Αετός απογειώνεται κρατώντας στα νύχια του μια αλεπού (VIDEO)

Ένας αετός πετάει εν μέσω ισχυρού ανέμου με μια μεγάλη αλεπού στα νύχια του

Λίγα ζώα είναι τόσο τρομακτικά όσο ένα αρπακτικό πουλί. Από τους αετούς μέχρι τα γεράκια, τα αρπακτικά πουλιά είναι γνωστά για την ταχύτητα, τη δύναμη και την ικανότητά τους να σκοτώνουν τόσο μεθοδικά και αποτελεσματικά.

Είναι εξίσου επικίνδυνα χάρη στην ικανότητά τους να πετούν, καθώς μπορούν να κυνηγήσουν σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ενώ με τα νύχια τους μπορούν να κουβαλήσουν θηράματα πολύ πιο βαριά από τα ίδια.

Την ικανότητά τους αυτή έχει καταγράψει το παρακάτω βίντεο στο οποίο ένας αετός επιδεικνύει τη δύναμή του πετώντας μαζί με μια αλεπού!

Ο μεγαλοπρεπής αετός στέκεται στην άκρη ενός μεγάλου βράχου και στα νύχια του έχει μια αλεπού που έχει ήδη σκοτώσει. Αφού κοιτά το απέραντο τοπίο, απλώνει τα φτερά του και προετοιμάζεται να πετάξει παρά τον πολύ ισχυρό άνεμο. Σηκώνεται έχοντας την αλεπού στα νύχια του και φεύγουν και οι δύο μαζί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως επί το πλείστον, οι αετοί τρώνε σχετικά μικρά ζώα όπως ψάρια και τρωκτικά. Πιο σπάνια μπορούν να καταφέρουν να πιάσουν κάτι μεγάλο όπως μια αλεπού!