Ο ξαφνικός θάνατος του Walking Dead



Με μια αναπάντεχη ανακοίνωση το θρυλικό κόμικ σταμάτησε την κυκλοφορία του και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον τι δρόμο θα ακολουθήσει η σειρά που αργοπεθαίνει τα τελευταία χρόνια



To τεύχος 193 αποτελεί και το κύκνειο άσμα του Walking Dead. Το κόμικ που έχει εκατομμύρια θαυμαστές και αποτέλεσε έμπνευση για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά σταματά ξαφνικά την κυκλοφορία του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δημιουργός του, Ρόμπερτ Κέρκμαν.
Η ανακοίνωση ήρθε αναπάντεχα με τον Κέρκμαν να δηλώνει ουσιαστικά πως θέλει να τελειώσει την ιστορία όπως ο ίδιος επιθυμεί χωρίς παρεμβάσεις και πιέσεις. "Πρέπει να πω την ιστορία μου ακριβώς όπως εγώ θέλω και να την τελειώσω με τους δικούς μου όρους, χωρίς παρεμβάσεις σε κανένα σημείο. Είναι κάτι σπάνιο και δύσκολο δεν μπορείς να τον κάνεις χωρίς την υποστήριξη από τους αναγνώστες. Σας ευχαριστώ πολύ" τόνισε.

This is the end...

Το τελευταίο (όπως αποδείχθηκε) τεύχος του Walking Dead έχει τίτλο "Letters Hacks" και κάνει ένα άλμα στον χρόνο. Ο Καρλ και η Σοφία, που στη σειρά εμφανίζονται ως παιδιά και έχουν πλέον σκοτωθεί, ζουν μαζί σε μια φάρμα με την 6χρονη κόρη τους Άντρεα. Οι Walkers δεν έχουν εξαφανιστεί, ούτε έχει βρεθεί κάποια θεραπεία. Παρ' όλα αυτά έχει επιστρέψει μια κανονικότητα με την Μάγκι να είναι πλέον η Πρόεδρος.
Ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει πλέον τα ζόμπι ως σημαντική απειλή και η μεγάλη πρόκληση είναι η αναβίωση του πολιτισμού που υπήρχε πριν την εμφάνιση τους. Ο Χέρσελ αντίθετα με τη σειρά ζει ακόμα ενώ η Μισόν είναι νομοθέτης. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο εκ των πρωταγωνιστών του κόμικ, Ρικ Γκράιμς σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα. Η ιστορία κλείνει με τον Καρλ να διαβάζει στην μικρή Άντρεα την ιστορία για το πως ο Ρικ διαμόρφωσε τη ζωή στον κόσμο που ζουν.

Ταφόπλακα ή δικαιολογία;

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι πως θα επηρεάσει τη σειρά ο ξαφνικός θάνατος του κόμικ. Το τηλεοπτικό Walking Dead είχε βέβαια ακολουθήσει το δικό του δρόμο και απλά έπαιρνε ιδέες από το αριστούργημα του Κέρκμαν. Αυτό όπως αποδείχθηκε δεν ήταν σοφή ιδέα καθώς το τηλεοπτικό κοινό συρρικνώθηκε ενώ η πίεση για μεγαλύτερη διάρκεια αποτέλεσε τροχοπέδη για την ποιότητα. Ανούσια επεισόδια για να κλείνουν οι σεζόν, κακοί διάλογοι και ακατανόητες αντιδράσεις.
Το τηλεοπτικό Walking Dead αργοπεθαίνει τα τελευταία χρόνια και δεν θυμίζει σε τίποτα τη σειρά που καθήλωνε εκατομμύρια τηλεθεατές. Μένει πλέον να φανεί αν ο επίλογος του κόμικ θα επισπεύσει και το τέλος της σειράς ή θα αποτελέσει μια ακόμα δικαιολογία για την ατέρμονη προβολή της.