«Γέννησα τον γιό μας κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Metallica»

 


Η Τζόις και ο Τζέιμι παρακολουθούσαν συναυλία της κορυφαίας μέταλ μπάντας όταν ήρθαν οι πόνοι της γέννας. Το αγοράκι τους γεννήθηκε στο ιατρείο του σταδίου


Ένα είναι βέβαιο για τον μικρό Λουάν Τζέιμς: Ήταν μοιραίο να γίνει φανατικός θαυμαστής των Metallica. Γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μια συναυλίας της κορυφαίες μέταλ μπάντας. Η μητέρα του Τζόις Φιγκέιρο αφηγείται την απίστευτη ιστορία και την επικοινωνία που είχε με τα μέλη των Metallica.

«Ο Τζέιμι κι εγώ γνωριστήκαμε στο σχολείο, όταν ήμασταν 12 χρονών , και αρχίσαμε να βγαίνουμε δύο χρόνια μετά. Τώρα είμαστε παντρεμένοι εδώ και 17 χρόνια. Έχουμε ένα στούντιο τατουάζ στη Βραζιλία, λατρεύουμε την ροκ και την μέταλ μουσική και έχουμε δουλέψει με πολλούς μουσικούς», αφηγείται η Τζόις στον Guardian.

«Όταν γίναμε γονείς στη Λετίσια [την πρώτη κόρη τους] έγινε πιο δύσκολο να πηγαίνουμε σε συναυλίες. Αλλά, όταν οι Metallica ανακοίνωσαν ότι έρχονται στη Βραζιλία το 2020, δεν διστάσαμε να αγοράσουμε εισιτήρια: ήταν ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα. Ο πατέρας του Τζέιμι, ο οποίος έχει πεθάνει, συνήθιζε να ακούει το συγκρότημα όλη την ώρα.

Εξαιτίας της πανδημίας, η συναυλία αναβλήθηκε για το Μάιο του 2022. Ανακάλυψα ότι ήμουν ξανά έγκυος και συνειδητοποίησα ότι την ημέρα των Metallica θα βρισκόμουν στη 39η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Σκεφτόμουν να δώσω το εισιτήριό μου, αλλά μετά έμαθα ότι θα υπήρχε μια ειδική ζώνη στο στάδιο για εγκύους.

Λίγες μέρες πριν από τη συναυλία, ρωτήσαμε το γιατρό τι μας συμβουλεύει να κάνουμε. Αυτός μας είπε: “Νιώθεις καλά, θα κάθεσαι, όλα θα πάνε καλά”. Με συμβούλευσε μόνο να ξεκουραστώ και να μη ζορίσω τον εαυτό μου στη συναυλία και να μην ‘χτυπιέμαι’.

Όταν φτάσαμε στο στάδιο, ένιωθα πολύ καλά. Σκεφτόμουν: “Αισθάνομαι καλά, σύντομα θα βγουν οι Metallica, ζω το όνειρό μου”. Μάλιστα κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα γιατί ήμουν τόσο χαρούμενη που βρισκόμουν εκεί. Ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό, ειδικά μετά την πανδημία. Αλλά την ώρα που ανέβηκε η μπάντα στη σκηνή, άρχισα να νιώθω συσπάσεις.

Όταν γεννούσα την Λετίσια, ο τοκετός είχε διαρκέσει 36 ώρες, οπότε σκέφτηκα: “Εντάξει, μπορώ να το αντέξω, τουλάχιστον θα δω τη μισή συναυλία”. Προσπαθούσα να κάνω υπομονή και σκεφτόμουν: “Πρέπει να δω τους Metallica”.

Έπαιξαν το αγαπημένο μου τραγούδι, “Whiskey in The Jar”. Αλλά τότε, στο δεύτερο μισό του τραγουδιού, οι συσπάσεις δυνάμωσαν. Ο Τζέιμι με παρακολουθούσε συνεχώς ανήσυχος: Έβλεπε ότι υποφέρω. Ειδοποιήσαμε τους άντρες του σεκιούριτι και ο Τζέιμι τούς είπε ότι γεννάω. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Είπαν: “Θεέ μου, έρχεται το μωρό;”

Τότε επικράτησε μια τρέλα: Άρχισαν να τρέχουν γύρω γύρω, προσπαθώντας να προετοιμαστούν. Μας μετέφεραν στην κλινική στο πλάι της σκηνής. Κράτησε τέσσερα λεπτά ή κάτι τέτοιο, αλλά μού φάνηκαν μια αιωνιότητα. Οι Metallica συνέχιζαν να παίζουν.

Φτάνοντας στην κλινική τους σταδίου -όπου μας περίμενε ένας γιατρός και μια ομάδα πρώτων βοηθειών- έσπασαν τα νερά μου. Οι άντρες της ασφάλειας είχαν καλέσει ασθενοφόρο, αλλά το μωρό γεννήθηκε μόλις σε 10-15 λεπτά. Την ώρα που οι Metallica έπαιζαν το τελευταίο τραγούδι τους, Enter Sandman.

Αλλά το μωρό δεν έκλαψε και είχε ένα μωβ χρώμα στο πρόσωπο. Δεν μιλούσε κανένας. Ο Τζέιμι άρχισε να προσεύχεται. Ο γιατρός έκοψε τον ομφάλιο λώρο και επιτέλους το μωρό άρχισε να κλαίει, την ώρα που τελείωνε η συναυλία. Πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν από τη σκηνή και το κοινό ζητωκραύγαζε. Όλοι άρχισαν να κλαίνε. Ήταν μια μαγική στιγμή».

Την ώρα που οι χιλιάδες κόσμου έφευγαν από το στάδιο, εμάς μας συνόδευαν στο ασθενοφόρο. Όταν μας είδαν, κατάλαβαν ότι ένα μωρό είχε έρθει στον κόσμο και όλοι άρχισαν να χειροκροτούν  και να μας δίνουν συγχαρητήρια για το «μωρό Metallica».

Νόμιζα ότι θα είναι απλώς μια αστεία ιστορία για να τη λέω στους φίλους μου και τους πελάτες μας, αλλά η είδηση κυκλοφόρησε παγκοσμίως. Ξεκίνησε από μια τοπική εφημερίδας και μετά έφτασε στην τηλεόραση της Βραζιλίας και οι ρεπόρτερ άρχισαν να φτάνουν στο νοσοκομείο.

Ανακαλύψαμε ότι η ομάδα των Metallica προσπαθούσε να μας εντοπίσει μέσω του Instagram και μας ρώτησαν αν θα θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Εννοείται πως δεχτήκαμε.

Όταν μας κάλεσαν, ο Τζέιμι έβαλε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και ακούσαμε: “Γεια σας, είμαι ο Τζέιμς (Χέτφιλντ) από τους Metallica ”. Δεν το πίστευα, νόμιζα ότι μας έκαναν πλάκα. Ο Τζέιμς ήταν πολύ ευγενικός. Ρώτησε αν ήμουν καλά, αν το μωρό ήταν υγιές. Του αφηγηθήκαμε όλη την ιστορία. Έχει τρία παιδιά και μας είπε ότι το δεύτερο είχε έρθει πιο γρήγορα από το πρώτο και το τρίτο ακόμα πιο γρήγορα, γιατί ξέρει το δρόμο. Ξεσπάσαμε σε γέλια.

Είχαμε ήδη επιλέξει το όνομα Λουάν για το μωρό, αλλά ο κόσμος άρχισε να μας προτείνει να του δώσουμε ένα όνομα σχετικό με τους Metallica. Νιώσαμε τόσο κοντά στον Τζέιμς (Χέτφιλντ) όταν μιλήσαμε μαζί του στο τηλέφωνο που αποφασίσαμε να του δώσουμε, ως δεύτερο όνομα, το Τζέιμς. Τώρα δεν προβλέπεται να ακούσει στη ζωή του άλλη μουσική πέρα από μέταλ. Ο παππούς του θα είναι περήφανος γι’ αυτόν».