Σαρία ήθελες, μαστίγιο θα λάβεις



Ο άντρας που φρόντιζε να μαστιγώνονται όσοι διέπρατταν μοιχεία, μαστιγώθηκε επειδή διέπραξε μοιχεία!


Σε όλη του τη ζωή πάλευε να τιμωρούνται αυστηρά όσοι τολμούν να απατούν τις γυναίκες τους αντιβαίνοντας στο νόμο του Θεού. Είχε βοηθήσει να θεσπιστεί ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι μοιχοί θα έπρεπε να μαστιγώνονται. Τώρα, ήταν η σειρά του να μαστιγωθεί.

Με το ίδιο νόμισμα…

Ο Mukhlis, όπως έγινε μόνο γνωστός, ήταν εδώ και πολλά χρόνια μέλος του συμβουλίου  Aceh Ulema (MPU)στην επαρχία Aceh της Ινδονησίας, ενώ ήταν και θρησκευτικός καθοδηγητής του Ισλάμ. Το MPU έχει ως πρωταρχικό σκοπό την επίβλεψη για την διαφύλαξη των θρησκευτικών μουσουλμανικών νόμων που ισχύουν στη βαθιά συντηρητική επαρχία του Aceh. Μάλιστα, συμβουλεύει την τοπική κυβέρνηση για νέα νομοσχέδια που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην τήρηση του θρησκευτικού νόμου.

Ένας από τους νόμους που έχει θεσμοθετηθεί από το 2015 χάρη στην πίεση από το Aceh Ulema είναι η τιμωρία με μαστίγωμα για όσους παντρεμένους απατούν τους συζύγους τους ή όσους συνάπτουν σχέσεις με παντρεμένους. Όσο κι αν ο Mukhlis είχε παλέψει για την θέσπιση αυτού του νόμου, ο έρωτας τελικά φαίνεται ότι στάθηκε πιο δυνατός.

Έτσι, πριν λίγες μέρες μπροστά σε ένα πλήθος συμπολιτών του έλαβε 28 μαστιγώματα καθώς είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με μια παντρεμένη γυναίκα.

«Αυτός είναι ο νόμος του Θεού. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Αν παραβιάσεις τον ισλαμικό νόμο θα μαστιγωθείς», ανέφερε ο αντιβασιλέας της επαρχίας Χουσεϊν Γουαχάμπ.

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Mukhlis φαίνεται να δέχεται τα μαστιγώματα από έναν άντρα που φορά μάσκα και το πρόσωπό του να συσπάται κάθε φορά (κεντρική ΦΩΤΟ). Μπροστά του στέκεται ένα πλήθος ανθρώπων και πολλοί από αυτούς καταγράφουν τη σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα. Την ίδια τιμωρία έλαβε και η γυναίκα με την οποία είχε την εξωσυζυγική σχέση. Αυτή δέχθηκε 23 μαστιγώματα.

 «Ταυτοποιήσαμε ποιος ήταν και προχωρήσαμε με την έρευνα παραδίδοντας τα ευρήματά μας στους δικαστές. Σήμερα εφαρμόσαμε την ποινή του μαστιγώματος», ανέφερε ο ειδικός  αστυνομικός για τα θέματα της Σαρίας, Μουχάμεντ Χινταγιάτ.

Οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι «επ’ αυτοφώρω» τον Σεπτέμβριο σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, ενώ η ποινή εκτελέστηκε την Πέμπτη. Το MPU επιβεβαίωσε ότι ο Mukhlis διαγράφηκε από το συμβούλιο.

Το συντηρητικό Aceh

Η επαρχία του Aceh στο νησί της Σουμάτρας βρίσκεται σε καθεστώς αυτονομίας από το 2005 ύστερα από δεκαετίες εξεγέρσεων και αντιδράσεων. Πρόκειται για τη μοναδική περιοχή της Ινδονησίας όπου βρίσκεται σε ισχύ ο αυστηρός μουσουλμανικός νόμος της Σαρίας.
Έτσι, η τιμωρία με μαστιγώματα είναι εξαιρετικά συνήθης για όσους παραβαίνουν το νόμο. Αυτό σημαίνει ότι θα μαστιγωθείς όχι μόνο αν διαπράξεις μοιχεία, αλλά κι αν πιεις αλκοόλ, παίξεις χαρτιά,  αν κάνεις σεξ πριν από τον γάμο ή έχεις ομοφυλοφιλική σχέση.
Μάλιστα, την Πέμπτη μια νεαρή φοιτήτρια μαστιγώθηκε επειδή έμεινε ένα βράδυ μαζί με έναν άντρα στη ίδια εστία. Ο άντρας γλίτωσε την τιμωρία επειδή ήταν ανήλικος.
Τον Ιούλιο, τρία άτομα μαστιγώθηκαν επειδή είχαν σεξουαλικές σχέσεις πριν από το γάμο, ενώ πριν έναν χρόνο δύο άντρες που είχαν κάνει σεξ με ανήλικα κορίτσια μαστιγώθηκαν 100 φορές. Ακόμα δύο τιμωρήθηκαν για ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Συνολικά, μέσα στο χρόνο 15 άτομα τιμωρήθηκαν διά μαστιγώματος.

Ο πρωθυπουργός της Ινδονησίας και πολλές οργανώσεις έχουν καταδικάσει πολλές φορές την τιμωρία του μαστιγώματος ζητώντας να σταματήσει, ωστόσο στο συντηρητικό Aceh είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Πλήθος κόσμου μαζεύεται κάθε φορά, για να παρακολουθήσει το «θέαμα» θυμίζοντας εποχές Μεσαίωνα με τους δημόσιους αποκεφαλισμούς.

«Ήμουν απλώς περίεργος να δω πώς θα το κάνουν», ανέφερε ένας άντρας ύστερα από την τιμωρία του Mukhlis.

Οι ποινές του μαστιγώματος πρέπει να εκτελούνται δημόσια σε ανοιχτό χώρο, ενώ οι εκτελεστές πρέπει να έχουν καλυμμένο όλο τους το σώμα εκτός από τα μάτια για να μην αναγνωριστούν. Τα παιδιά απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τα μαστιγώματα. Η συγκεκριμένη ποινή επιβάλλεται ακόμα και σε μη μουσουλμάνους από τη στιγμή που θα παραβούν τον νόμο της Σαρίας εντός των εδαφών του Aceh.

Ο ρολος του Aceh Ulema (MPU)

Το συμβούλιο Aceh Ulema (MPU) παίζει βασικό ρόλο για τη διατήρηση του ισλαμικού νόμου και δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του γίνεται γνωστό και στη Δύση. Το καλοκαίρι είχε γίνει γνωστό ότι πολέμησε τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών. Το επιχείρημα του συμβουλίου ήταν ότι δεν υπήρχε ειδικό στάδιο στο οποίο να παίζουν μόνο γυναίκες αθλήτριες με αποκλειστικά γυναίκες θεατές και οργανωτές.

Player
Unknowns Battlegrounds (PUBG), λέγοντας ότι προσβάλει το Ισλάμ και ότι εθίζει και κάνει βίαιους τους παίκτες.