον Χέφνερ και τα κορίτσια και σκεφτόμουν ότι η ζωή τους είναι εκπληκτική. Ανυπομονούσα να γίνω 18 ώστε να μπορέσω να ζήσω κάτι ανάλογο. Ήθελα να δραπετεύσω από την κατάσταση στο σπίτι. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει, η αδελφή μου είχε σχιζοφρένεια. Αυτός όμως είναι ο μεγάλος κίνδυνος με την ωραιοποίησης της βιομηχανίας του σεξ. Νεαρά κορίτσια, όπως εγώ, βλέπουν μόνο τα θετικά προσφέρει και δεν μπορούν να διακρίνουν τα αρνητικά» λέει μιλώντας στο podcast,  Girls One Kitchen.

Top model που κάνει τα πάντα

Κάπως έτσι γεννήθηκε η Lana Rhoades. Στα 18 της μετακόμισε στο Σικάγο και έπιασε δουλειά σε ένα εστιατόριο-παμπ. Παράλληλα έκανε τις πρώτες της γυμνές φωτογραφίσεις. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην... Μέκκα του πορνό, το Λος Άντζελες και κυνήγησε μια καριέρα.

Με εμφάνιση top model και την αφέλεια έφηβης η Lana είχε όλο το πακέτο που αναζητούν οι παραγωγοί. Το γραφείο μάνατζερ που την ανέλαβε την προμόταρε ως το νέο ανερχόμενο αστέρι που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα.

«Ήμουν τόσο αφελής. Δεν ήξερα τίποτα για αυτό τον κόσμο. Με το που κατέβηκα από το αεροπλάνο οι αντζέντηδες με πλησίασαν και ήξεραν πώς να με πατρονάρουν.

Θα σας ακουστεί χαζό αλλά στην αρχή δεν ήξερα ότι πρέπει να κάνω κανονικό σεξ. Δεν σκεφτόμουν καθόλου τι πρέπει να κάνω για να γίνω πορνοστάρ. Σκεφτόμουν μόνο το γκλάμουρ της υπόθεσης» υποστηρίζει η Lana Rhoades.

Αρχικά είπε στο γραφείο που θα την εκπροσωπούσε πως ήθελε να κάνει σκηνές μόνο με γυναίκες αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. «Μου είπαν ότι πρέπει να δουλέψω με άντρες αλλιώς δεν θα με αναλάμβαναν» αναφέρει.

Με... όπλο τα χρήματα την πίεσαν να κάνει όσο πιο ακραία πράγματα μπορούσε. «Τα παρουσίαζαν όλα όμορφα με στόχο φυσικά να κάνω περισσότερα για λιγότερα χρήματα που σημαίνει ότι αυτοί θα έβγαζαν πιο πολλά. Δεν τους ενδιαφέρουν τα κορίτσια. Θέλουν μόνο να ικανοποιούν τους παραγωγούς και τις εταιρίες. Μιλάμε για άντρες από 40 έως 60 ετών που δουλεύουν στη βιομηχανία 20-30 χρόνια. Ξέρουν πολύ καλά να χειραγωγούν τα μυαλά 18χρονων και 20χρονων κοριτσιών και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» τονίζει και προσθέτει:

«Δεν με πίεσαν να κάνω κάτι παρά τη θέληση μου αλλά βρέθηκα σε μια κατάσταση που θεωρούσα ότι είναι αδύνατο να πω όχι. Ουσιαστικά δεν έλεγα ποτέ όχι. Ήμουν τόσα νέα και ένιωθα ότι πρέπει να τους ικανοποιήσω όλους και κυρίως να κάνω ευτυχισμένο τον ατζέντη μου. Ήθελα να είναι χαρούμενοι οι παραγωγοί, ήθελα να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος και μου έλεγαν ότι θα είμαι τόσο καλή. Μπορεί όταν έκαναν κάτι να πέθαινα μέσα σου αλλά είχα πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου και έλεγα σε όλους ευχαριστώ για την δουλειά που μου δίνετε».

Τρελά και ακραία πράγματα

Με τη Lana Rhoades να έχει πλέον τη φήμη του «κοριτσιού που τα κάνει όλα» οι μάνατζερ της έκλειναν όλο και πιο ακραία γυρίσματα. Οι παραγωγοί ζητούσαν όλο και κάτι περισσότερο σε σημείο που πήγαινε στα γυρίσματα τρομοκρατημένη.

«Έχω φίλες που τις έπνιγαν και έχασαν τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια μιας σκηνής. Γίνονται τρελά και ακραία πράγματα που μπορούν να σου αφήσουν σωματικά προβλήματα για την υπόλοιπη ζωή σου. Ευτυχώς εμένα δεν μου έμεινε κάποιο πρόβλημα. Δεν λέω ότι κάθε σκηνή που γύρισα ήταν φρικτή όμως υπάρχουν κάποιες που θα μπορούσαν να μου κάνουν ζημιά. Ειδικά κάποιες ήταν πραγματικά τραυματικές για εμένα. Είτε αυτό αφορούσε σκηνές με κάποιον πολύ ηλικιωμένο, είτε επειδή με πίεζαν να κάνω κάτι ακραίο το οποίο το φοβόμουν. Αυτό σίγουρα είναι πολύ τραυματικό» τονίζει.


Η Lana Rhoades έχει μάλιστα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία κατά του περιβόητου παραγωγού-πορνοστάρ Pierre Woodman (στη φωτό ποζάρουν μαζί). Οι ατζέντηδες είπαν στον Woodman ότι η Rhodes είναι διαθέσιμη να κάνει τα πάντα χωρίς να έχουν την συγκατάθεση της. Σύμφωνα με την ίδια στα γυρίσματα την πίεσε να κάνει πράγματα και την κακοποίησε.

Ναρκωτικά, κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας

Τελικά η πορεία της στο πορνό κράτησε για περίπου οκτώ μήνες. Συγκεκριμένα δούλεψε δύο τετράμηνα κάνοντας ένα μεγάλο διάλειμμα μεταξύ τους.  «Οι τραυματικές εμπειρίες και η πίεσε για πιο ακραίες σκηνές ήταν 100% ο λόγος που άφησα τη βιομηχανία» τονίζει. Η ίδια δεν θέλει να μιλήσει με λεπτομέρειες για εκείνη την περίοδο αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και είχε χάσει την ψυχολογική της ισορροπία. Μόνο υπό την επήρεια ουσιών μπορούσε να λειτουργήσει στα γυρίσματα.

Σε ένα περιβόητο, στον κόσμο του πορνό, περιστατικό η Rhoades επιτέθηκε στην συνάδελφο της Adriana Chechik και προσπάθησε να την πνίξει. Στη συνέχεια έπεσε στον ωκεανό λέγοντας πως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της. Λίγο μετά τα 20 της βρέθηκε να παλεύει με την κατάθλιψη, να πρέπει να πάρει ναρκωτικά για να γυρίσει σκηνές και να έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Καταδίκη

Ψάχνοντας για διέξοδο διαπίστωσε ότι μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα μέσω των social media αλλά και από κάποιες άλλες επί πληρωμή πλατφόρμες με ερωτικές φωτογραφίες. Στα 24 της πλέον η Rhoades έχει περίπου 15κεατ. followers στο Instagram και βγάζει πολύ μεγάλα ποσά. Έχει αγοράσει δύο σπίτια, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και ζει μια πολύ άνετη ζωή.

Παραδέχεται όμως ότι το πέρασμα της από την βιομηχανία του πορνό την έχει σημαδέψει για πάντα. «Δεν μπορώ να κρυφτώ από αυτό. Όπου και να πάω όλοι με έχουν δει να πηδιέμαι. Πρέπει να το αντιμετωπίζω όσο καλύτερα μπορώ. Νιώθω ότι στα 24 μου έχω μια ισόβια καταδίκη πάνω από το κεφάλι μου» τονίζει.

Η ιστορία της Lana Rhoades υπενθυμίζει πως όσο και αν ωραιοποιήσει κάποιος τη βιομηχανία του πορνό πάντα υπάρχει ένα τίμημα που καλούνται να πληρώσουν ακόμα και αυτοί που φτάνουν στην κορυφή της πυραμίδας.