Ο πρώτος νικητής του «Εκατομμυριούχου» χρησιμοποίησε το τηλεφώνημα για να πει στον πατέρα του ότι θα κερδίσει (VIDEO)


Ο Τζον Κάρπεντερ είναι ο πρώτος που κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος;». Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς βοήθεια. Εξέπληξε τους πάντες με τον τρόπο που χρησιμοποίησε στο τέλος το τηλεφώνημα

O Τζον Κάρπεντερ εργαζόταν ως εφοριακός και δεν σκόπευε να συμμετάσχει σε τηλεπαιχνίδια. Ένα βράδυ όμως, παρακολουθώντας μαζί με φίλους του το «Ποιος Θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος;», τους είπε: «Οι τελευταίες ερωτήσεις δεν είναι πιο δύσκολες από τις πρώτες». Οι φίλοι του γέλασαν και τον προκάλεσαν να δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι, από τη στιγμή που του φαίνεται εύκολο.

Το τηλεπαιχνίδι είχε ξεκινήσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 1999 και όποιος ήθελε να δηλώσει συμμετοχή έπρεπε να καλέσει σε ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό και να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων. Ο 31χρονος τότε Κάρπεντερ πήρε τηλέφωνο και απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις. Η συμμετοχή του έγινε δεκτή και μέσα σε δύο μέρες βρέθηκε στο πλατό του «Ποιος Θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος».

Γιουχάισμα και η ερώτηση που τον δυσκόλεψε

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1999, ο νεαρός είπε ότι είναι εφοριακός και το κοινό το γιουχάισε. Άρχισε να απαντά τις ερωτήσεις με άνεση και χωρίς να ζητά κάποια βοήθεια. «Πέρασε εύκολα τις 14 πρώτες ερωτήσεις και έφτασε στην τελευταία χωρίς καν να έχει χρησιμοποιήσει τις βοήθειες. Ήταν κάτι εκπληκτικό» θα πει ο τότε παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού Ρέτζις Φίλμπιν. Ο ίδιος ο Κάρπεντερ θα αποκαλύψει ότι είχε αμφιβολίες μόνο στην ερώτηση «Που έγινε η μάχη του ΟΚ Coral;». «Το σκέφτηκα λίγο και θυμήθηκα ότι στην ταινία Tombstone είχα δει τη μάχη. Οπότε απάντησα Τούμπστοουν, Αριζόνα και ήταν το σωστό» θα πει.

Το τηλεφώνημα στον πατέρα του

Η 15η ερώτηση ήταν αυτή του εκατομμυρίου. Ζητούσε τη σωστή απάντηση στο ερώτημα «Ποιος Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται στην τηλεοπτική σειρά Laugh In;». Οι επιλογές ήταν ο Λίντον Τζόνσον, ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο Τζίμι Κάρτερ και ο Τζέραλντ Φορντ.

Ο Κάρπεντερ έδειξε να το σκέφτεται και ζήτησε τη βοήθεια του τηλεφώνου. Επικοινώνησε με τον πατέρα του και αυτό που ακολούθησε ήταν απίστευτο. «Στην πραγματικότητα δεν θέλω τη βοήθεια σου, απλά θέλω να σε ενημερώσω ότι θα κερδίσω το ένα εκατομμύριο δολάρια» είπε στον πατέρα του με το κοινό να τον αποθεώνει. «Θα ένιωθα ότι κλέβω αν είχα χρησιμοποιήσει βοήθεια στις προηγούμενες ερωτήσεις. Στην τελευταία ήξερα την απάντηση από την πρώτη στιγμή που την είδα. Σκέφτηκα όμως ότι θα φανώ υπερόπτης αν δεν χρησιμοποιήσω καμία βοήθεια και έτσι προσποιήθηκα ότι τη χρειάζομαι. Φάνηκα λίγο εξυπνάκιας που τον πήρα να του πω ότι θα κερδίσω αλλά ήταν όμορφο» θα πει ο Τζον Κάρπεντερ.

Η απάντηση που επέλεξε ήταν ο Ρίτσαρντ Νίξον και κέρδισε το ένα εκατομμύριο δολάρια. ‘Έτσι ο 31χρονος έγινε ο πρώτος νικητής στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου». Κάνεις άλλος, σε καμία από τις χώρες που παιζόταν το τηλεπαιχνίδι δεν είχε φτάσει ως το τέλος. Μέχρι το 2000 είχε το ρεκόρ κερδών σε μια συμμετοχή σε τηλεπαιχνίδι. Το έσπασε ο Ραχίμ Ομπερχόλτζερ ο οποίος κέρδισε 1,12 εκατ. δολάρια στο παιχνίδι «Twenty One».

Μετά το εκατομμύριο

Μετά τη νίκη του ο Κάρπεντερ πήγε διακοπές και σκέφτηκε να αφήσει τη δουλειά του. Τελικά δεν το έκανε. «Σκέφτηκα ότι μετά και τους φόρους το ποσό δεν ήταν τόσο μεγάλο ώστε να σου εξασφαλίσει το φαγητό κάθε μέρα. Η φήμη είχε μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή μου από τα χρήματα που κέρδισα» τόνισε.

Ο Κάρπεντερ συνέχισε να λαμβάνει μέρος σε τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές. Εμφανίστηκε σε ένα σκετς του Saturday Night Live, στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ αλλά και αυτή του Ρέτζις Φίλμπιν, του παρουσιαστή του «Εκατομμυριούχου».

Το 2000 συμμετείχε στο «Who Wants to Be a Millionaire: Champions Edition», μια επετειακή έκδοση του παιχνιδιού με παίκτες που είχαν πάρει μεγάλα ποσά. Κέρδισε 250.000. Στις 19 Αυγούστου 2009 εμφανίστηκε σε ένα σπέσιαλ επεισόδιο του «Εκατομμυρίου» για τα δέκα χρόνια από τη νίκη του.

Ο πρώτος νικητής του «Εκατομμυριούχου» είναι σήμερα 56 ετών, παντρεμένος και έχει έναν γιό.