Η φρικτή δολοφονία μιας 10χρονης αποκάλυψε ένα τερατώδες δίκτυο


Η Εμίλια βγήκε από το σχολείο και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της. Η απαγωγή και η δολοφονία της σόκαρε το Εκουαδόρ και αποκάλυψε ένα ολόκληρο δίκτυο με πελάτες που ζητούσαν υλικό με παιδιά

Όταν έλαβε την… παραγγελία ο Χοσέ Φαμπιάν Νέρο θυμήθηκε την Εμίλια. Το 10χρονο κοριτσάκι που ερχόταν, με τη μητέρα και την αδελφή της, στα μαθήματα χορού που παρέδιδε. Την παραμόνευε από τις 5 Δεκεμβρίου έξω από το σχολείο της στην Λόχα, μια μικρή πόλη στα νότια του Εκουαδόρ. Όμως η Εμίλια ποτέ δεν έφευγε μόνη της. Ο «Ελ Τσίνο», όπως τον αποκαλούσαν όσοι τον γνώριζαν, ήταν αποφασισμένος. Τα 1.000 δολάρια που του είχε υποσχεθεί ο σύνδεσμος, αν ικανοποιούσε την επιθυμία του πελάτη, ήταν μεγάλο ποσό.

«Θα σε πάω εγώ σπίτι»

Εκείνη την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 η Εμίλια έφταιξε στο σχολείο χριστουγεννιάτικα δώρα για την οικογένεια της. Δεν θα τους τα έδινε ποτέ. Ο Νέρο την είδε να βγαίνει από το σχολείο αλλά αυτή τη φορά κανείς δεν την περίμενε. Η Εμίλια θα επέστρεφε στο σπίτι με το λεωφορείο, καθώς η απόσταση ήταν μικρή.

Βγαίνοντας από το κτίριο η μικρή στάθηκε και μέτρησε τα χρήματα που είχε και διαπίστωσε ότι δεν της έφταναν για εισιτήριο. Μπήκε σε ένα κοντινό κατάστημα του οποίου τον ιδιοκτήτη γνώριζε. Της έδωσε το ποσό που της έλειπε και του είπε: «Ευχαριστώ πολύ, θα σας τα φέρω τη Δευτέρα». Βγήκε στο δρόμο και κατευθύνθηκε προς τη στάση.

Ο Νέρο την πλησίασε και το κορίτσι δεν ανησύχησε. Ήταν ο δάσκαλος χορού της μητέρας και της αδελφής της. Όταν της είπε ότι θα την πάει αυτός στο σπίτι δέχθηκε. Κάμερα τράπεζας τους κατέγραψε να περπατούν μαζί στο πεζοδρόμιο. Ήταν οι τελευταίες εικόνες της Εμίλια. Δεν θα την έβλεπε ποτέ ξανά κανείς ζωντανή.

Συναγερμός και η φρικτή αποκάλυψη

Οι ώρες περνούσαν και η 10χρονη δεν επέστρεφε στο σπίτι. Η οικογένεια ξεκίνησε άμεσα την αναζήτηση. Μέχρι και συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και δάσκαλοι έψαχναν την Εμίλια. Το πρόσωπο της είχε ανέβει στα social media και ολόκληρη η πόλη τέθηκε σε συναγερμό. Μέσα στις επόμενες μέρες η εξαφάνιση της Εμίλια πήρε εθνικές διαστάσεις. Με πορείες ο κόσμος ζητούσε να βρεθεί η μικρή και να μπει τέλος στην αγωνία.

Η Εμίλια όμως ήταν ήδη νεκρή. Τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της το διαμελισμένο και καμένο κορμάκι της βρέθηκε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή στα προάστια της Λόχα.

Η σύλληψη του «Τσίνο»

Η αστυνομία αναγνώρισε τον Νέρο από τα πλάνα της κάμερας και τον συνέλαβε. Ο δάσκαλος χορού που διοργάνωνε παιδικά πάρτι και στο Facebook πόζαρε με τα δύο δικά του παιδιά θα αποκάλυπτε μια ιστορία που θα σόκαρε ολόκληρο το Εκουαδόρ.

Μετά από εξαντλητική ανάκριση ο Νέρο παραδέχθηκε ότι είχε απαγάγει την Εμίλια. Τη προσέγγισε και της είπε ότι θα πάνε μαζί στο σπίτι της. Ο ξάδελφος του Μανουέλ Αμπουλούλδι, που είχε ταξί, τους μετέφερε σε ένα μοτέλ στα βόρεια της πόλης. Εκεί έδωσε στο κορίτσι έναν χυμό με ηρεμιστικά. «Γιατί το έκανες;» ρώτησαν οι αστυνομικοί και ο «Τσίνο» προχώρησε στη μεγάλη αποκάλυψη.

Η Τάνια και το δίκτυο

«Μου το είχε ζητήσει η Τάνια. Ήταν η παραγγελία ενός πελάτη. Ήθελε φωτογραφίες και βίντεο με ένα μικρό κορίτσι και πλήρωνε καλά» είπε.

Η Τάνια Γιουλέκσι ήταν μια τρανσέξουαλ στρίπερ και ο εγκέφαλος της συμμορίας. Οι πελάτες την προσέγγιζαν μέσα της σελίδας «Inocentes 10» που είχε στο Facebook και έκαναν την… παραγγελία τους. Ζητούσαν ερωτικό υλικό με παιδιά και η Τάνια τους χρέωνε έως και 5.000 δολάρια. Ο Νέρο και ο ξάδελφος του ήταν τα όργανα. Έβρισκαν παιδιά, τα απήγαγαν, τα νάρκωναν και κατέγραφαν τη σεξουαλική τους κακοποίηση. Έστελναν το υλικό στην Τάνια η οποία το προωθούσε.

Το είχαν κάνει πολλές φορές όμως τα παιδιά ναρκωμένα και φοβισμένα δεν μιλούσαν. Τα επέστρεφαν στο σημείο που τα είχαν απαγάγει και σχεδίαζαν την επόμενη απαγωγή. Το δίκτυο δρούσε και σε άλλες πόλεις του Εκουαδόρ και δεν αποσαφηνίστηκε ποτέ πόσα ακριβώς ήταν τα θύματα.

Η δολοφονία της Εμίλια

Γιατί όμως ο Νέρο δεν επέστρεψε την Εμίλια όμως είχε κάνει και με τα άλλα παιδιά. «Η υπόθεση πήρε άμεσα πολύ μεγάλη διάσταση. Φοβήθηκα» θα πει. Πήγαν το κορίτσι σε έναν χώρο, που είχε νοικιάσει ο «Τσίνο», στο στάδιο της πόλης. Εκεί την σκότωσαν. Ο Νέρο αποκάλυψε πως το πτώμα άρχισε γρήγορα να μυρίζει και αποφάσισε να το διαμελίσει. «Το έβαλα σε δύο σάκους και με το ταξί του ξαδέλφου μου πήγαμε στο μέρος που το βρήκατε. Εκεί του έριξα βενζίνη και το έκαψα» θα πει ο ίδιος.

Η καταδίκη και οι πελάτες που δεν τιμωρήθηκαν

Οι Αρχές δεν πήραν άλλες πληροφορίες από τον «Τσίνο». Αυτοκτόνησε στη φυλακή την επόμενη μέρα της ομολογίας του. Η Τάνια και ο Μανουέλ οδηγήθηκαν σε δίκη. Επιχείρησαν να πείσουν ότι δεν είχαν σημαντική εμπλοκή αλλά δεν έπεισαν. Η υπόθεση τελεσιδίκησε στις 17 Δεκεμβρίου 2019, δύο χρόνια και δύο μέρες μετά την απαγωγή της Εμίλια. Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 40 χρόνια φυλάκιση έκαστος.

Η υπόθεση της Εμίλια σόκαρε το Εκουαδόρ και αποκάλυψε ένα ολόκληρο δίκτυο του οποίου η έκταση δεν «χαρτογραφήθηκε» πλήρως. Η συμμορία των τριών τιμωρήθηκε αλλά όχι και οι πελάτες. Σε συνέντευξη του ο πατέρας της Εμίλια, Άνχελ Μπεναβίδες αποκάλυψε  ότι δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού ο Χοσέ Φαμπιάν Νέρο επισκέφθηκε την οικογένεια στο σπίτι για να τη… στηρίξει και να ρωτήσει αν μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση.