«Spiderman» σκαρφαλώνει στην εμβληματική Σφαίρα του Λας Βέγκας και την... καταστρέφει (VIDEO)

 

Ο Maison Des Champs, γνωστός και ως «Pro-life Spiderman», επιχείρησε να κάνει ένα ακόμα ακροβατικό: να αναρριχηθεί στην εμβληματική «Σφαίρα» του Λας Βέγκας. Ωστόσο, όλα πήγαν στραβά.

Σε ένα ακροβατικό που καθήλωσε αμέτρητους θεατές και προκάλεσε σημαντική διαμάχη, ένας δημιουργός περιεχομένου γνωστός ως Maison Des Champs, άφησε την κοινότητα του Λας Βέγκας και τις αστυνομικές αρχές να παλεύουν με τα επακόλουθα της τολμηρής αναρρίχησής του.

Η «Σφαίρα» είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα ύψους 111 μέτρων που κοσμεί το Λας Βέγκας και αποτελεί μια εντυπωσιακή αρένα μουσικής, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια οθόνη LED 16Κ με 58 εκατ. φώτα που εκτείνεται πάνω και γύρω από μεγάλο μέρος του κοινού και μπορεί να εντείνει την εμπειρία της συναυλίας σαν ένα είδος απέραντου πλανητάριου.

Ο Des Champs, που κατάγεται από το Λας Βέγκας,  αποφάσισε να αναρριχηθεί σε αυτήν ακριβώς τη Σφαίρα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές άνω των 100.000 ευρώ κυρίως επειδή ποδοπάτησε εκατοντάδες από τα φώτα που συνθέτουν τη Σφαίρα καταστρέφοντάς τα.

Ο Des Champs πραγματοποίησε αυτό το «σόου» στο πλαίσιο ενός εράνου για να βοηθήσει οικονομικά μια άστεγη έγκυο γυναίκα να κρατήσει το παιδί της και να μην προχωρήσει σε άμβλωση. Μεταδίδοντας ζωντανά την ανάβασή του, προέτρεψε τους οπαδούς του να συνεισφέρουν στον σκοπό αυτό, τονίζοντας τις άσχημες συνθήκες της γυναίκας που είχε ως στόχο να βοηθήσει.

Παρά την «ευγενή» πρόθεση πίσω από την πράξη του, το ακροβατικό του έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις για τον απερίσκεπτο κίνδυνο στον οποίο έθεσε τόσο τον ίδιο όσο και τη δομική ακεραιότητα του χώρου. Ένας μηχανικός μέσα στη «Σφαίρα» ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε τις αρχές, οδηγώντας σε μια τεταμένη αντιπαράθεση. Αφού ο Des Champs έφτασε στην κορυφή φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή του να ξανακατεβεί όπως ανέβηκε, αλλά οι αρχές επιβολής του νόμου, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια, επέμειναν στη διάσωση με ελικόπτερο, εκτός αν επέλεγε να βγει μέσα από το κτίριο.



Τελικά, ο μηχανικός της Σφαίρας αφαίρεσε μια από τις ράγες με τα φώτα, για να επιτρέψει στο Des Champs να σκαρφαλώσει και να εισέλθει με ασφάλεια στη Σφαίρα, είπε η αστυνομία.

Εκτός των προβλημάτων που προκάλεσε στην ίδια τη Σφαίρα, ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι ότι το βίντεο που μεταδόθηκε σε ζωντανή ροή μπορεί να εξέθεσε ακούσια πτυχές του σχεδιασμού και των λειτουργικών μυστικών της Σφαίρας στο κοινό κάνοντας έτσι πιο εύκολο για κάποιον να την αντιγράψει.

Ο Des Champs αντιμετωπίζει κατηγορίες, όπως καταστροφή περιουσίας άνω των 5.000 δολαρίων και συνωμοσία για την καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.

Ο αυτοαποκαλούμενος «Spiderman υπέρ της ζωής» είναι γνωστός για την αναρρίχηση σε ουρανοξύστες με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για ενέργειες κατά των αμβλώσεων. Μετά τη σύλληψή του φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι δεν είχε καταδικαστεί ποτέ για τα ακροβατικά του και ότι «οι δικηγόροι του θα τον γλιτώσουν και αυτή τη φορά».