Ένας 84χρονος ομολόγησε στο νεκροκρέβατο του διπλή δολοφονία


Η Σούζαρ Κάρτερ και η 10χρονη κόρη της Άλεξ είχαν εξαφανιστεί το 2000. Λίγο πριν πεθάνει ένας 80χρονος αποκάλυψε ότι τις δολοφόνησε και υπέδειξε το σημείο που τις είχε θάψει

Για πάνω από δύο δεκαετίες ο Ρικ Λάφερτι, από τη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ζούσε με το τραύμα της απώλειας. Η 10χρονη κόρη του και η εν διαστάσει σύζυγος του είχαν εξαφανιστεί τον Αύγουστο του 2000 και από τότε δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος τους. Ο Λάφερτι θεωρούσε πως ίσως η δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο του για την κηδεμονία του κοριτσιού ήταν η αιτία της εξαφάνισης αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Το μυστήριο λύθηκε με την αποκάλυψη ενός φρικτού διπλού εγκλήματος. Το FBI εντόπισε τα λείψανα της Νατάσα «Άλεξ» Κάρτερ και της μητέρας της Σούζαν στο σπίτι του Λάρι Γουέμπ ο οποίος είχε πεθάνει την ίδια μέρα που έγινε η αποκάλυψη.

Ο 84χρονος Γουέμπ είχε συλληφθεί λίγο πριν τον θάνατο του για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ομολόγησε τα πάντα. Σύμφωνα με όσα είπε είχε έναν έντονο καβγά με τη Σούζαν Κάρτερ για χρήματα που του χρωστούσε. Ο καβγάς έγινε μέσα στο σπίτι του Γουέμπ. «Έχασα τον έλεγχο και την πυροβόλησα. Από εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι είχα καταστρέψει για πάντα τη ζωή μου. Αποφάσισα λοιπόν να σκοτώσω και το κορίτσι για να αποφύγω της φυλακές. Την πυροβόλησα και αυτή και ύστερα τύλιξα τα πτώματα με σεντόνια. Για δύο μέρες τα άφησα στο υπόγειο του σπιτιού ενώ έσκαβα τους τάφους στην πίσω αυλή μου. Εκεί τις έθαψα, εκεί βρίσκονται» είπε ο Γουέμπ στις αρχές και πέθανε λίγο μετά. Οι αστυνομικοί έσκαψαν το σημείο που τους υπέδειξε και βρήκαν τα λείψανα των δύο θυμάτων.

«Το πρωί πέθανε ο Λάρι ο Γουέμπ και το απόγευμα της ίδια μέρας βρήκαμε τη Σούζαν και την Άλεξ Κάρτερ. Μια κινηματογραφική εξέλιξη που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε» τόνισε ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, Ντέιν Άλαρτ.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από την έρευνα προέκυψε πως λόγω της άγριας κόντρας για την κηδεμονία η Σούζαν είχε πάρει την Άλεξ και ζούσαν στο σπίτι του Γουέμπ όπου και έγινε η διπλή δολοφονία. Η υπόθεση είχε «παγώσει» μέχρι το 2021 όταν προέκυψαν νέα στοιχεία. Στα τέλη του 2023 εκτελέστηκε ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Γουέμπ όπου και βρέθηκε DNA και αποδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του 80χρονου.  Αρχικά ο Λάρι Γουέμπ είχε αρνηθεί τα πάντα και υποστήριζε ότι δεν θυμάται τίποτα.

«Είναι από τη μια θλιβερή και από την άλλη χαρούμενη μέρα γιατί επιτέλους μπορώ να φέρω το μωρό μου στο σπίτι. Μετά από 24 χρόνια με την υπόθεση να έχει παγώσει είχα σχεδόν χάσει τις ελπίδες μου για ένα κλείσιμο. Θέλω να πω σε άλλους ανθρώπους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις με τη δική μου να μην σταματήσουν ποτέ να ελπίζουν» δήλωσε ο Λάφερτι.