Ο σκύλος που ταξίδεψε 3.200 χλμ για να γυρίσει σπίτι του!




Τo... road trip ενός σκύλου μέσα από εννέα πολιτείες των ΗΠΑ για να μπορέσει να δει ξανά την οικογένειά του


Χρειάστηκαν 15 εθελοντές , τέσσερις μέρες και ένα ταξίδι 3.200 χιλιομέτρων μέσα από εννέα πολιτείες των ΗΠΑ για να μπορέσει ο Ζευς να είναι σπίτι ξανά με την οικογένειά του για τα Χριστούγεννα. Όμως αυτές τις μέρες του χρόνου γίνονται θαύματα!

Ο Ζευς είναι ένα εννιάχρονο σκυλί πίτμπουλ, το οποίο ζούσε στην πόλη Μπούτε της Μοντάνα των ΗΠΑ με την Κασάνδρα Ράσμουσεν και τις δυο κόρες της. Ωστόσο, όταν η Κασάνδρα φιλοξένησε για λίγες μέρες έναν οικογενειακό φίλο σπίτι της δεν ήξερε ότι θα έχανε τον αγαπημένο της σκύλο.

Ο «φίλος» έμεινε στο σπίτι της Κασάνδρας για λίγες μέρες τον περασμένο Οκτώβριο και την ώρα που η γυναίκα έλειπε στη δουλειά της, αυτός της πήρε χρήματα, διάφορα άλλα αντικείμενα, αλλά και τον σκύλο της και εξαφανίστηκε.

Συντετριμμένη, η μητέρα και οι δύο της κόρες πίστεψαν ότι δεν θα έβλεπαν ποτέ ξανά τον Ζευ. Όμως, η ζωή είχε άλλα σχέδια.

Η σύλληψη

Τα πάντα άλλαξαν όταν τελικά ένα μήνα περίπου μετά ο άντρας που είχε κλέψει τον Ζευ συνελήφθη. Βρισκόταν στην Δυτική Βιρτζίνια- περίπου 3.200 χλμ μακριά από την Μοντάνα- και την στιγμή της σύλληψης είχε μαζί του τον Ζευ. Ο άντρας οδηγήθηκε στη φυλακή και ο Ζευς παραδόθηκε στον οργανισμό προστασίας ζώων Kanawha-Charleston Humane Association. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο Ζευς είχε τσιπάκι.

Ελέγχοντας τα στοιχεία ανακάλυψαν ότι η ιδιοκτήτριά του ήταν η Κασάνδρα Ράσμουσεν που έμενε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Φυσικά, τώρα έπρεπε να βρουν έναν τρόπο για να επανενωθεί η οικογένεια και μάλιστα έπρεπε να προλάβουν πριν έρθουν τα Χριστούγεννα.

Η επιχείρηση επανένωσης

Η πρώτη σκέψη ήταν να στείλουν τον σκύλο στο σπίτι του αεροπορικώς καθώς η απόσταση ήταν μεγάλη. Ωστόσο, ο Ζευς θεωρήθηκε πολύ μεγάλος καθώς ζυγίζει 33 κιλά και θα ήταν δύσκολο και πολύ ακριβό να ταξιδέψει με μια εμπορική πτήση. Έτσι, η οργάνωση ήρθε σε επαφή με την ομάδα εθελοντών Many Paws Volunteer Transport που αναλαμβάνει να μεταφέρει ζώα.

Η ομάδα διαθέτει δεκάδες εθελοντές σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Έτσι, οργάνωσε το ταξίδι του Ζευ. Περίπου 15 εθελοντές ανέλαβαν να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους τον σκύλο για το ταξίδι των 3.200 χιλιομέτρων από τα ανατολικά των ΗΠΑ στα βορειοδυτικά που κράτησε τέσσερις ημέρες μέσα από εννέα πολιτείες.



Μάλιστα η Kanawha-Charleston Humane Association με συνεχείς αναρτήσεις της στο Facebook ενημέρωνε για το σημείο που βρίσκεται ο Ζευς καθημερινά!
 

Τελικά, στις 16 Δεκεμβρίου ο Ζευς βρέθηκε ξανά στο σπίτι του και η επανένωση με την οικογένειά του με τον ίδιο να πηδά πάνω στους αγαπημένους του ανθρώπους κι αυτοί να τον δέχονται στην αγκαλιά τους ήταν απίστευτα συγκινητική.

Έτσι, κατάφεραν να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα!