«Ήμουν οχτώ χρόνια παντρεμένη με τον πραγματικό Λύκο της Wall Street»


Η Ναντίν Μακαλούσο ήταν παντρεμένη για οκτώ χρόνια με τον Τζόρνταν Μπέλφορτ, τον άνθρωπο πάνω στον οποίο βασίστηκε η ταινία του Μαρτίν Σκορσέζε. Η Μακαλούσο, την οποία υποδύθηκε η Μάργκο Ρόμπι, λέει πώς όλα όσα είδαμε στο φιλμ είναι αλήθεια αλλά έχει τις ενστάσεις της για το πώς παρουσιάστηκαν

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την ημέρα που ο «Ο Λύκος της Wall Street» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε έμοιαζε αποτέλεσμα μυθοπλασίας αλλά ήταν βασισμένη στην ζωή του Τζόρνταν Μπέλφορτ.

Η Ναντίν Μακαλούσο ήταν παντρεμένη για οκτώ χρόνια με τον πραγματικό «Λύκο». Την υποδύθηκε η Μάργκο Ρόμπι σε έναν ρόλο που εκτόξευσε την καριέρα. Η Μακαλούσο με ένα κείμενο της στο περιοδικό Newsweek τονίζει πώς ό,τι είδαμε στην ταινία ήταν βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ακόμα και σκηνές που έμοιαζαν ακραίες ή πολύ κινηματογραφικές.

Το κείμενο της Νταντίν Μακαλούσο:

«Όταν μου τηλεφώνησε το γραφείο του Μάρτιν Σκορσέζε και μου επιβεβαίωσε ότι θα έκαναν μια ταινία για τον πρώην σύζυγο, Τζόρνταν Μπέλφορτ η πρώτη μου σκέψη ήταν: Ω Θεέ μου! Πραγματικά δεν ήθελα ο πόνος της ζωής μου και γάμος-ελληνική τραγωδία να ανέβει στο κινηματογραφικό πανί.

Τα απομνημονεύματα του πρώην συζύγου μου, «The Wolf of Wall Street», τα οποία αφηγούνταν την περιβόητη καριέρα του ως χρηματιστή στη Νέα Υόρκη, είχαν ήδη δημοσιευτεί το 2007. Ο Τζόρνταν είναι ένας άνθρωπος που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν, οπότε δεν έπρεπε να εκπλαγώ όταν έμαθα ότι γυριζόταν μια ταινία για τη ζωή του.

Όμως, μέχρι εκείνο το σημείο της ζωής μου, γύρω στο 2012, είχα κάνει τόση πολλή δουλειά στον εαυτό μου μέσω της θεραπείας και συνειδητοποίησα ότι αυτό το πράγμα ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμένα. Παραδόθηκα στη διαδικασία και αποδέχθηκε ότι θα ερχόταν. Η ταινία δεν θα γινόταν από τη δική μου προοπτική, κάτι το οποίο ήταν σκληρό, αλλά δεν είχα επιλογή.

Όταν πρωτογνώρισα τον Τζόρνταν, ήταν στο Χάμπτον στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ήμουν 22 ετών και έκανα μόντελινγκ. Το αγόρι μου εκείνη την εποχή μου είπε: Θέλεις να πάμε στο πάρτι στο δυτικό Χάμπτον σε ένα σπίτι στην παραλία;. Του λέω: Φυσικά. Ήταν ένα πάρτι που αποτελούσε παράδειγμα της υπερβολής της Wall Street, χρήματα και νεότητα. Ήθελα αμέσως να φύγω.

Σταματήσαμε και θυμάμαι να μπαίνω στο σπίτι. Υπήρχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και συμπεριφέρονταν πολύ περίεργα. Δεν είχα ιδέα ότι είχαν πάρει όλοι ναρκωτικά. Ήταν όλοι εκεί με τις γυναίκες τους, αλλά έκαναν άσεμνα και περίεργα σχόλια. Εκείνη η σκηνή όπου κάποιος ξεγυμνώνεται μπροστά μου ήταν αληθινή. Η ταινία το παρουσίασε σωστά. Αλήθεια τρομοκρατήθηκα. Ήμουν 22 ετών και είπα στον τότε φίλο μου: Πρέπει να φύγουμε από αυτό το πάρτι, και φύγαμε αμέσως. Ο Τζόρνταν με αναζήτησε μετά το πάρτι. Καταλήξαμε να ερωτευτούμε και να παντρευτούμε.

Ο γάμος μας κράτησε οκτώ χρόνια. Φυσικά, υπήρξαν μερικές καλές στιγμές, δεν ήταν όλα φρικτά. Όμως ο εθισμός του στα ναρκωτικά επέμεινε και είχαμε καυγάδες συνέχεια. Η τελευταία σταγόνα ήρθε όταν αρχίσαμε να επισκεπτόμαστε μαζί έναν σύμβουλο για τα ναρκωτικά. Μια μέρα, όταν ο Τζόρνταν είχε χάσει το ραντεβού μας, με κοίταξε και είπε: «Αν δεν χωρίσεις αυτόν τον άντρα, θα πάθεις καρκίνο».

Κάτι έσπασε μέσα μου και εκείνο το βράδυ. Κανόνισα μια συνάντηση-παρέμβαση με τον Τζόρνταν. Του είπα: «Δεν θα κάτσω εδώ να σε βλέπω να σκοτώνεις τον εαυτό σου όπως όλοι οι άλλοι μόνο και μόνο επειδή τους βγάζεις χρήματα, δεν θα είμαι μέρος αυτού».

Ένα χρόνο αργότερα, συνελήφθη και αργότερα καταδικάστηκε για ξέπλυμα χρήματος και απάτη χρεογράφων. Τότε ένιωσα ότι μπορούσα να τον αφήσω. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έφυγα επειδή έχασε όλα μας τα χρήματα, αλλά τελείωσα τον γάμο μας γιατί ένιωσα ότι επιτέλους μπορούσα. Ένιωσα ασφαλής.

Όταν έφυγε, ήμουν τόσο χαρούμενη, επιτέλους ένιωσα ελεύθερη. Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια του γάμου μας, είχα ξεκινήσει μια επιχείρηση. Οπότε μπορούσα να επικεντρωθώ σε αυτό και τα παιδιά μου για να κρατηθώ. Αλλά δεν πήρα χρήματα από τον Τζόρνταν, έφυγα χωρίς σχεδόν τίποτα.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, γνώρισα έναν υπέροχο άντρα που ζούσε στην Καλιφόρνια και τελικά μετακόμισα εκεί με τα παιδιά μου για να κάνω μια νέα αρχή. Ένιωθε πολύ καλά. Τώρα είμαι με τον άντρα μου 22 χρόνια και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Από νωρίς, ο Τζόρνταν κι εγώ κάναμε μια συνειδητή επιλογή να είμαστε φιλικοί ο ένας με τον άλλον και πάντα βάζαμε τα παιδιά μας πρώτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τις στιγμές μας, αλλά επιλέξαμε να συνεννοηθούμε. Όταν τα παιδιά ήταν μικρότερα, ερχόταν για τα Χριστούγεννα ή την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Όταν έφτασα κοντά στα 40, αποφάσισα να επιστρέψω στις σπουδές και να γίνω θεραπεύτρια. Τελείωσα με την επιχείρηση ενδυμάτων και ήθελα να προσφέρω, γιατί πιστεύω ότι η θεραπεία μου έσωσε τη ζωή. Κατά τη διάρκεια μιας πολύ ταραχώδους περιόδου, η θεραπεία ήταν σε θέση να μου παρέχει έναν ασφαλή χώρο όπου θα μπορούσα να επεξεργάζομαι τα συναισθήματά μου κάθε εβδομάδα.

Επέστρεψα στις σπουδές και πήρα το μεταπτυχιακό μου για να γίνω εξουσιοδοτημένη θεραπεύτρια. Ενώ έκανα τις 3.000 ώρες εργασίας που απαιτούνται για να άδεια άσκησης, αποφάσισα να πάρω το διδακτορικό μου και τελικά άνοιξα το δικό μου ιατρείο, Εκεί αρχικά βοηθούσα ζευγάρια ή άτομα που έπασχαν από άγχος και κατάθλιψη.

Όταν, το 2013 ανακάλυψα ότι θα γυριζόταν η ταινία για τη ζωή του Τζόρνταν, έκανα θεραπείες. Εκεί είχα έναν ασφαλή χώρο για να επεξεργαστώ τα συναισθήματά μου. Ήμουν απογοητευμένη που οι οδυνηρές μου εμπειρίες θα ήταν σε μια οθόνη και θα μπορούσε να τις δει όλος ο κόσμος.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι ήταν περίπου ήταν ίδια εποχή που έγινε θεραπεύτρια. Σκέφτηκα: Θεέ μου, ποιος θα έρθει σε μένα τώρα;  Αλλά κατά έναν ειρωνικό τρόπο, όταν οι άνθρωποι το έμαθαν, πολλοί από αυτούς είπαν: Περίμενε, πέρασες αυτό και είσαι έτσι τώρα; Θέλω να έρθω σε σένα. Οπότε στην πραγματικότητα αυτό για το οποίο ανησυχούσα ήταν κάτι που με βοήθησε.

Καθώς η πρακτική μου προχωρούσε, πολλές γυναίκες που βρίσκονταν σε καταχρηστικές σχέσεις ή τραυματισμούς δεσμούς έλκονταν προς το μέρος μου και έγινε πραγματικό πάθος. Πριν από περίπου πέντε χρόνια, άρχισα να κάνω εκτεταμένη έρευνα για το τραυματικούς δεσμούς, όπου ένα άτομο δημιουργεί δεσμό με κάποιον μετά από ένα επαναλαμβανόμενο, κυκλικό μοτίβο κακοποίησης, και γράφω ένα βιβλίο για το θέμα.

Πριν βγει η ταινία το 2013, ζήτησα από τους παραγωγούς να αλλάξουν το όνομά μου. Δεν είχα καμία δημιουργική συμβολή και δεν έβγαλα χρήματα από την ταινία. Όταν με πήραν τηλέφωνο το γραφείο του Σκορσέζε και με ρώτησαν αν θα συναντηθώ με τη Μάργκο Ρόμπι, η οποία έπαιξε στην ταινία, είπα ναι. Μου άρεσε που τη γνώρισα. Ήταν 22 ετών, την ηλικία που είχα όταν πρωτογνώρισα τον Τζόρνταν. Είχε μαζί της τον προπονητή ομιλίας και με μαγνητοφώνησαν για να μάθει την προφορά μου από το Μπρούκλιν.

Η ταινία με απεικόνιζε να τσακώνομαι με τον Τζόρνταν για τις σχέσεις του με άλλες γυναίκες. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις έντονες διαφωνίες μας αφορούσαν τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για το Χόλιγουντ, αλλά η ταινία ωραιοποιεί τα ναρκωτικά, τη διαφθορά, την απληστία και την προδοσία που υπήρχε στη ζωή μας. Δεν είναι τόσο αστείο, είναι πραγματικά οδυνηρό για τους ανθρώπους που το έζησαν. Κατά τη γνώμη μου, ήταν πραγματικά ένα δράμα, όχι μια κωμωδία.

Πολλοί ρώτησαν γιατί δεν έχω μιλήσει νωρίτερα για να μοιραστώ τη δική μου οπτική. Πρώτα ήθελα να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά μου ήταν πλέον λειτουργικοί ενήλικες. Κυρίως είχα ευθύνη απέναντι στα παιδιά.

Δεύτερον, έχω γίνει ειδικός, όχι μόνο προσωπικά αλλά και επαγγελματικά, στην έξοδο από ταραχώδεις σχέσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για να εκπαιδεύσω και να ενδυναμώσω τις γυναίκες. Τίποτα που κάνω δεν είναι για να βλάψω τον Τζόρνταν, αυτό είναι για κάθε γυναίκα που έχει περάσει κάτι τέτοιο και έχει το δικαίωμα να μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία της».