Κι όμως αυτο το μέρος δεν είναι στον πλανήτη μας! Το εντυπωσιακό βίντεο της NASA (VIDEO)

Δεν θα δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε ότι αυτό το βίντεο έχει τραβηχτεί κάπου στη Γη. Κι όμως αυτή η περιοχή απέχει από εμάς εκατοντάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να έχει τραβηχθεί σε οποιαδήποτε έρημο που μπορεί να συναντήσει κανείς στη Γη. Μια αχανής έκταση με χώμα που διακόπτεται μόνο από κάποιους μικρούς λόφους, επίσης χωμάτινους, ή λίγες πέτρες.

Οι εικόνες αυτές προέρχονται όμως στην πραγματικότητα από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη και τραβήχτηκαν πριν από λίγα χρόνια από το ρόβερ της NASA, Curiosity.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια φωτογραφία – πανόραμα, οι οποία έρχεται από την κορυφή του κρατήρα Γκέιλ και καταγράφει μια έκταση περίπου 50 χιλιομέτρων, ενώ μπορούμε να δούμε και το μονοπάτι που ακολούθησε το Curiosity επί πέντε χρόνια μέχρι να φτάσει στην κορυφή του κρατήρα και να τραβήξει αυτήν την εντυπωσιακή θέα.


Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη το 2012 και από τότε έχει καλύψει μια απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων καθώς κινείται λίγα χιλιοστά κάθε φορά ερευνώντας όσα στοιχεία βρίσκει στο έδαφος.

Μπορείτε να δείτε την πορεία του Curiosity και πού βρίσκεται τώρα ΕΔΩ.