Απίστευτες εικόνες: Όταν Νότινγχαμ και Τότεναμ έπαιξαν μέσα σε χιονοθύελλα (VIDEO)


Άντεξαν 14 ολόκληρα λεπτά πριν ο διαιτητής διακόψει το παιχνίδι. Το βίντεο είναι πραγματικά απίστευτο


Την 19η Φεβρουαρίου 1996 η Νότινγχαμ Φόρεστ υποδέχθηκε στο «Σίτι Γκράουντ» την Τότεναμ για τον 5ο γύρο του Αγγλικού Κυπέλλου. Το παιχνίδι διήρκησε μόλις 14 λεπτά αλλά το εκπληκτικό είναι ότι ξεκίνησε.

Οι δύο ομάδες κλήθηκαν να αγωνιστούν σε συνθήκες χιονοθύελλας με την Τότεναμ μάλιστα να φορά λευκά και σύντομα να γίνεται… αόρατη.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλή κατάσταση και η χιονόπτωση ήπια. Όταν όμως ξεκίνησε το ματς οι συνθήκες έμοιαζαν με αυτές στον Βόρειο Πόλο. Ο διαιτητής Γκάρι Γουίλαρντ ήλπιζε ότι το χιόνι θα σταματήσει αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Άλλαξε την μπάλα στο 10’ ζητώντας μια πορτοκαλί και τελικά διέκοψε το ματς δηλώνοντας ότι ήταν οι χειρότερες καιρικές συνθήκες που είχε αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή του. Για την ιστορία το μοναδικό αξιοσημείωτο των 14 λεπτών που παίχτηκαν ήταν η κίτρινη κάρτα στον Τζέισον Ντόζελ της Τότεναμ.

«Έγινε αδύνατο. Όλοι θα πάθαιναν πνευμονία αν έμεναν λίγο ακόμα. Θα γινόμασταν όλοι χιονάνθρωποι» θα πει ο προπονητής των «σπιρουνιών», Τζέρι Φράνσις.

Ο αγώνας επαναλήφθηκε στις 28 Φεβρουαρίου αλλά οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Έγινε λοιπόν και τρίτο ματς αυτή τη φορά στην έδρα της Τότεναμ. Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 και η Φόρεστ νίκησε με 3-1 στα πέναλτι. Αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο από την Άστον Βίλα.