Κρις και Τάμι: H καταστροφή του παραμυθένιου ζευγαριού του wrestling


Ερωτευμένοι από το σχολείο o Κρις Καντίνο και η Τάμι Λιν Σιτς μπήκαν στον κόσμο του wrestling και έλαμψαν. Το φινάλε όμως ήταν τραγικό και για τους δύο

H ιστορία του Κρις και της Τάμι ξεκίνησε σαν ρομαντική ταινία. Το ζευγάρι, που ήταν μαζί από το σχολείο, κατάφερε όχι μόνο να μπει στο κόσμο του wrestling, αλλά και να λάμψει. Το φινάλε όμως ήταν το απόλυτο δράμα και περιείχε ναρκωτικά, απιστία, φυλακή και θάνατο.

Η γνωριμία και ο έρωτας

O Κρις ή Κουκ, όπως τον αποκαλούσε η οικογένεια του, γεννήθηκε το 1972 στο Νιού Τζέρσεϊ. Λάτρεψε το wrestling από την παιδική του ηλικία λόγω του παππού του που είχε κάνει μια καλή πορεία στο άθλημα. Σε ηλικία μόλις 14 ετών έδωσε τον πρώτο του αγώνα.

Η Τάμι, μόλις οκτώ μήνες μικρότερη από τον Κρις, μεγάλωσε σε μια πολύ αυστηρή οικογένεια και το όνειρο της ήταν να κάνει καριέρα στην αισθητική χειρουργική.

Ο Κρις και η Τάμι πήγαιναν στο ίδιο γυμνάσιο αλλά γνωρίστηκαν σε έναν αγώνα wrestling. O Κρις ήταν πάνω στον ρινγκ και η Τάμι στο κοινό. «Ο αντίπαλος του τον κρατούσε με κεφαλοκλείδωμα και τον ρώτησε αν έχει δει την ξανθιά με τα άσπρα. Φυσικά και ο Κρις την είχε προσέξει» θα πει ο αδελφός του Τζόνι Ρέι Καντίντο.

Η ξανθιά με τα άσπρα ήταν η Τάμαρα «Τάμι» Σιτς. Συστήθηκαν με τον Κρις μετά τον αγώνα και κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση τους. «Ήταν ο απόλυτος έρωτας. Περνούσαν όλο τον χρόνο μαζί. Η Τάμι έγινε η δεύτερη εμμονή του Κρις μετά το wrestling. Ήταν τρελός γι’ αυτή, απολύτως τρελός» θα πει ο αδελφός του.

«Σε έναν σχολικό χορό ο Κρις είχε πάει με άλλη κοπέλα. Η Τάμι τον περίμενε έξω στο αυτοκίνητο της. Ο Κριτς παράτησε το ραντεβού του και έφυγε με την Τάμι. Δεν ήταν ευγενικό αλλά έτσι είναι ο έρωτας» τονίζει η μητέρα του Πέγκι Ρέι.

Η Τάμι μπαίνει μέσα στο όνειρο του Κρις

Ολοκληρώνοντας το σχολείο ο Κρις ήθελε να κυνηγήσει το όνειρο του στο wrestling και η Τάμι ήθελε να είναι μαζί του. Όταν λοιπόν ήρθε η πρόταση από την εταιρία του Τζιμ Κορνέτ «Smoky Mountain Wrestling» μετακόμισαν στο Τενεσί. Τα λεφτά ήταν πολύ λίγα αλλά για την Κρις ήταν η ευκαιρία που έψαχνε.

«Στην αρχή η Τάμι ήταν απλά το κορίτσι του Κρις. Ήταν συνέχεια μαζί του και κάποιες φορές έβγαζε φωτογραφίες στους αγώνες. Την έβλεπα όμως και έλεγα ότι κάτι έχει και πρέπει να της δώσω ένα ρόλο. Μου ήρθε λοιπόν μια ιδέα. Θα μπορούσε να είναι μάνατζερ του Κρις αρκεί να ήξερε να μιλάει. Και σίγουρα ήξερε, ήταν χαρισματική» λέει ο Κορνέτ και συνεχίζει:

«Σκεφτείτε ότι βρισκόταν στο ανατολικό Τενεσί στις αρχές των 90s. Μιλάμε για μια περιοχή με τεράστιο ποσοστό Ρεπουμπλικανών. Όλοι μισούσαν τους Κλίντον και ειδικά τη Χίλαρι που παρουσιαζόταν δυναμική και παρεμβατική. Είδα λοιπόν μια ευκαιρία να εκνευρίσω κάθε Ρεπουμπλικάνο, κάθε συντηρητικό στην περιοχή. Η Τάμι λοιπόν θα παρουσιαζόταν ως οπαδός της Χίλαρι και των ανεξάρτητων γυναικών. Σύμφωνα με το σενάριο μας είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα γιατί δεν δίναμε ίσες ευκαιρίες σε άντρες και γυναίκες. Τις έδωσα τις σημειώσεις και την άφησα να μιλήσει. Χρειάστηκε μόνο ένα γύρισμα. Ο κόσμος τη μίσησε τόσο πολύ και αυτή το λάτρεψε. Δεν φοβόταν καθόλου παρά τις αντιδράσεις».

«Ήμουν φοιτήτρια ιατρικής. Το wrestling ήταν το πεδίο του Κρις αλλά σκέφτηκα ότι μπορώ να βγάλω έτσι λίγα χρήματα και να είμαι στο πλευρό του» θα πει η ίδια η Τάμι.

Skip και Sunny

Το ζευγάρι στον ρόλο των «heels» (κακών) προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο του wrestling και το 1995 ήρθε η πρόταση από την WWF τον Βινς ΜακΜάχον. Ο Skip και η Sunny, όπως τους μετονόμασε ο ΜακΜάχον, παρουσιάστηκαν ως οι «Bodydonnas» ένα ζευγάρι που έχει εμμονή με τη γυμναστική. Το… gimmick, όπως λέγεται στον κόσμο της επαγγελματικής πάλης, δεν άρεσε στο κοινό, η Sunny όμως άρεσε πάρα πολύ.

Είχε σαγηνεύσει τους οπαδούς του wrestling και γενικότερα τον ανδρικό πληθυσμό. Η καριέρα της εκτοξεύθηκε την ώρα που ο Κρις δεν κατάφερνε να γίνει το μεγάλο όνομα που ονειρευόταν.

«Πέρασε ξαφνικά από ένα 19χρονο κορίτσι σε ένα 24χρονο σύμβολο του σεξ. Η επιτυχία αυτή, μεταμόρφωσε τη ζωή της και αυτή η μεταμόρφωση ήταν από τη μια εκπληκτική αλλά από την άλλη επικίνδυνη», θα πει ο Τζιμ Κορνέτ.

«Λένε ότι ήταν χειριστική και δύστροπή. Προσωπικά πάντα συμπαθούσα την Τάμι. Ναι, ήταν πολύ φιλόδοξη, αυτό δεν είναι αρνητικό αλλά μπορεί να γίνει αν είσαι μια όμορφη γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα», τονίζει από τη μεριά του θρύλος του wrestling Μικ Φόλεϊ.

Παρότι το 1996 οι «Bodydonnas» με τον Zip (Τομ Πρίτσαρντ) ως δεύτερο παλαιστή και τη «Σάνι» ως μάνατζερ, κέρδισαν τον τίτλο, η καριέρα τους στην WWF δεν είχε συνέχεια.  Ο Κρις προσπαθούσε να βρει πρωταγωνιστική θέση στον χώρο και η Τάμι να διαχειριστεί την τεράστια επιτυχία της.

Η σχέση τους διαλύθηκε. Η Τάμι εθίστηκε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και είχε παράνομη σχέση με το μεγάλο αστέρι της WWF, Σον Μάικλς. Παράνομη αλλά όχι κρυφή. Ήταν γνωστό σε όλους στα αποδυτήρια, το γνώριζε ακόμα και ο Κρις αλλά δεν είχε τη δύναμη να απομακρυνθεί από τον μεγάλο του έρωτα.

«Αν ο Σον Μάικλς δεν ήταν τόσο ισχυρός στον χώρο ο Κρις θα τον είχε κάνει κομμάτια. Αλλά ο Κρις αγαπούσε τη δουλειά, δεν ήθελε να κάνει κακό στην εταιρία και τα έθαψε όλα μέσα του» τονίζει ο Τζιμ Κορνέτ. «Απλά ο αδελφός μου δεν μπορούσε να την αφήσει. Την αγαπούσε» θα πει ο Τζον Καντίντο.

Ο Κριτς κατάπιε πολλές απιστίες της Τάμι αλλά δεν την άφησε ποτέ. Καταρρακωμένος όμως ψυχολογικά και προσπαθώντας να ξεπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό εθίστηκε στα παυσίπονα. «Ξεκίνησε για να ξεπεράσει τον πόνο αλλά νομίζω στη συνέχεια τα έπαιρνε για να αντιμετωπίσει και τα συναισθήματα του» λέει ο αδελφός του. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε με το bulling στα αποδυτήρια. «Είναι αλήθεια ότι δεν τον συμπαθούσαν κάποιοι άνθρωποι-κλειδιά στα αποδυτήρια και η ζωή μπορεί να γίνει πολύ σκληρή όταν δεν σε συμπαθούν αυτοί οι άνθρωποι» παραδέχεται ο Μικ Φόλεϊ.

Από την ECW στο Πουέρτο Ρίκο

Το 1996 ο Κρις αποχώρησε από την WWF και μεταπήδησε στην ακραία και αμφιλεγόμενη ECW. Οι απάνθρωποι αγώνες που έδιναν σχεδόν σε καθημερινή βάση οι αθλητές της ECW και οι σοβαροί τραυματισμοί που προκαλούνταν έκαναν τον εθισμό του στα παυσίπονα ακόμα μεγαλύτερο. O Κρις πλέον δεν λειτουργούσε χωρίς να πάρει Soma, ένα ισχυρό μυοχαλαρωτικό που έκανε θραύση στον κόσμο του wrestling.

Στην WWF η Τάμι είχε αρχίσει να νιώθει παραγκωνισμένη από ένα νέο πρόσωπο που είχε προσλάβει η εταιρία, τη Σέιμπλ. Αποφάσισε λοιπόν να ακολουθήσει τον Κρις στην ECW. Πλέον όμως το πρόβλημα του ζευγαριού με τα ναρκωτικά ήταν τόσο σοβαρό που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά μέσα στον ρινγκ. Για να κρατήσει η δουλειά της η Τάμι δέχεται να εμφανιστεί σε βίντεο και να παραδεχτεί το πρόβλημα της. Ο ιδιοκτήτης της ECW, Πολ Χέιμαν θεώρησε ότι αυτό θα βοηθήσει την εταιρία εμπορικά αλλά και την ίδια την Τάμι. Δύο μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 1999, το ζευγάρι έφυγε από την ECW.

Τα χρόνια της δόξας πέρασαν οριστικά και η κατάσταση τους είχε φτάσει στα όρια της παράνοιας. «Έχω δει εξωφρενικά πράγματα. Η Τάμι να κρατάει ένα μαχαίρι και να κυνηγάει τον Κρις. Να τσακώνονται και να κλείνεται στο αυτοκίνητο για ώρες. Την επόμενη μέρα έκαναν σα να μην έχει συμβεί τίποτα» λέει ο Τζον Καντίνο.

Μαζί ή ξεχωριστά ο Κρις και η Τάμι εργάστηκαν σε μικρές εταιρίες και εκτός ΗΠΑ για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Έχασαν το σπίτι τους και είχαν πολύ μεγάλα χρέη. «Πήγαμε στο Πουέρτο Ρίκο. Η κατάσταση ήταν τραγική. Διαλυμένα κτίρια χωρίς νερό, κάποιοι αγώνες γίνονταν σε εξωτερικό χώρο. Μας έριχναν μπαταρίες στο κεφάλι και ποτήρια με ούρα. Δεν είχε σημασία αν ήσουν heel ή babyface», θυμάται η Τάμι.

Φτάνοντας στο πάτο ο Κρις αποφάσισε να καθαρίσει και ξεκίνησε αποτοξίνωση. Τον Ιανουάριο του 2005 εμφανίζεται σε αγώνα της Total Nonstop Action Wrestling και η αλλαγή είναι φανερή. Έχει χάσει το περιττό βάρος, δείχνει υγιής και αποφασισμένος να κερδίσει και πάλι μια θέση στο wrestling

Το τραγικό τέλος του Κρις

Στις 24 Απριλίου 2005, κατά τη διάρκεια αγώνα ο Κρις υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης και εξάρθρωση αστραγάλου. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και του τοποθετήθηκαν πλάκες και βίδες από τιτάνιο. Παρά τις εντολές των γιατρών στις 26 Απριλίου ο Κρις έδωσε το παρών σε αγώνα σε ρόλο μάνατζερ. Την επόμενη μέρα ταξίδεψε με αεροπλάνο στο σπίτι του.

Στις 28 Απριλίου 2005 ο Κρις κατέρρευσε και μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Διαγνώστηκε με πνευμονία και παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη του. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές κατά το αεροπορικό ταξίδι δημιουργήθηκε θρόμβος στο σημείο της επέμβασης ο οποίος τελικά έφτασε στον πνεύμονα του Κρις. Ο αδελφός του θα πει πως η νεκροψία έδειξε οξεία πνευμονία και δεν μιλάει για θρόμβο. Ο Κρις Καντίντο έφυγε σε ηλικία 33 ετών.

«Καθόμουν έξω από το δωμάτιο. Ο γιατρός ήρθε, γονάτισε μπροστά μου και μου είπε: Λυπάμαι έφυγε. Τι είναι αυτά που μου λες, πού πήγε, σηκώθηκε και έφυγε, του απάντησα. Μου λέει όχι τον χάσαμε. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ. Ο γιατρός μου είπε για τον θρόμβο και ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα», θυμάται η Τάμι.

Η αυτοκαταστροφή της Τάμι

Μετά το θάνατο του Κρις, η Τάμι προσπάθησε να παραμείνει στον χώρο του wrestling και έκανε εμφανίσεις σε τοπικές αλλά και μεγάλες εταιρίες. Σε προσωπικό επίπεδο όμως βυθιζόταν όλο και βαθύτερα. Συμμετείχε και σε ερωτικές φωτογραφίσεις και το 2016 έκανε και ένα ερωτικό βίντεο, συνελήφθη πάρα πολλές φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κλοπή και παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων.

Ένα έγκλημα ήταν τελικά αυτό που διέλυσε οριστικά τη ζωή της. Στις 25 Μαρτίου 2022 η Τάμι οδηγούσε μεθυσμένη μια Mercedes Benz. Έπεσε πάνω σε ένα Kia που ήταν σταματημένο στο φανάρι. Ο 75χρονος οδηγός του σκοτώθηκε επί τόπου. Η Τάμι συνελήφθη και στο αίμα της βρέθηκε αλκοόλ 3,5 φορές πάνω από το όριο. Στη δίκη δεν αντίέκρουσε τις κατηγορίες που τηις απαγγέλθηκαν και στις 23 Νοεμβρίου 2023 καταδικάστηκε σε 17,5 χρόνια φυλάκιση. Πλέον εκτίει την ποινή της.

Επίλογος

H ιστορία του Κρις Καντίντο και η Τάμι Λιν Στις είναι μια ακόμα από τις πολλές τραγωδίες που έχουν σημαδέψει τον σκληρό κόσμο του wrestling. Ο Κρις πλήρωσε με τη ζωή του τη λατρεία που είχε για το άθλημα και η Τάμι δεν άντεξε το βάρος της επιτυχίας και καταστράφηκε. «Όπως είναι σήμερα διαμορφωμένος ο χώρος ο Κρις θα ήταν ένα μεγάλο αστέρι. Είχε όλα τα στοιχεία που αρέσουν στο σημερινό κοινό. Η Τάμι ήταν το άτομο που επαναπροσδιόρισε τον ρόλο των γυναικών στο wrestling. Δεν ήταν ένα χαζό σέξι κορίτσι ή μια αδύναμη σύντροφος που είχε ανάγκη από προστασία. Είχε φωνή, είχε θέση και ήταν πρωταγωνίστρια» τονίζει ο Τζιμ Κορνέτ.